nekokoneko 27.04.07, 13:28 i przy bardzo niespokojnym i rudnym zasypianiu podałam smoczek- ciumknęła go z 5 razy i wypluła z uśmiechem zasypiając... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niunka24 Re: złamałam się 27.04.07, 14:00 etam, ja dawno co jakiś czas daję smoczek i nie uważam tego za "złamywanie się", tym bardziej,że pediatra polecał, jako środek uspokajający i przecibólowy! Do 6 miesiąca to nic złego, wręcz odwrotnie, bo dziecko dzięki smoczkowi lepiej się czuje. To czemu mam nie dawać? Dla czyiśtam zasad, bez sensu.. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: złamałam się 27.04.07, 18:55 Ja daje smoczek jak jest potrzeba, jak nie chce to sama wypluje. Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama Re: złamałam się 27.04.07, 20:52 Nie łam się !!! Mnie nawet lek to polecił bo Mała ma zapedy do ciumkania swoich łapek. to w myśl zasady że łatwiej odzwyczaić od smoka niż palucha. Niestety nie chce tak czesto go doić jak bym chciała. Wygrywaja najcześciej jednak paluchy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatryka Re: złamałam się 27.04.07, 22:22 Ja podałam w 3tyg bo ciężko zasypia i wciąż sie wybudza, a on nie chce!!! Minęło ju z tyle czasu i prawie codziennie próbowałam podać bo takie cyrki urządza przy zasypianiu a raczej braku zasypiania i nic. Nie chce i koniec. Ani silikonowego anii gumowego ani o innym kształcie. Łapę sobie ssie czasami... Odpowiedz Link Zgłoś
aga_lub_marcin Re: złamałam się 27.04.07, 22:31 moj cmokal smoka juz w szpitalu,bo sie darl i musialam go czyms zatkac zeby nas dziewczyny z sali nie pogonily. Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 Re: złamałam się 28.04.07, 21:48 neko, poważnie, dopiero teraz smoka??? podziwiam! mój już po tygodniu dostał. nie wiem ja byśmy bez niego przeżyli te 2,5 miesiąca... Odpowiedz Link Zgłoś
nhania Re: złamałam się 30.04.07, 20:55 ee ja tez daje smoczka i to od poczatku. a teraz moja córcia coraz czesciej zamienia go na własną pięśc Odpowiedz Link Zgłoś
olazur Lepsze sa rączki 01.05.07, 08:16 Teraz chyba wszystkie dzieciaczki są na etapie wkładania rączek do buzi. A smoczek to nie to samo. Asia go wypluwa na rzecz rączek, które bardzo nieporadnie próbuje wpakować sobie do buzi. I to najlepiej, żeby dwie naraz się zmieściły. Odpowiedz Link Zgłoś
nekokoneko Re: złamałam się 07.05.07, 11:35 no i smok jednak się nie przyjął. dwa razy przy zasypianiu było ok. ale juz potem nie no cóż.. może to i lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_a77 Re: złamałam się 07.05.07, 11:56 No widzisz, każdy ma swoje problemy. Moja Kinga ciumka prawie od samego szpitala - miała tak mocny odruch ssania, że non stop ryczała A teraz nie wiem, jak ją odzwyczaić od smoka ... Odpowiedz Link Zgłoś