Dodaj do ulubionych

fotelik samochodowy

29.07.07, 16:16
Bardzo proszę o pomoc w wyborze fotelika samochodowego. Dostałam autko od
rodziców i potrzebuję jeszcze jeden fotelik. Poprzedni dostaliśmy w
prezencie, jest najzwyklejszy z mozliwych, bezfirmowy, więc nawet nie mogę
napisać co to za fotelik.
Zależy mi, aby fotelik był przede wszystkim bezpieczny, wygodny dla dziecka,
aby był przypięty pasem do samochodu na stałę, żeby miał regulowane oparcie.
No i żeby był w rozsądnej cenie.....
Co polecacie? (mile widziane linki z allegro albo innych stron)Jakie Wy macie
foteliki i czy jesteście z nich zadowolone?
Z góry dziękuję za pomocsmile
Obserwuj wątek
    • katarzynasg Re: fotelik samochodowy 29.07.07, 19:06
      nie wiem jakie duze jest Twoj Kubus bo moj to zaraz bedzie mial zmieniany
      fotelik na ten 15-36 kg wiec moze lepiej poszukaj w tej kategorii? lub pomysl
      nad takim ktory jest od 9 do 36 kg bo w krotkim czasie bedziesz musiala zmienic
      ten 9-18 na 15-36kg ...
      • salvita Re: fotelik samochodowy 29.07.07, 20:31
        www.allegro.pl/item220152551_nowy_iseos_tt_bebe_confort_wys_0zl_gratisy_w_wa.html

my mamy taki model ale kupowalismy w sklepie po przymiarce mlodego do niego
        nasz maluch jest drobny ma teraz 11kg wiec jeszcze nam fotelik posluzy jakis
        czas jestesmy z niego bardzo zadowoleni cena dosc wysoka dlatego zrobilismy
        zrzute rodzinna bo stwierdzilismy ze bezpieczenstwo ponad wszystko, ze jesli
        stac nas na porzadny samochod to musi nas byc stac na porzadny fotelik - duzo
        jezdzimy w dalekie trasy
    • ninjo Re: fotelik samochodowy 29.07.07, 21:36
      tak, jak pisze katarzynasg, jesli Twoj synek juz wazy ponad 15kg, to kupcie od
      razu 15-36 (ale sprawdzcie jeszcze, jak pasuje wzrostowo). nie wiem czy sa
      foteliki 15-36 ze swoimi pasami czy tylko do pasow samochodowych. na pewno te
      ze swoimi sa zdecydowanie bezpieczniejsze przy jeszcze niskim dziecku.

Przede wszystkim trzeba sie kierowac testami bezpieczenstwa, tu wyniki z 2006:
      www9.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=569
      pozdrawiam!
    • smeagoul Re: fotelik samochodowy 30.07.07, 11:44
      my mamy co prawda używany ale kupiony od tej Pani- bardzo porządnie wykonany,
      naprawdę polecam- miękki jak poduszkowiec nie tak jak inne z nowymi pokrowcamismile
      www.allegro.pl/item217937066_maxi_cosi_priori_podusia_zobacz_koniecznie.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka