Dodaj do ulubionych

waga porannej pieluszki - straszna!!

09.02.06, 10:42
Nie zmieniam pieluchy w nocy Weronice, ale rano to chyba z kilogram waży!!!
Tylko pampersy wytrzymują, huggisy się zbrylały.
Czy u was jest podobnie?
Pozdrawiamy (mamy 6 miesięcy)
Obserwuj wątek
    • pati775 Re: waga porannej pieluszki - straszna!! 09.02.06, 10:53
      ja zawsze mowie ze wazy 8 kilo smile))
      a wytrzymuja u nas tylko papmersy i ostatnio tescowe fioletowe cala noc smile
      • sylwia_zi Re: waga porannej pieluszki - straszna!! 09.02.06, 10:55
        u nas 10-12 godzin w jednej pieluszce, czasem pampersowi falbanka siadała...
        a teraz albo mniej sika, albo to zależy od wkładu może, bo rossmanki są dużo
        lżejsze i jakby mniej tam w środku było tego towaruwink
    • murken Re: waga porannej pieluszki - straszna!! 09.02.06, 11:21
      U nas to samo ! Używamy cały czas huggisow,bo rozmiarowo najlepiej nam
      pasują.Jak uczyłam małego przesypiać nocki i podawałam wodę zamiast mleczka to
      nad ranem wypływały sikuny z pieluszki.Polecały dziewczyny beela ,ale są za
      duże na Krasnoludka.Zostalismy przy huggisach,mały nie je w nocy i
      wytrzymują,plecy suche.
      • miodzio_k Re: waga porannej pieluszki - straszna!! 09.02.06, 11:23
        U nas podobnie. Jeśli chodzi o nocki to pampki są najlepsze. I oczywiście ledwo
        mogę zapiąć pampersa by wyrzucić do kosza taki pełny. Czasem boję się ze za mcno
        go ścisnę i wszystko na mnie wycieknie.
        • agnieszkaela Re: waga porannej pieluszki - straszna!! 09.02.06, 11:47
          Kiedys w jakims watku czytalam, jak dziewczyna zrobila numer mezowi na Prima
          Aprilis chyba... Przy przebieraniu dziecka wlala w pampersa tyle wody ile sie
          dalo i kazala tatusiowi wyrzucic, a ten sie mocno zdziwil, ze maluch az tyle
          naprodukowal!
          • guruburu Re: waga porannej pieluszki - straszna!! 09.02.06, 12:51
            odkąd córka się budzi 5 razy w nocy (sic!) i nic nie działa, tylko pierś - to
            nie ma na nią mocnej pieluszki wink
            • tjoanna Re: waga porannej pieluszki - straszna!! 09.02.06, 14:08
              Ja tam z założenia wolę zmienić w nocy. Trwa to jakieś 7 minut, a mam wrażenie że Karolowi przyjemniej...
    • kolagulka Re: waga porannej pieluszki - straszna!! 09.02.06, 16:25
      Mój Dominik w ogóle sie nie budzi w nocy i go nie karmię, ale rano właśnie nie
      ma bardzo ciężkiej pieluchy. Owszem, jest w niej siku, ale niekiedy w ciągu
      dnia jest o wiele cięższa niż ta po nocy. Używam pampersów 4.
    • sylabar polecam happy! 12.02.06, 19:41
      mój bartus jeszcze nigdy w tych piluszkach nie miał mokrych plecków ani innych
      przygód,pampki musiałam zawsze pilnować czy falbanka jest ok,a tu nic nie
      sparwdzam,a czesto spicłą nocke w jednej,bo robi siusiu dopiero nad ranem,a
      wtedy spi bardzo czujnie i nie chcę go rozbudzac -kazda chwila na wage złota az
      do 6.30 jak sie poszczesci do 7.00smile
    • wielorybka Re: waga porannej pieluszki - straszna!! 12.02.06, 22:27
      po nocy jakiś slad sikania tylko jest ale za to w ciagu godziny po przebudzeniu
      pielucha robi sie bardzo ciężka - mały w nocy cycka 2-3 razy a jak mam pecha to
      i z 8 razy
    • piotrzz A dlaczego nie zmieniacie dzieciom tych pieluch w 15.02.06, 22:33
      nocy? Ja zmieniam małej przy każdym karmieniu. Nie wyobrażam sobie jakbym sama
      miała spać w takim kompresie a co dopiero dziecko które non stop ma pieluchę na
      pupie. Poza tym mocz paruje, bardzo łatwo o infekcję, szczególnie u dziewczynek.
      Może zamiast zastanawiać się które pieluchy są bardziej pojemne lepiej zmienić
      ją dziecku chociaż z raz w nocy.....
      • agnieszkaela Re: A dlaczego nie zmieniacie dzieciom tych pielu 16.02.06, 08:59
        NIe zmianiam bo inaczej Filip sie rozbudza. A tak w polsnie prosi o piers,
        dostaje, najada sie w pare minut i momentalnie zasypia. Zmiana pieluchy w
        takiej sytuacji i mi i jemu funduje niepotrzebna godzinna przerwe w nocy.
    • melena2 Re: waga porannej pieluszki - straszna!! 16.02.06, 09:10
      Wolę zmienić w nocy, co za przyjemność spać w zasikanym pampie. Niby nie czuje
      tego tak, jakby odczuwała w tetrze, ale ja tam wiem?... Na pewno w suchym jest
      lepiej! Używam "Happy" albo "Rossmann".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka