Dodaj do ulubionych

smoczki i butelki

03.02.06, 09:52
Hej majóweczki pomozcie jakie smoczki i butelki z jakich firm sa najlepsze bo
tyle jest tego w sklepach ze juz sama nie wiem co kupic. Co macie na
poczatek?? Pozdrawiam Majówka 26 tydz.
Obserwuj wątek
    • kapuhy_a Re: smoczki i butelki 03.02.06, 10:01
      Hej
      Widzę,że masz ten sam dylemat.
      Ja chyba zdecyduję się na Avent.Na all widziałam całe zestawy w atrakcyjnych
      cenach.Więc chyba zamówię.W szpitalu u nas też mają aventu butelki dla
      dzidzi.Mają smoczki silikonowe.No i można kupic wszystko jednej firmy i dziecko
      przyzwyczaja się do kształtu.
      Najgorsze jest to,że ciężko wybrac jak nikt ze znajomych nie miał dziecka i nie
      może doradzić.
      • be.iw Re: smoczki i butelki 03.02.06, 10:09
        właśnie mam kolezanke ktora ma małe dziecko ale mowi ze w tym mi nie moze
        doradzic ze to zalezy od dziecka ze trzeba probowac no ale cos na poczatek
        musze przeciez kupic:-<
    • mfka Re: smoczki i butelki 03.02.06, 10:05
      Ja raczej zdecyduję się na AVENT - kupiłam laktator tej firmy. Na początek nie
      będę szaleć z zakupami smoczków i butelek - zamierzam karmić piersią więc
      zobaczymy jak to wyjdzie w rzeczywistości. Kupię też jakiś smoczek uspokajacz-
      już do szpitala. Wybiorę 2 rodzaje - jakiś silikonowy i tradycyjny lateksowy,
      zobaczymy co małemu przypadnie do gustu. Właściwie to zastanawiam się nad
      smoczkami firm Chicco(tak cudnie wyglądają), Avent, Nuk. Zrobiłam też zapiski,
      które butelki antykolkowe są dobre i w razie czego kupię je, gdy okaże się,że
      będą mi potrzebne.
    • mfka Re: smoczki i butelki 03.02.06, 10:09
      www.baby.com.pl/szczegoly.php?przedm=120871
      www.mybaby.pl/go/_category/?idc=id_59
    • be.iw Re: smoczki i butelki 03.02.06, 10:16
      ale powiedzcie na co zwracacie uwage? Silikonowe czy kauczukowe??
      • mfka Re: smoczki i butelki 03.02.06, 10:54
        Ciężko powiedzieć czy silikonowe (ponoć te są twardsze i czasami nie pasują
        dziecku) czy kauczukowe. Ja kupię i taki i taki - zobaczymy co małemu do gustu
        przypadnie. I czy w ogóle będzie chciał smoczka.
    • dollores1 Re: smoczki i butelki 03.02.06, 10:31
      Moja córka piła z butelek i smoczków Avent. Bardzo podobają mi się te butelki.
      Jendnak po jakimś czasie zmieniliśmy na butelki SZKLANE Chicco, które
      zdecydowanie lepiej sie myją. Mam wrażenie, że są zdecydowanie lepiej domyte
      niż plastikowe.
    • kapuhy_a Re: smoczki i butelki 03.02.06, 11:56
      Ja chyba zdecyduję się na zestaw startowy Avent.Jak coś to będę systematycznie
      dokupować w razie potrzeby.Fakt plastik może po jakimś czasie zacząć żółknąć
      zwłaszcza od herbatek...No ale pożyjemy zobaczymy.
      Mam w domu cały cennik Aventu jakby ktoś chciał dowiedzieć się o cenę danego
      produktu,ale polecam all.Tam jest zdecydowanie tanije.Różnica na zestaiw
      startowym wynosi prawie 15zł a to przecież butelka lub smoczek dodatkowo smile
      • kkatie Re: smoczki i butelki 03.02.06, 12:03
        zdecydowanie silikonowe. kauczukowe maja specyficzny zapach/smak i szybciej sie
        niszcza ( przecieraja, robia sie dziurki).
        ja uzywalam butelek antykolkowych canpol babies-tylko i wylacznie, a to
        dlatego, ze zaraz po samym porodzie probowalismy roznych: baloniki, zwykle i te
        antykolkowe najdluzej trzymaja cieplo. a moj synek potrafil dlugo pic mleko,
        wiec mialo to duze znaczenie. polecam canpol, bo jesli karmic bedziecie
        piersia, canpol ma smoczki anatomiczne (rowniez silikonowe), a z doswiadczenia
        kolezanek (ktore po moich radach-skromnie zaznacze, takich uzywaly wink) wiem, ze
        dziecko pozniej nie chce okraglego smoczka do buzi brac.
        moj synek jak sie juz przyzwyczail do jednego typu smoczkow, to nawet
        okraglego, ale z balonika (jest szerszy) nie chcial do buzi wziac smile)
        • kkatie aha 03.02.06, 12:08
          butelki mamy juz drugi rok (plastikowe) i nie zzolky, nie popekaly, zmieniamy
          tylko co 3 mce smoczki, chyba ze wczesniej sie przetra.
          zwroccie uwage na to, czy pozniej bedzie gdzie dostac smoczek do tych butelek,
          a nie czy ladnie wygladaja.
          ja z doswiadczenia wiem, ze najlatwiej dostac smoczki canpola i nuka. avent, a
          tym bardziej chicco trudno dostac. wiem, bo czesto chodze w poszukiwaniu nowych
          smoczkow po sklepach i na avent rzadko sie natykam, a chicco to w ogole nie
          widzialam. chyba, ze ktos ma sklep firmowy w poblizu. canpola i nuka mozna
          nawet w hipermarketach czy drogeriach dostac.
          pozdrawiam
    • pinik Re: smoczki i butelki 03.02.06, 12:40
      Przerobilam juz rozne butelki i absolutnie wygral avent! Teraz uzywam juz tych
      butelek 3 lata (nie karmilam wogole piersia) i wygladaja b. dobrze. Lekkie
      ryski od szczoteczki (polecam tez ta Aventu!). Butelki maja dobre smoczki z
      roznymi otworami i rozna iloscia otworow. Super jest w nich to, ze zamykajac
      nakrywke sa szczelne. W NUK'ach np. trzeba najpierw caly smoczek odkrecic i
      wsadzic taki jakby maly krazek, zeby nie ciekly. Beznadzieja. Np. na spacerze
      nie ma gdzie tego krazka odkladac, trzeba co chwila cala butelke rozkrecic itd.

No i fajnie, ze pasuja do laktatora, ktory jest calkiem ok.

A ze smoczkow takich do buzi (bez butelki) to polecam NUK'a silikonowego (te
      kauczukowe bardzo szybko robia sie brzydkie, sklejaja sie jakos dziwnie i
      wogole szybciej niszcza).
    • kaja72 Re: smoczki i butelki 03.02.06, 13:26
      Z czystym sumieniem polecam AVENT . Moja córcia ma teraz skończone 5 lat i
      jeszcze czasem wciąga kaszę z butli avent kupionej na początku. Wygląda na
      to ,ze następna dzidzia spokojnie skorzysta z tych dwóch malutkich
      butelezcek , które dotej pory stoja w szafce i zupełnie nic im nie brakuje, po
      umyciu i wygotowaniu będą jak nowe ! tylko smoczki się dokupi i już. A dodam,że
      pierwszą córcię niestety karmiłam tylko miesiąc.Pozdrawiam
    • k_maja Re: smoczki i butelki 03.02.06, 15:22
      mam nadzieję karmić piersią więc w butelki na początek inwestuję minimalnie -
      kupię samosterylizujące do mikrofalówki (siostra takich używa) - chyba canpol,
      ale pewna nie jestem
      kasia
      • pinik Re: smoczki i butelki 03.02.06, 22:04
        OOO! nie slyszalam jeszcze nigdy o butelkach samosterylizujacych! Super pomysl!
        Tylko czy trzeba w nie wkladac taki jakby krazek, zeby nie cieklo z nich mleko?

Narazie (na szybko) znalazlam taka tylko na allegro.

Znacie jakies sklepy w internecie, gdzie sa te butelki?

www.allegro.pl/show_item.php?item=83442582
        • kkatie Re: smoczki i butelki 04.02.06, 08:24
          ja mialam samosterylizujace, canpola. to te tzw. baloniki, male i grube
          okragle. rzeczywiscie super sprawa, cala instrukcja, dziecinnie prosta, jest na
          butelce. wystarczy miec tylko mikrofalowke smile. no, ale moje dziecko niestety
          nie chcialo pic z nich, doslownie ze dwa razy moze wykorzystalam.
        • kkatie pinik 04.02.06, 08:26
          to sa wlasnie te, ktorych zdjecia zamiescilas (nie spojrzalam wczesniej). a
          musi byc strona internetowa? w kazdym sklepie z akcesoriami dzieciecymi takie
          dostaniesz smile)
    • melinthe Re: smoczki i butelki 04.02.06, 17:56
      witajcie!!
      kupiłam 1 butelkę antykolkową canpola (taką wykrzywioną) ze smoczkiem silikonowym i smoczek anatomiczny silokonowy, też canpol. Silikon na pewno lepszy niż kauczuk (chociaż dzidzia może być kapryśna i jedynie kauczuk przypadnie jej do gustu, nigdy nie wiadomo smile)
      Jak będzie taka konieczność, to będę eksperymentowała z innymi, ale póki co mam nadzieję, ze się sprawdzi.

Mam tylko pytanie, co sądzicie o butelkach szklanych?? Czy takie buteli można myć w zmywarce??
      aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka