Dodaj do ulubionych

Do dziewczyn ktorych maluchy maja WNM

15.11.06, 11:46
Dziewczyny napiszcie prosze jakie byly tego objawy?Czy dzieci byly tylko
spiete czy szly za tym jakies zmiany w zachowaniu typu jakis niepokoj itp.Bo
u nas jedna lekarka to zasugerowala, ale nasza rodzinna mowi ze wszystko w
porzadku.Nie wiem komu wierzyc?Mysl ta mnie dreczy caly czas,zastanawiam sie
czy nie isc do neurologa? Pomóżcie?
Obserwuj wątek
    • aniak-i Re: Do dziewczyn ktorych maluchy maja WNM 15.11.06, 14:11
      lepiej idzsmile wiesz lepiej miec pewnosc, niz cos przegapic.
      Moze sie dziecko wydawac wyjatkowo silne, napinac nózki, raczki, zaciskac piastki.
      rózne sa objawy. ja bym poszła zwłaszcza ze Marynia ma WNM i chodzimy regularnie
      na badania do neurologa i rehabilitujemy sie a nie wygladało to groznie i wcale
      nie rzucało sie w oczy.

pozdrawiamy
    • kwiatuszekm Re: Do dziewczyn ktorych maluchy maja WNM 15.11.06, 14:16
      Tak ona wlasnie zaciska piastki zwlaszcza jak sie zdenerwuje i caly tors az go
      tak jakby wypycha do gory
      • polaquinha Re: Do dziewczyn ktorych maluchy maja WNM 15.11.06, 16:04
        Manuel spina sie tez kiedy jest generalnie podekscytowany. Ma WNM i asymetrie w poniedzialek bylismy u neurologa i dowiedzielismy sie,ze pod wzg neurologicznym jest wszystko ok ale rehabilitowac trzeba nadal!(My juz jestesmy po miesiacu intensywnej rehabilitacji)
        Wg pani dr zaczelismy pozno sad
        Lepiej idz i nie zwlekaj-to nic takiego strasznego
        • madziab83 Re: Do dziewczyn ktorych maluchy maja WNM 15.11.06, 16:46
          idź, szybciutko, im szybciej tym lepiej. My zaczęliśmy cwiczyc jak Wiktoria miała 7 tyg. Teraz jest świetnie rozwiniętym dzieckiem bez WZM i asymetrii. Zakończylismy rehabilitację 1,5 miesiąca temu. Jeżeli jestes z Wawy mogę podac namiary na dobrego neurologa i rehabilitantkę z Centrum Zdrowia dziecka. Oboje przyjmują prywatnie. Nie masz co wzlekac, bo i tak to juz dośc późno i pewnie jeżeli ma faktycznie WZM, to wasza rehabolitacja może potrwac nie co dłużej niż nasza. Natomiast nie martw się wszystko jest jeszcze do naprostowania.
    • kwiatuszekm Re: Do dziewczyn ktorych maluchy maja WNM 16.11.06, 11:39
      Dzieki dziewczyny dzis pojde po skierowanie do neurologa,niestety nie jestem z
      warszawy wiec bede musiala poszukac kogos w mioim miescie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka