Dodaj do ulubionych

Trojaczki :)

06.04.11, 10:04
Witajcie,
przyjmijcie mnie do swojego grona.
Póki co, siedziałam cichutko na forum.
Ale od 6 tc . wiem ,że będę miała trojaczki. Termin mam na 21 .10.2011, ale byłby sukces urodzić w terminie ( obecnie 11 tc.)
Czy jestem jedyną przyszłą mamą trojaczków??
Nie ma to jak w grupiesmile

Może ktoś wyjdzie z cienia forumowego??smile

Madii
Obserwuj wątek
    • krzysiowa_mama Re: Trojaczki :) 06.04.11, 10:35
      WOW!
      Ja co prawda w ciąży jeszcze nie jestem i mam tylko jednego synka, ale chciałam Ci ogromnie pogratulować i życzyć spokojnej ciąży! No taka wiadomość często się nie zdarza!
      • bweiher Re: Trojaczki :) 06.04.11, 11:09
        Gratulacje moja droga big_grin
        Szok już minął czy nadal w nim jesteś? ;]
        • madii77 Re: Trojaczki :) 06.04.11, 11:17
          dziękismile

z tym to różnie bywa...na początku niedowierzanie... radość połączona z szokiem..
          juz jest lepiej... choć dopadają mnie trudne chwile...

Madii
    • dzela-226 Re: Trojaczki :) 06.04.11, 12:04
      Gratulacjesmile
      Ja co prawda mam "tylko" bliżniaki i starszą córkę!
      Poznałam jakiś czas temu mamę trojaczków(dziewczynek,n apierwszy rzut oka baaardzo podobne) i radziła sobie doskonalesmile
      O ile dobrze pamiętam urodziła coś ok.32 tc i wszystkie były silne izdrowe smile I tobie tez tego życze!
      Będziesz miała na pewno trudne chwile,ale za to jaką satysfakcjesmile
    • ciazniczka Re: Trojaczki :) 06.04.11, 12:04
      niesamowite! rzeczywiscie, naleza Ci sie grtaulacje i to potrojne wink

jestem tuz po polmetku ciazy blizniaczej co prawda,ale gorsze chwile - zwatpienia i poczucia beznadziei juz nie raz mi sie zdarzaly. na szczescie dominuje radosc i Tobie tego zycze!

czy to Twoje pierwsze dzieci? mialas juz w rodzinie trojaczki?

heh, przy Tobie z moimi blizniakami czuje sie jak przecietnizna tongue_out
      • madii77 Re: Trojaczki :) 06.04.11, 12:16
        Dziekuję...

Trojaczków w rodzinie nie było..
        brat ma bliźniaki, i kuzynka męża niedawno ur. bliźniaki...
        mąż chciał bardzo bliźniaki , ja z kolei jedno dziecko, więc każdy ma co chciałsmile ale nie naraz...
        W domku córka -13 latka - szczęśliwa z trojaczków..

Madii
        • ciazniczka Re: Trojaczki :) 06.04.11, 12:46
          to ja Cie pociesze,ze moj "starszak" bedzie mial 1,5 roku jak urodze blizniaki wiec wlasciwie bede sie z Toba laczyc w bolu bo obie bedziemy mialy trojke maluchow w pieluchach smile

z tym ze Ty masz dodatkowo wsparcie rezolutnej 13 latki. ten wiek ma sporo minusow, ale sama mialam 11 lat jak mama urodzila nam mlodsza siostre i ponoc bylam pomocna wiec glowa do gory!
          damy rade, wszystkie! wink
    • piegoosek Re: Trojaczki :) 06.04.11, 15:01
      powodzenia, i spokojnej ciazy! a pozniej? na pewno dasz rade wink
      • shemsi1 witam w klubie!! :) 06.04.11, 16:57

Mam trzy czteroletnie córki, 10 letniego syna. Pelna mobilizacja całej rodziny i można wszystko pogodzić... smile wbrew pozorom, to początek był najłatwiejszy muszę powiedzieć smile Najgorszy był chyba czas pomiędzy drugim a trzecim rokiem życia... etap NIE... szło ogłupieć... smile ale poszły do przedszkola i bardzo wydoroślały.
        Trzymaj się zaleceń lekarza, nie szalej, odpoczywaj. To trudna ciąża, trzeba o siebie dbać. Ja od 26tc do końca byłam już w szpitalu ale byłam na to przygotowana psychicznie. skąd jesteś?

Dużo mi pomogły też dziewczyny na forum www.trojaczki.net
        i w trakcie ciąży i po.
        Tam uzyskasz wiele cennych informacji smile zapraszam.

• madii77 Re: witam w klubie!! :) 06.04.11, 17:22
          Cieszę się ,że się odezwałaśsmile ufff

faktycznie jestem pełna obaw i niepokoju.
          jak narazie leżę w domku (jak lekarz kazał) , odpoczywam, czasami wyjdę na krótki spacer i tyle....

czuję ,że bedziesz dla mnie ogromnym wsparciemsmile
          znam to forum ( odkąd dowiedzialam się o trojaczej ciąży)... jestem na etapie podczytywania forum, nie udzielania się ,ale to się zmieni...

p.s. stolica wita smile
          • shemsi1 Re: witam w klubie!! :) 06.04.11, 17:38
            Napisz do mnie na maila, tam wchodze codziennie smile
            shemsi77@gmail.com
            • kosmo78 Re: witam w klubie!! :) 06.04.11, 18:37
              Ja co prawda czekam na bliźniaki, ale podaję linka do fajnego trojaczkowego bloga, którego śledzę. I oczywiście życzę powodzenia!

www.potrojnycud.blogspot.com/
              https://www.suwaczki.com/tickers/wwgz3e3kjqtdj34i.png
              • zandaria03 Re: witam w klubie!! :) 06.04.11, 20:13
                gratulacje i wielki szacun dla Ciebie!Ech,ja tylko jedne bliźniaki mam,więc i tak daleko mi do większości dziewczyn na tym forum(bliźniaki+starszaki/młodszaki).Wszystkie jakoś sobie radzimy i choć będą chwile ciężkie to i tak wieloraczki to cud!Ja wczoraj wchodzę do ich pokoju rano,a one trzymają się za rączki przez szczebelki i gaworzą do siebie i się śmieją-aż mnie ścisneło za serce.
    • zdunia1979 Re: Trojaczki :) 07.04.11, 21:11
      Gratuluję ci serdecznie! To wspaniała wiadomość, jakby nie było jesteś wyjątkowa smilesmilesmile ja mam bliźniaki plus 1! Dbaj o siebie!!!
    • s_alander Re: Trojaczki :) 07.04.11, 23:52
      Gratulacje smile
      i powiem że po cichu zazdroszczę wink
      • zeb1 Re: Trojaczki :) 09.04.11, 13:37
        Gratulacje!

Witaj w rodzinie. Moje trojaczki mają 6.5 roku
    • karmelowa2011 Re: Trojaczki :) 13.04.11, 11:19
      Witam, ja też czekam na trojaczki smile Jestem w 14 tygodniu. Pozdrawiam
      • madii77 Re: Trojaczki :) 13.04.11, 11:44
        Suupersmile
        napisz do mnie na priv gazetowegosmile

czekam
    • ele-eza Re: Trojaczki :) 20.04.11, 12:47
      Naprawdę potrójnie gratuluję, jest czegosmile
      a tak na marginesie zapytam z ciekawości, czy planujecie sobie już jakoś jak to będzie? czy będzie Wam komu pomóc i czy finansowo np nie martwisz się?
      przepraszam za takie pytania, nie chcę absolutnie Cię dołować, tylko u mnie jak i u męża w bliskiej rodzinie są bliźnięta i liczę się że mogę i ja mieć mnogą ciążę w przyszłości, a wtedy nie wiem jak dała bym radęsmile no ale wiadomo że musiała bym oczywiściesmile
      • madii77 Re: Trojaczki :) 21.04.11, 10:09
        dziewczyny niedługo wrzucę zdjęcia z USG.. smile
        póki co dzieciaki, rosną szybko i równosmile
        ele-ezasmile
        planujemy rewolucję w domu, jak dobrze pójdzie zmiana mieszkania na większe. Pewnie liczymy i na siebie ale i na pomoc najbliższych.
        Nawet nie wiesz jak się tym martwimy...
        z bliźniakami jest łatwiej wiesz mi... ale damy radę nie ja pierwsza i nie ostatniasmile
        • netty5 Re: Trojaczki :) 03.05.11, 23:26
          madii gratuluje ci serdecznie.Co do blizniat to rzeczywiscie z blizniakami latwiej......niz z jednym dzieckiem i zawsze bede tak twierdzic.........Jak z trojaczkami? Mam znajoma z trojka strasza od moich o pol roku.Maz na wyjezdzie i ona sama z maluchami i swietnie daje rade.Grunt to dobra organizacja.Zreszta dzieci daja ogromna sile o jaka nawet sami siebie nie podejrzewamy.......wiem co mowie jestem samotna matka wczesniaczkow.Zycze spokojnej ciazy i zdrowych i silnych maluszkow i trzymam kciuki za wszystkie maluszki w drodze.Powodzenia.
    • edziu0482 Re: Trojaczki :) 04.05.11, 21:46
      Pozdrawiamy potrójnie. Nasze trojaczki mają już ponad 3 latka i jest suuuuper. Najważniejsze to jak najdłużej wytrzymać w ciąży (urodziłam w 33t5d - gestoza, niewydolność nerek) Dzieciaki miał 1.490, 1.500, 1.640 a po 3 tygodniach wróciliśmy do domku. Cała reszta to kwestia dobrej organizacji.
      Siły życzę i trzymajcie się w kuuupie jak najdłuzej.
    • madii77 Re: Trojaczki :) 22.05.11, 19:30
      Chwalę się smile
      będzie 2 chłopców i dziewczynkasmile

Pozdrawiam
      • ewikowa Re: Trojaczki :) 22.05.11, 20:19
        ja sie tez dopisuje, ale jak narazie nawet sama nie do konca jestem przekonana....dopiero w czwartek sie dowiedzialam ze jest tam jeszcze jeden ludzik...zobaczymy na badaniach prenatalnych 1/6. Boje sie jak cholera tej ciazy...
        • madii77 Re: Trojaczki :) 22.05.11, 20:25
          nie martw się na zapas....
          dla Nas to też było ogromnym zaskoczeniemsmile
          u mie 18 tc.
          Głowa do góry smile

• zdunia1979 Re: Trojaczki :) 23.05.11, 20:29
            Ale wspaniale potrójne mamy! Ściskam was serdecznie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka