18.06.07, 09:29
Czy któraś ma doświadczenie w tej kwiestii? Czy jest sens kupować kojec?mamy
okazję taniej dlatego pytam, acha ten ma metr ne metr, czy to nie za mało?
Obserwuj wątek
    • uzzak Rady doświadczonej mamy3synków :-)) 18.06.07, 10:53
      Ja używam i używałąm kojca przy każdym dziecku i nie wyobrażam sobie inaczej.
      Już od 6 tygodni przyzwyczajam Tymka, że miejscem do zabawy jest kojec (i mata,
      ale to się skończy przy raczkowaniu). Tymek większość czasu w ciągu dnia spędza
      w kojcu, ale staram się i na razie to się udaje, żeby w nim nie spał - to ma
      być domowy plac zabaw.
      Wiem, że kojec nie u każdego się sprawdza, a zajmuje sporo miejsca. Ja gorąco
      polecam, ale zastanów się czy będziesz umiała pokonywać niezadowolenie dziecka
      z przebywania w kojcu w początkowym okresie? Moja siostra ani razu nie użyła
      kojca, bo uważała, że dziecko będzie w nim nieszczęścliwe.
      Ja pracuję w domu i muszę mieć na to czas, a Tymek raczej jest z kojca
      zadowolony, choć czasem sprawdza, czy nie zrezygnuję z wkłądania go tam jeśli
      zawyje - jeden próbny ryk, a potem uśmiech od ucha do ucha - w końcu ma w kojcu
      różne zabawki i często do niego zaglądamy.
      • zuzbar Zgadzam się z uzzak 18.06.07, 12:09
        My mamy kojec po Zuźce (duży, kwadratowy), bardzo nam się sprawdził, bezpieczne
        miejsce do zabawy gdy mama zajęta ... na forum smile W domu to tylko plac zabaw ale
        dodatkowo, długo służył jako łóżeczko na wyjazdach (mamy do niego materacyk).
        Młodego jeszcze nie wsadzałam, bo jeszcze się nie turla ale zacznę niedługo,
        żeby się przyzwyczaił.
    • lilka11333 Re: Kojec? 18.06.07, 13:58
      Dzięki, chyba sie zdecydujemy, w sumie mala jeszcze nie raczkuje, ale na
      przyszlosc sie przyda, narazie to przechodzi etap"wszędzie mi niedobrze,
      najlepiej u mamy" ręce opadająsmile
      • aga_lub_marcin Re: Kojec? 18.06.07, 23:43
        Ja tez chce kupic,ale drewniany, taki ze skladanych kilku elementow, kupie
        dopiero jak bedzie raczkowal, albo chodzil przy meblach.
        • malbab Re: Kojec? 19.06.07, 08:41
          ja mam już kojec, choć na razie Julek się bawi na samym materacyku wyciągniętym
          z kojca i ułozonym na podłodze. Też mam taki 1mx1m i to chyba całkiem wystarczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka