Dodaj do ulubionych

normalnie mnie kopnęło

22.05.05, 22:51
Jechałam sobie samochodem a tu nagle pach, pach, pach po brzuchu. To na pewno
to. Bardzo wcześnie, początek 14 tyg. ale rozpoznaję to, dokładnie jak w
pierwszej ciąży - naprawde małe kopniaczki. Pozdrawiam i życzę wszystkim tego
szczęścia.

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20711;30/st/20051126/k/56bd/preg.png
Obserwuj wątek
    • naturella Re: normalnie mnie kopnęło 23.05.05, 09:39
      Zazdroszczę, ja 13w3d, ale nic nie czuję...
    • swietlik111 Re: normalnie mnie kopnęło 23.05.05, 09:54
      smile ja już 16t6d i do tej pory tylko małe pyknięcia albo muśnięcia, bez
      pewności, że to dzidziuś...
      mam pytanko, a w pierwszej ciąży kiedy poczułaś kopniaczki? wink bo to moja
      pierwsza.
      pozdrawiam smile
      • mrowka75 Re: normalnie mnie kopnęło 24.05.05, 18:01
        w 16 tygodniu, więc jakby się zgadza - w II ciąży 2 tygodnie wcześniej.
        Wczoraj byłam na usg - dzidzia zdrowa śliczna i ma niebieskie oczki wink
        (żartuję).
        Jest bardzo ruchliwa, cieżko było ją zatrzymac w jednym miejscu żeby oglądac
        wszystkie parametry. Powiedziałam doktorowi, że czuję ruchy - on na to, że sie
        nie dziwi - bo jest bardzo ruchliwa - robiła fikołki, aż się dr śmiał. Mówi,że
        się wyhasa w brzuchu, to póxniej będzie spokojniejsza. nawet salutowała rączką.
        Robiłam na bardzo dobrym usg - widac było nawet paluszki, bródkę, oczki, kostkę
        nosową - chociaż nie bylo to 3d. Normalnie byłam zachwycona.

Pozdrawiam.
    • govanka Re: normalnie mnie kopnęło 23.05.05, 13:50
      O jejuuuuu, ale Ci zazdroszczę smile... ja już 17 tydzień i jeszcze nic...
      zupełnie nic!!! Wiem, że wszystko jest O.K., bo byłam w sobotę u gina i miałam
      robione USG, ale jeszcze nic nie czuję.

Pozdrawiam cieplutko
      K. i fasolka
      • kocia_kotna Re: normalnie mnie kopnęło 23.05.05, 18:18
        Ja już się nie mogę doczekać chociaż mój mężczyzna ostrzega mnie że jak fasolka
        zacznie mi robić gimnastykę w nocy to wtedy zatęsknię za tymi dniami bezsmile)))
        Ja i tak czekam niecierpliwie na te "kopniakowe" dnibig_grin

Govanka - już Ci zazdroszczęsmile)
        • jolanta8 Re: normalnie mnie kopnęło 24.05.05, 19:29
          u mnie to pierwsza ciąża ale ruchy poczułam szybko 16t3d teraz juz są bardziej
          wyczuwalne ale czekam na takiego porządnego kopniaka
          • swietlik111 Re: normalnie mnie kopnęło 24.05.05, 20:23
            ech... a ja zaczynam juz 18 tydzień i nic .... właściwie to wcześniej coś
            czułam, takie głaskanie, pukanie w 15 tygodniu, a teraz ucichło wszystko...

czekam...
            • swietlik111 Re: normalnie mnie kopnęło 28.05.05, 13:59
              smile)) a moje Maleństwo zaczyna naprawde kopać smile)) dzisiaj poczułam kilka takich
              kopniaków pod rząd i nie miałam już wątpliwości smile właściwie zanosiło się na to
              od kilku dni smile ale to dzisiejszy uznam za ten dzień, kiedy pierwszy raz mój
              dzidziuś mnie kopnął i ja to poczułam smile)) to cudowne niesamowite uczucie smile))

bardzo mnie to ucieszyło, bo mam trochę zmartwień z powodu pobolewań i
              skróconej szyjki smile a Moje Małe Słoneczko już potrafi mnie pocieszyć smile))
              Kochane Moje smile))

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;10031;42/st/20051101/dt/6/k/fea7/preg.png

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka