abea 18.11.06, 11:41 czy to prawda ze pół rocznemu dziecku nei powinni juz pobierac z głowy krwi? mojej małej musiałam zrobic badanai krwi na keratynine i pobrali z głowy a moja bratowa mnie dzis wystraszyla ze takie dziecko jest za duze . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ada1122 Re: pobieranie krwi z głowy 18.11.06, 18:01 Witam, mi pediatra powiedziała ze do roku pobiera sie krew z żyły na głowie.. jak chciałam zeby dała mi skierowanie na grupe krwi, wiec radziła poczekac.. bo potem z paluszka pobiorą. Nie martw sie przeciez wiedzą co robią Ci co pobierają.. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia25 Re: pobieranie krwi z głowy 18.11.06, 19:58 O co chodzi? Przerazilam sie jak to przeczytalam((. Moj Bartek mial juz kilka razy pobierana krew (anemia, itp) i za kazdym razem z paluszka. Nawet nie zaplakal nigdy )). Pierwszy raz jak mial dwa miesiace. Odpowiedz Link Zgłoś
cleo1976 Re: pobieranie krwi z głowy 18.11.06, 20:24 Mój Filip miał pobieraną z paluszka jak miał 2 miesiące i wogóle przeraża mnie myśl o tym że mógłby mieć pobieraną z główki. Odpowiedz Link Zgłoś
madziab83 Re: pobieranie krwi z głowy 19.11.06, 15:26 Wiktoria miała pobieranąkilkakrotnie, ale zawsze z żyły na rączce, tak jak dorośli. Odpowiedz Link Zgłoś
ada1122 Re: pobieranie krwi z głowy 20.11.06, 11:22 Zeby zbadac morfologie to tez pobierane miała z paluszka.. tylko na tą grupe krwi musiałaby miec z zyły na głowie, tak na prawde nie wiem dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
dollores1 Re: pobieranie krwi z głowy 19.11.06, 21:54 ja słyszałam, że odchodzi się od pobierania krwi z głowy mój synek miał wielokrotnie pobieraną krew w okrsie noworodkowym ze względu na przedłużającą sie żółtaczkę - krew pobierana była w szpitalu - 1 raz z żyły na rączce a pozostałe pobrania z palca ja nie wyobrażam sobie pobierania krwi z główki u tak dużego dziecka ze względu na ruchliwość Odpowiedz Link Zgłoś