Dodaj do ulubionych

sposób na upał :)

16.07.07, 13:58
dziś w porze spaceru zrobiłam Małemu kąpiel - normalnie odżył i właśnie
demoluje łóżeczko smile))) I po raz pierwszy dałam mu wody do picia i się
zdziwiłam - mleka nie chciał z butli pić ani kropli a wodę dudlił aż miło smile)
a jak tę butelkę chwycił - 2i raz miał ją w ustach a w ogóle się nie
zastanawiał do czego jest i co z nią zrobić wink)) w takie upały jednak będę
go dopajać ...
Obserwuj wątek
    • matylda07 Re: sposób na upał :) 16.07.07, 15:41
      Moja też płakała, płakała, aż w końcu mama wymiśliła i dała wody. Wytrąbiła 90
      ml. A myślałam, ze cycuś jej wystarcza
      • gosiak781 Re: sposób na upał :) 16.07.07, 18:20
        no wlasnie mowia zeby nie dopajac, ale ja tez sprobuje moze bedzie jutro
        chcialsmile wody, bo cycek czasto byl dzis podawany bo goraco jak w piekle!
    • misiaczek85 Re: sposób na upał :) 16.07.07, 22:10
      a ja ostatnio gdzieś wyczytałam, że mimo wszystko powinno dopajać się wodą
      dzieci piersiowe.
      chociażby ze względu na to, że na początku z piersi wypływa mleko bogate w
      laktozę (a dopiero później to treściwe), i o ile pragnienie jest zaspokajane, o
      tyle dziecko ciągle jest "faszerowane" słodkim napojem, który niestety tuczy...
      a potem się słyszy, że np. dzieci półroczne 11 kg ważą.

oczywiscie daleko mi od złośliwości, choć wiem, że niektóre mamy mogłyby moją
      wypowiedź odebrać jako coś złośliwego, ale tak po prostu sobie piszę...
      bo i dorosły człowiek jak się napije czegoś słodkiego to i tak za chwilę czuje
      pragnienie, nie to co po wodzie...
    • aminka70 Re: sposób na upał :) 17.07.07, 08:10
      ja dopajam Młodego od maja, gdy tylko zaczęły sie upalne dni. Uważam, że dziecko
      samo reguluje sobie czy chce czy nie chce pic i nic do tego nie maja autorytety.
      Czasami gdy mi wydawało sie, że dziecię powinno być spragnione, on nic nie
      chciał - cyca wypluwał na wodę sie krzywił. Teraz czasem to śmiesznie wygląda,
      ale gdy zobaczy tylko butelkę, aż piszczy i łapie sam.
    • marszale Re: sposób na upał :) 17.07.07, 10:07
      a moja niunia nie chce ani wody, a tymbardziej herbatki..za to pije z apetytem
      bobofrut jabłkowy z marchwią
      • blumch Re: sposób na upał :) 17.07.07, 10:32
        Ja juz dawno dopajam. dziewczyny przeciez naszym dzieciom chce sie tak samo pic jak nam.

Ja daje herbatke malina dzika roza orzezwiajaca jablko z bobofruta lub gerbera jablko winogron dzika roza. maly zwykle sie krzywil na to osttnie ale w te upaly pije az dudni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka