chimba 03.04.06, 18:51 Twardy rzuch też tak macie? Ja mam co chwilę - taka twarda świeżo napompowana piłka... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamad1 Re: Twardy brzuch? 03.04.06, 19:06 Ja też tak mam. Zależy od dnia, ale dzisiaj to co chwilę. Ciągle nachodzi mnie myśl, że chyba za chwilę odejdą mi wody i urodzę. Pozdrowionka Magda Odpowiedz Link Zgłoś
magdacz1 Re: Twardy brzuch? 03.04.06, 19:09 Też mam twardy, ale z jednej strony )) Jakaś dupcia maluszka albo stópki. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna0509 Re: Twardy brzuch? 03.04.06, 20:03 Tez mam czasami twary brzuch ale wydaje mi sie jest to rzeczywiscie dupka naszej kruszynki bo ja ponaciskam to jakby sie chowala a czasami mozna wyczuc nozki obok.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chimba Re: Twardy brzuch? 03.04.06, 20:09 Oj ale u mnie to cały brzuch jest twardy... i na pewno nie jest to kawałek części ciała dziecka. Nie chcę już rodzić bo synek na ostatnim USg miał około 2350, mógłby jeszcze trochę nabrać ciałka...... A jestem w 36tc. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia25 Re: Twardy brzuch? 03.04.06, 20:13 Dziewczyny sprawdzie dokładnie powody twardych brzuszków. Ja właśnie wróciłam od lekarza i... mam się stawić w szpitalu, bo za bardzo się stawia macica (twardnieje brzuszek) i będę leżeć pod kroplówką- znowu (juz byłam na przełomie stycznia i lutego w szpitalu).Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego. Trzymajcie na mnie i syncia kciuki)) tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;19/st/20060517/dt/6/k/3692/preg.p ng- Nasz Synuś Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: Twardy brzuch? 03.04.06, 21:56 Przedwczesny poród czy skurcze Braxtona- Hicksa? Prawdopodobnie już od połowy drugiego trymestru zwracasz uwagę na oznaki przedwczesnego porodu. Teraz, kiedy zaczął się trzeci trymestr, twoje ciało może zacząć przygotowywać się do porodu. Te wstępne skurcze zwane są skurczami Braxtona-Hicksa. Różnią się one od skurczów porodowych i nie stanowią żadnego powodu do obaw. Jak poznać różnicę? Jeśli skurcze są nieregularne i zanikają, gdy zmieniasz pozycję lub wstaniesz, by zrobić kilka kroków, prawdopodobnie odczuwasz skurcze przepowiadające Braxtona-Hicksa. To cytat ze stronki internetowej. Ja też tak mam. Dopóki szyjka się nie rozwiera jest OK. Mój gin zalecił mi przyjmowanie No-spy 3x1. Przynosi ulgę Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: Twardy brzuch? 04.04.06, 14:18 ja też to mam od dawna. czasami o takim natężeniu, że nie mogę się wyprostować, chodzę zgięta jak o lasce, a innym razem ten skurcz jednocześnie promieniuje na żołądek i nic zjeść nie mogę przez godzinkę, dwie. ale przy tym szyjka wzorcowa: długa, twarda, zamknięta, nie ma wiec powodu do obaw...... Odpowiedz Link Zgłoś
asia.kubek Re: Twardy brzuch !!! 04.04.06, 15:26 Ja też tak mam. Brzuch staje się twardy ale najgorsze są te bóle -jak przy okresie... Niepokoi mnie to, bo z dnia na dzień jest to coraz bardziej odczuwalne.Jeżeli nadal tak będzie - chyba skontaktuję się z lekarzem.. Asik Odpowiedz Link Zgłoś