Dodaj do ulubionych

b. ruchliwe dziecko !!

06.04.07, 10:08
Witajcie, czasem juz nie daje rady, spokojnie go ubrac nie moge, doszlo juz do tego ze pampersa zakladam Mu na siedzaco(znaczy on siedzi mi na kolanach) bo inaczej sie juz nie da, czy ktoras z Was tez ma takiego malego "dzikuska"
Obserwuj wątek
    • mama-misia Re: b. ruchliwe dziecko !! 06.04.07, 10:34
      Jasne, ja mamsmile
      Karmię przed bajką, jak ubieram to w łapkach musi być jakaś extra zabawka
      np.klucze, pilot,ostatnio hitem jest termomet smile
      Cały czas raczkuje po mieszkaniu a ja muszę chodzić za Nim bo wkłada rączki
      gdzie się da. Ostatnio uwielbia drzwi a mi ciarki przechodzą po plecach jak
      sobie pomyślę że mółby sobie przytrzasnąć sad Więc pilnuję non stop a jak nie
      mogę to Kamilek idzie do kojca (co o dziwo lubi)Samego zostawić Go nie mogę
      nawet na 30 sekund a mam w domu też drugiego synka 4-latka który był zupełnie
      inny.

Ale ja uwielbiam patrzeć na moich synków bo czas tak szybko leci więc korzystam
      puki mogę.
      Pozdrawiam
      Monika
      • finka11 Re: b. ruchliwe dziecko !! 06.04.07, 13:25
        Oj znam to. Najgorsze to zmiana pieluchy i ubieranie, zawsze jestem po tych
        ewolucjach cała spocona, mały się pręży i wierzga, mam nadzieję, że z czasem mu
        przejdzie. Po domu śmiga na czworaka, a kojca nie cierpi, więc nie mam chwili
        spokoju. Wczoraj robiłam sałatkę, wzięłam kojec do kuchni i go włożyłam, darł
        się cały czas, sąsiedzi pewnie myśleli, że go katuję, ale nie miałam wyjścia,
        musiałam przygotować jedzenie dla gości. W dzień prawie nie śpi, więc mogę
        zapomnieć o wytchnieniu, ale uwielbiam patrzeć jak rozrabiasmile
        • aniaimichal Re: b. ruchliwe dziecko !! 07.04.07, 00:01
          uufff.... smile a juz myslalam ze jestem sama smile Misiek jest czasem niemozliwy,
          pampersa to ja mu nawet na siedzaco niemoge niekiedy ubrac, jak zrobi duza kupke
          to daje mu do raczek rozne "zabronione" rzeczy typu termometr czy komorki i jest
          chwila spokoju. W dzien jest jak nakrecony, na rekach nieposiedzi tylko chce
          wedrowac po calym mieszkaniu, spi raz dziennie po ok. 1,5 godz. zasypia tylko
          przy ciciu, ewentualnie na spacerze. W nocy budzi sie bardzo czesto i tylko
          cicio jest go w stanie uspokoic i do tego zrobil sie z niegio niejadek smile ale
          jest moim najwiekszym skarbem, moim calym swiatem smilesmilesmilesmile
          Dziweczyny a jak jest u Was ze spaniem i jedzeniem
          • zu2ka Re: b. ruchliwe dziecko !! 09.04.07, 21:57
            ja też czekam na "lepsze" czasy, sam mało kiedy się zabawi, zrobić coś przy nim
            to sztuka, domową robotę odwalam jak śpi - i robę to z obłędem w oczach.
            Ostatnio wszystko wymusza wrzaskiem - chyba już czas, aby zacząć wychowywać,
            tzn ustalić dziecku granicę- ile może- bo chyba zaczyna się okres
            wypróbowywania rodziców na ile pozwolą, ufff ciężko będzie...
    • mama_misi3 Re: b. ruchliwe dziecko !! 10.04.07, 13:32
      Ja też mam taką małą "iskierkę".Wszędzie jej pełno. Przewijanie wygląda podobnie
      jak u ciebie.Ciężko jej usiedzieć w jednym miejscu dłużej niż kilka minut.Ja już
      chyba polubiłam tą jej łobuzowatość. Pozdr.
    • marlenka_p Re: b. ruchliwe dziecko !! 11.04.07, 11:17
      Ja mam taką iskierkę dopiero od 3 tyg. od kiedy zaczęła raczkować nie ma na nią
      mocnych. Śmiga po domu jak odrzutowiec, przy zmianie pieluchy pomaga tylko moja
      komórka. Całe szczęście,że mieszkam z teściową, bez niej chyba bym nie dała
      rady (pracuję w domu). Ale pocieszam się, że i tak miałam długo spokójwink
      • zebra51 Re: b. ruchliwe dziecko !! 11.04.07, 11:21
        Mały diabeł tasmański. Biega na czworaka jak szalony, ucieka przede mna jak
        tylko widzi pieluchę albo ubranko do załozenia. Wchodzi na kanapę, fotele.
        wszędzie go pełno, dobrze, że mieszkanie ma tylko 50mkw. bo bym go mogła przez
        cały dzień ganaiać.

A jak się przy tym zaśmiewa!! Najlepsza zabawa "goń mnie, mamo!".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka