16.11.05, 09:38
czy chodzicie, albo zamierzacie chodzić ze swoimi maleństwami na basen? Mój
mały ma 2 miesiące i podobno już można chodzić na zajęcia dla niemowlaków, ale
ja się jeszcze waham. A jakie są Wasze plany? Będziecie chodzić? A jesli tak,
to od kiedy?
Obserwuj wątek
    • aniapatryk Re: basen 16.11.05, 09:42
      Ja aby sie nie meczyc za bardzo zaczne chodzic jak bedzie juz siedział,latwiej
      jest wtedy rodzicowi w wodzie,zreszta juz chodzimy z starszym 3 latkiem 3 rok i
      wiem z doswiadczenia ze tak od 6 m-cy najlepiej
    • patoga Re: basen 16.11.05, 11:04
      My zaczynamy na wiosne, teraz jeszcze troche za malutka no i tak zimno brrr
      U nas można od 5 miesiąca z niemowlakiem, podobno w tym miesiącu pozostają
      jeszcze pewne odruchy pomagające w "nauce" pływania.
    • agnieszkaela Re: basen 16.11.05, 11:28
      Ja zamierzam zaczac od stycznia, Filip bedzie mial 3 miesiace. Na zajecia u nas
      mozna juz z 2 miesiecznym chodzic, ale ja jeszcze nie nadaje sie do wody, wiec
      musimy zaczekac. Ciekawa jestem tych zajec, no i efektow bardzo!
      • smeagoul Re: basen 16.11.05, 12:36
        mnie tez interesują te zajecia i jesli moja praca nie bedzie kolidowała z
        zajęciami to tez około 6 mca zaczniemy się pluskać w nieco większej "wannie"smile
        Ania i Maciuś www.smeagoul.bobasy.pl
        • aniapatryk Re: basen 16.11.05, 12:53
          Róznie sa prowadzone zajecia.ja moge powiedziec po 3 latach,starszy ma tyle
          własnie ze potrafi nurkowac,powstrzymuje swietnie oddech,pływa w pływaczkach
          tzn.rece i nogi opowiednio pracuja,sKacze do wody bez pływaczek i sam sie
          wynurza.Obecnie przygotowywany jest do skoków na głowke.
          Bardzo polecam basen,super rozwija dziecko,nam ortopeda takze polecił basen.
          Fakt co miasto to inaczej sa prowadzone zajecia,u nas dzieciaki anurzalismy pod
          wode dopiero około 6 zajec,a sa zajecia gdzie dzieci odrazu puszczaja pod wode i
          same nurkuja-dla mnie to fenomen.
          No i musicie miec silne rece,troche sie nacwiczycie smile))
          • asia_mod Re: basen 17.11.05, 18:40
            My też planujemy basen z programu na jedynce dowiedziałam się, że najlepiej iść
            na basen gdy maleństwo trzyma już pewnie głowę, czyli od czwartego miesiąca.
            Boję się trochę tej zimy, może zaczniemy od wiosny...
    • nie_zapominajka1 Re: basen 18.11.05, 10:24
      My chodzimy ze starszą córą od 2 roku życia, i mały chyba na tym ucierpi. Z
      dwójką dzieci nie dam sobie rady na basenie, tata w pracy, a nie chcę pozbawiać
      córki tej frajdy (w tym czasie babcia siedzi z małym na "widowni"). Opcją jest
      pływalnia raz z jednym raz z drugim dzieckiem, ale z moim czasem gorzejsad
    • iva30 Re: basen 18.11.05, 13:41
      Czy któras z Was moze wie gdzie zajęcia na basenie z niemowlakiem w Warszawie.
      Najlepiej w okolicach Anina?
    • e.kadziela Re: basen 20.11.05, 13:22
      My chodzimy z Majką od skończenia przez Nią 8 tyg. REWELACJA!!! Uważam, że to
      wcale nie za wcześnie - Mała świetnie się bawi, a razem z Nią smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka