Dodaj do ulubionych

wypial sie na zupy!!!

06.04.06, 15:44
mam klopot. antonowa jadl juz calkiem duzo zupy, jak pan przykazal lyzeczka-dawalo to caly posilek jeden.A tu nagle jakies trzy tygodnie temu odmowil-koniec. nic nie pomaga, ani slodzenie, ani doprawianie, ani mieszanie z mlekiem, ani (juz ostatecznosc)dawanie butelka. macie jakies "myki na smyki"?bo tu 7 mies sie konczy a anton tylko jabluszko, sliwki i morelki....
zrobilam teraz tydzien przerwyw probach,z eby zapomnial koszmar zupki, ale drze na mysl przed jutrem, kiedy mamy znow sprobowac.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tin_t Re: wypial sie na zupy!!! 06.04.06, 15:53
      u nas to samo, czekamy na rady!!!
      • miodzio_k Re: wypial sie na zupy!!! 06.04.06, 16:07
        my już to chyba mamy za sobą. poo prostu przz kilka dni nie dawałam jej zupek.
        Jechaliśmy na samych owocach i mleku i kaszkach. Po kilku dniach spróbowaliśy od
        nowa i jest ok..... do następnego razu.
        Powodzenia
    • iva30 Re: wypial sie na zupy!!! 06.04.06, 18:01
      U nas w zasadzie podobnie, wszystko oprócz mleczka mamusi jest okropne, tylko
      jedno jest okropne bardziej a drugie mniej. To co jednego dnia było zjadliwe,
      drugiego już nie smakuje. Z zazdrością słucham, o tych co pałaszują z
      przyjemnością. Ja wciskam, chyba, że strasznie kręci głową i juz zupełnie się
      nie da. Zjada po pół słoiczka zupki, czyli ok 80 ml.
      • tin_t Re: wypial sie na zupy!!! 06.04.06, 18:12
        iva, widzę, że podobnie jak u nas! ostatnio wszystko bee (kiedyś jadł chetniej i
        więcej nowości, czy to możliwe, że przez zęby przeszła mu ochota??), tylko mleko
        mamusi jest cacy. chciałbym powoli odstawiać go od piersi, ale z tego co widzę,
        to będzie ciężko. teraz do usypiania też koniecznie MUSI być cyc.
        czy jeszcze ktoś tak dużo karmi piersią???
        • mamapaula Re: wypial sie na zupy!!! 06.04.06, 21:03
          czesc, nie wiem, czy duzo karmie,ale wlasnie ostatnio duzo nad tym mysle, jak
          to bedzie, bez piersi do usypiania.W dzien nie sadzę, by mu szczegolnie tego
          brakowalo (zajadamy zupki, obiadki, jabluszka i bebilon pepti),ale wieczor to
          zuuuupelnie inna sprawa.....
        • kaliaa Re: wypial sie na zupy!!! 06.04.06, 21:04
          tin nie martw sie moja tez cycoholiczka, najlpszy jest cycus cala reszta jest
          ble,
          w ciagu dnia udaje mi sie wcisnac jej max 60 ml zupki, dotychczas swojej ale
          teraz moimi pluje po pierwszej lyzce a kupczymi gdzies po 5, wiec max uda mi
          sie jej wcisnac na sile te 60 ml, po poludniu zje 1/3 sloiczka owocow, tez
          raczej na sile, i to wszystko co mala je z innych pokarmow niz cycus, a tak w
          dzien i w nocy cycus, takze nie jestes sama
          • tin_t Re: wypial sie na zupy!!! 06.04.06, 21:21
            kaliaa, pocieszyłaś mnie, dzięki, bo ostatnio maly straszny cycoholik. no i
            kaszek ekspresowych nie może, bo uczulony, czasami zje sinlac, ale nie zawsze...
            • kaliaa Re: wypial sie na zupy!!! 06.04.06, 21:34
              tin ja jak wiesz tez juz malej sinlacu nie podaje, ale powiedz mi jaki jest
              sens podawania kaszek na mleku modyfikowanym, badz na wodzie dzieciom ktore sa
              na cycku, bo ja nie rozumiem tego, pzreciez kasza zastepuje posilek mleczny, a
              jesli dziecko jest na cycku to dostaje posilki mleczne od mamy, wiec po co ta
              kaszka jeszcze, jak to jest?
              • alfa36 Re: wypial sie na zupy!!! 07.04.06, 21:32
                Kuba potrafił zjeść 250- 300 ml zupy. I nagle przestał ją lubić. Nie jestem w stanie wcisnąc ani trochę. Co wiecej odmówił jabłka a uwielbiane dotąd sliwki je na siłę. Nie bardzo wiem, co się dzieje. Trzyma go mleko, choć zjada ostatnio tylko ok 500 ml dziennie.
              • tin_t Re: wypial sie na zupy!!! 07.04.06, 21:35
                kaliaa, ja chciałam mu podać cokolwiek dodatkowego na noc, żeby się tak nie
                budził ciągle i tak polecił mi pediatra, ja do tej kaszki daję owoce i w ten
                sposob mam tak naprawdę gęsty deser. ale masz rację, ja się nad tym zastanowię
                poważnie wink
                • kaliaa tin 07.04.06, 21:39
                  Tin Ty sie nie nabijaj ze mnie, bo ja tez nakupowalam kaszek ale nie podaje
                  malej bo nie bardzo wiem po co mam jej dawac kolejny poilek mleczny? i
                  zastanawia mnie to i juz sama nie wiem podawac jej te kaszki czy nie?!
                  • tin_t Re: tin 10.04.06, 11:58
                    kaliaa, ja się nie nabijam wink) masz racje, że sinlac zastepuje mleko. tylko mam
                    poważny problem, bo młody od tygodnia nie chce ani łyżeczki zupy, wczoraj może
                    30 ml poszło przez butelkę, ale jak dostanie na łyżeczce to jest ryk, no i po
                    sinlacu zaczęły się brzydkie zaparcia... no i odstawiłam, ale dziecko na samej
                    piersi i łabłku to chyba nie bardzo w tym wieku... kurcze, ale mam deprechę
                    przez te zupy i przez ta alergię na mleko w proszku. spróbuję z misiowym
                    ogródkiem czy jakoś tak Nestle....
    • e-go Re: wypial sie na zupy!!! 10.04.06, 11:44
      cóż, Julek tez zupom "mówi" kategoryczne nie
      zaciska bezzębne dziąsła i koniec
      jak mam kogoś w domu pod ręką to próbujemy małego zainteresowac np. buczeniem,
      lub innymi odgłosami a ja w tym czasie przyczajona wciskam mu po łyzeczce
      jakiejś zupki suspicious
      no po prostu cyrk!
      deserki jakoś wchodzą
      wciskam więc dalej ile się da (maksimum pół słoiczka się daje wink i wezmę go na
      przetrzymanie
      może się przyzwyczai smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka