Dodaj do ulubionych

Bol brzucha

11.08.06, 17:38
Hej dziewczynysmile)
czy wy tez odczuwacie czasem bol na dole brzucha? Nospa jakos nie bardzo
pomaga. Za tydzien ide do gin to sie jej zapytam czy to normalne. Tlumacze
sobie ze tam w srodku pewnie wszystko sie powieksza itd, ale i tak sie tym
martwie. Jak tam u Was brzuchy?
Obserwuj wątek
    • babat Re: Bol brzucha 11.08.06, 17:51
      Witaj,
      ja też tak mam, do tego ostatnio doszło ćmienie po prawej stronie jak przy
      kolce. Też idę do lekarza za kilka dni. Pozdrawiam.
    • marysiowamama Re: Bol brzucha 11.08.06, 18:00
      Miałam permanentnt ból brzucha ok.8-10tc.Lekarz powiedział że to macica rośnie
      dlatego boli.Ale przy pierwszej ciążymnie nie bolało to co wtedy mi nie rosła?
      Dziwna sprawa.Miałam spokój do wczoraj. Cały dzień przeleżałam z bólem brzucha
      który się nasilał przy poruszaniu, do tego kłucie jakby w jajniku.Tłumaczę
      sobie że to jednak ta rosnąca macica.
      • niunka24 Re: Bol brzucha 11.08.06, 18:47
        mnie też boli.głównie po bokach i po wysiłku. lekarka powiedziała,że niekróre
        kobiety bol,inne nie. a ja mam taką urodę i ze to nic złego,ale i tak się boję
        teżsad
        • ambrozja Re: Bol brzucha 11.08.06, 19:21
          Czasem jak wstaję to tak mnie brzuch zakłuje że musze sie za niego złapać i
          pomasować sad Gin powiedział ze to normalne pod warunkiem że nie zdarza sie
          często i nie jest połączone ze skurczami albo plamieniem to rosnąca macica i
          rozciąganie węzadeł daje o sobie tak znać. Ale oczywiście lepiej zawsze odpocząc
          po takich atrakcjach bólowych.
          • ma6769 Re: Bol brzucha 12.08.06, 04:19
            Ja tez mam takie bole po obu stronach i dodatkowo czasami gdy sie mocno smieje.
            W pierwszej ciazy tez tak mialam i sie martwilam, teraz juz sie nie martwie
            poniewaz wiem ze to normalne.
            • wanilia1 Re: Bol brzucha 12.08.06, 10:14
              Ja w tym tygodniu miałam taki ból non-stop przez trzy dni. Wcześniej zdarzały
              mi się krótsze atrakcje tego typu, więc się tym razem przestraszyłam. Mój
              lekarz, do którego dzwoniłam, powiedział, że mam się zgłosić, gdyby ból był
              ostry, nie ustępował i gdyby doszły plamienia. Kazał leżeć i się oszczędzać. Po
              trzech dniach przeszło i teraz pobolewa tak jak dawniej. W czwartek, czyli już
              po tej akcji, byłam na USG i wszystko jest OK.
              • marti_ka82 Re: Bol brzucha 12.08.06, 17:14
                ja wystraszona bolami poszlam na dyzur gin. mila pani gin. powiedziala, ze tak
                sie dzieje wowczas kiedy kobieta ma dosc twarda macice, bo maluch musi sie
                mocno silowac by ja porozciagac i stad te bole... no i dala mi magnez 3 razy
                dziennie smile by mnie nie bolalo, a maluszek nie musial sie tak meczyc...
                pomaga smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka