Dodaj do ulubionych

rozróżnianie płci:)

20.03.06, 10:58
Tak sie ostatnio 'krytycznie' przyjrzalam rysom twarzy mojej córci i
stwierdzilam ze po niej nie widac czy jest chłopczykiem czy dziewczynką.
Jakbym była obcą osobą to nie potrafiłabym powiedziec jakiej jest płci.
Jak jest u Was? Widać "płeć" po Maluchach?
Obserwuj wątek
    • pati775 Re: rozróżnianie płci:) 20.03.06, 11:02
      u nas podobnie - z tym ze ja krytycznie sie nie przyjrzalam i moj mi zawsze na
      chlopaka wyglada smile))
      ale panie w osrodku wciaz patrza mu miedzy nogi jak sie wazymy bo nie wiedza
      czy chlopak czy dziewczynka smile

ps. magalik napisalam do Ciebie na priv a propo piosenek dysney'a
    • gosia152 Re: rozróżnianie płci:) 20.03.06, 11:03
      oj, widać, chłop jak się patrzysmile), w dobrym tego slowa znaczeniu; ale jak moja
      starsza córka bylaniemowlakiem to też nie wydawało mi sie ze wygląda jak
      stuprocentowa dziewczynka; dopiero teraz jak mam porownanie to widzę ogromna
      różnicę
      • tadziewczyna Re: rozróżnianie płci:) 20.03.06, 11:49
        No to u nas jest tak, ze kto widzi Polke pierwszy raz to pyta: chlopczyk? A ja
        mowie: a wlasnie, ze dziewczynka. Na poczatku mnie to troche bawilo, teraz
        zaczyna mnie wkurzac. Ale wiem, ze czas powinien dzialac na korzysc
        • magalik Re: rozróżnianie płci:) 20.03.06, 12:06
          Wiecie, ja zaczelam sie nad tym zastanawiac wlasciwie dopiero w piatek. Na
          basenie dwie prowadzace niezaleznie od siebie pytaly - a chlopczyk czy
          dziewczynka? Dla mnie wczesniej bylo oczywiste ze Mala na dziewczynke wyglada,
          wogole sie nad tym nie zastanawialam. jakos z 'obcymi' nie bylo za duzo
          kontaktu i nikt wczesniej mi nie zadawal takich pytan.
          I na poczatku zdziwily mnie pytania tych pan, a potem uswiadomilam sobie ze ja
          kiedys taka 'gafe' w przychodni walnelam, powiedzialam ze dziewczynka, a
          chlopczyk byl i strasznie glupio mi bylo.
          i te panei pewnie z wlasnego doswiadczenia wlasnie pytaja, dla wlasnego i
          rodzicow komfortusmile
        • bonkreta Re: rozróżnianie płci:) 20.03.06, 15:48
          Mnie też tak pytają, tyle, że u mnie faktycznie chłopczyk. AŻ się dziwimy, bo
          na moje oko to on nie wygląda na chłopczyka na pierwszy rzut oka, ja bym nie
          zaryzykowała takiej pewności - a tu już sporo osób albo właśnie
          pyta "chłopczyk?", albo od razu jak do chłopca się zwraca. Pierwszy raz - jak
          miał trzy dni, wychodziliśmy ze szpitala. Taki męski typ widać wink)
    • agnieszkaela widac 20.03.06, 12:55
      Jeszcze nie zdazylo mi sie aby ktos spytal, wrecz przeciwnie, sporo osob sie
      dziwi ze tak widac ze facecik. Wplyw na to ma pewnie tez to ze Filipa
      ubieram "po mesku".
      Znajomi coreczce szybko zalozyli kolczyki, aby uniknac takich pytan, bo tez nie
      bylo po niej widac ze dziewczynka-zwlaszcza, ze podobna byla bardzo do taty,
      ale po pierwszych urodzinach przeszla metamorfoze, upodobnila sie do mamusi i
      panienka z niej teraz, ze ho, ho! wink
      • aciki Re: widac 20.03.06, 17:09
        u nas też widać, że chłopczyk.
        • kuncwotek Re: widac 20.03.06, 17:53
          u nas widać, że to panienka...haha chociaż ostatnio w poczekalni do pediatry
          jakiś pan myślał, że to chłopakbig_grinD To już nie wiem;]
    • iva30 Re: rozróżnianie płci:) 20.03.06, 18:11
      Nam też się wydawało, że wygląda na dziewczynkę, ale sporo osób pytało czy
      chłopczyk, szczególnie na basenie. Potem okazało się, że są pieluchy kąpielowe
      różowe, a my jej kupiliśmy niebieskie (męskie) smile Ja teraz z ostrożności
      zawsze pytam chłopiec czy dziewczynka, bo trochę mnie denerwuje jak ktoś o Ani
      mówi "o zobacz to Twój kolega".
      • aisza24 Re: rozróżnianie płci:) 20.03.06, 21:08
        ja mysle, ze po moimwidac, ze to chlopczyk, jest taki "meski" smile Potezny,ma
        geste brwi no i jest łysolkiemsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka