12.01.07, 12:29
2 dni temu zauwazylam za pomocą lusterka(bo dołu brzuszka juz nie widze tongue_out) ze mam 2 takie 'rozstepy' ale o dziwo nie na bokach tak jak kolezanki co byly w ciazy mi mowily ze najprawdopodobniej bede miec -tylko takie 2 prazki nad włosami łonowymi, no nie podoba mi sie to ale coz.

A Wy macie juz jakis rozstep??
Pozdrawiam !!!!!!!!
P.S. czyli wyszły mi w 36 tyg, a ja glupia myslalam ze mnie omina.
Obserwuj wątek
    • bocianowa Re: Rozstępy 12.01.07, 13:00
      Ja dwa dni temu obudziłam się z "popękanym" brzuchem ( i to więcej niż dwa )
      poniżej, po bokach bębka-na szczęście.
      Od dwóch dni swędział mnie nie miłosiernie, i szczypał lekko nie przyjemnie.
      Od początku ciąży się smaruję, bardzo sumiennie i dwa razy dziennie, i co?
      gucio!
      Troszkę się zalamałam, ale już jakoś przebolalam.
      Popracuję jeszcze nad nimi po porodzie, część można jeszcze zmniejszyć, część
      się wchłonie, Tyle jest teraz specyfików, zobaczymy może się uda. Tak się
      pocieszam smile bo co robić..smile

• marysiowamama Re: Rozstępy 12.01.07, 13:29
        A mnie kilka dni temu bardzo opadł brzuch i popękał promieniście wokół pępka smile
        Są na razie sino czerwone i grube i nieładnesad
        Ale pocieszam sie tym że kiedy miałam nawał pokarmu w ciągu jednej nocy poękały
        mi piersi, też promieniście wokół brodawek. Wyglądałam jakbym miała dwa
        słoneczkasmile Były czewono sine i były ich (naprawdę!!! )setki. Tez smarowałam
        wszystko przez całą ciążę(dlatego teraz to olałam)i teraz po rozstepach ani
        śladu. dodam że nic z nimi nie robiłam. Same zniknęłysmile
        Dlatego nie martwię sie rozstępami tylko nadmiarem skóry i tłuszczyku który
        bedzie trzeba spalic na siłowni.
        • blumch Re: Rozstępy 12.01.07, 13:33
          A mi wylazły na tyłku. Przegiecie grube czerwone szramy.buuuuuuuuuuuu
    • nekokoneko Re: Rozstępy 12.01.07, 14:19
      mi jakiś czas temu się pojawiły na bioderkachsad zle mi z nimi. no i na piersiach
      ilość rozstepow sie powiekszylasad
    • pinacolada77 Re: Rozstępy 12.01.07, 14:49
      Kurcze a ja tak nie znoszę kremowania sie. Nie wiem czemu kiedyś nie
      wytrzymałabym jakbym miała suchą skórę.
      Na razie pojawiły sie dwa na boku jakby na biodrze.
      Musze sie kremować bo najbardziej obawiam ze po porodzie mi wyskocza albo tak
      jak któraś pisała że jak brzuch sie obniży.
      bleee
      • donzab81 Re: Rozstępy 12.01.07, 15:06
        No ja też mam ,na piersiach ,na brzuchu,biodrach...
    • gosiak781 Re: Rozstępy 12.01.07, 15:07
      oj tak rozstepy to zmora!!!
      Ja mialam w wieku dojrzewania na pupie i udach....a teraz w ciazy jak mi piersi
      urosły to mi sie na piersiach zrobily, walsnie promieniście. Na brzuchu chyba
      nie mam....ale racja ze nic tam nie widze, weic wezme lusterko....
      na razie nie masmile
      kremy kremami, a rozstępy i tak sie robia, taka skóra, nic na to nie poradzimy.
      • niunka24 Re: Rozstępy 12.01.07, 15:24
        ja na razie nie mam...
        ALe wiem,co to znaczy walka z rozstępamisad Kiedyś, jeszcze w podstawówce nagle
        przytyłam i zrobily mi się okropne rozstępy. Widoczne do dziś,ale, na
        szczęście, kremy, jak by nie było, pomagająsmile W ciąży staram się smarować
        codziennie i, odpukać, nowych nie ma, a stare prawie zniknęłysmile
        Da się z nimi walczyć. Ostra gąbka, ręcznik, potem krem, plus raz na jakiś czas
        peeling, no i dobrze robi raz na rok, np. kuracja algami. Pomaga. Więc bez
        paniki, poradzimy sobie i z rozstępami!
        Pozdrawiam!
        • 3aloczki Re: Rozstępy 12.01.07, 16:39
          U mnie na razie na brzuchu nic nie widać, i tak bym chciała aby zostało... na
          udach, pupie, biodrach i piersiach niestety mam już takie ciekawostki ale to 10
          lat conajmniej - to pamiątka po schudnięciu 25 kg w czasach szkoły średniej,
          kiedy to nie miałam pojęcia co to kremy na rozstępy sad(( Niestety...
          Teraz używam oliwki na mokry brzuch wieczorem a balsamu do suchej skóry na
          dzień. I mam nadzieję że taki brzuś zostanie ...
          Pozdrawiam
    • annazmaria Re: Rozstępy 13.01.07, 10:24
      mi też pojawiły się ostatnio, na piersiach - dokładnie 'od spodu' (jak nagle
      ich przybyło na wadzesmile a nie jak Wy piszecie promieniście. Oczywiście
      regularne smarowanie nie pomogło - chociaż brzuszek się całkiem dobrze trzyma
      (obym nie zapeszyła)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka