IP: *.* 19.09.02, 18:13
Ciesze sie bardzo, ze odnalazlam te strone. Wlasnie minal 20 tydzien ciazy - tym razem pod sercem nosze trzy Malenstwa. Czekam na informacje od tych, ktorzy wiedza, jak to jest miec trojaczki - jaki wozek warto kupic, a jak karmic piersia i na cala reszte porad od eRodzicow. Pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • Gość: domini23 Re: TROJACZKI IP: *.* 19.09.02, 19:38
      witam trojaczki!!!!!!!!no i mamę. o, jaka odmiana, trójeczka zamiast dwójki :)) :)) :))życzę powodzenia i dużo zdrowia dla przyszłej mamydomi z michałkiem i mikołajkiem
    • Gość: Monika25 Re: TROJACZKI IP: *.* 19.09.02, 20:08
      Witam kolejną Potrójną Mamusię! Są już na forum trojaczki: trzy dziewczynki , trzech chłopców i jeszcze jedne w brzuszku, ale od dawna nie było od nich wieści.Pozdrawiam Monika z Kubusiem, Krzysiem, Michałem i Gosią
      • Gość: Jerzu Re: TROJACZKI IP: *.* 20.09.02, 22:02
        Będą wieści jak wrócę do pracy :)Teraz jestem na bardzo króciutko.Pozdrawiam wszystkich, szczególnie "Potrójnych"!
      • Gość: Kamila_wroc Re: TROJACZKI IP: *.* 24.09.02, 22:54
        (...) jeszcze jedne w brzuszku, ale od dawna nie było od nich wieści.Skoro zostałam wywołana do tablicy to troche opowiem, o naszych trojaczkach, ktore jeszcze sa w brzuszku. Jestem teraz w 28 tygodniu ciazy. Maluchy sa na etapie mocnego wojowania i kopia na calego mnie i tatusia :) Ja zrobilam sie okraglutka i teraz wiecej czasu spedzam w lozku niz na nogach (szybko sie mecze) :( Do dzisiaj przytylam od normalnej wagi 12kg (62kg) a obecny obwod brzucha to 102 cm :)Jezeli chodzi o wozek, to wybralismy wariant 2+1 czyli blizniak i mono, poniewaz tym dla trojaczkow nigdzie sie sama nie rusze, a do tego jest strasznie pokraczny i drogi(inglesina) oczywiscie nie wchodzi do windy, ale to standart.W czwartek idziemy do lekarza i pozniej na USG wiec moze sie dowiem kto nas tak kopie :)Pozdrowienia z Wroclawia Kamila
        • Gość: MR Re: TROJACZKI IP: *.* 01.10.02, 18:58
          Dzieki za wszystkie rady. Mam nadzieje, ze czujesz sie dobrze. Ja wlasnie wrocilam od lekarza. I w 22 tygodniu moje Maluszki waza odpowiednio:630g, 630g i 680g (dziewczynka jest najwieksza). Pozdrawiam serdecznie.
          • Gość: Kamila_wroc Re: TROJACZKI IP: *.* 02.10.02, 22:58
            Ja robie sie coraz slabsza i wiecej odpoczywam. Jutro zaczynam 29 tydzien i mam nadzieje ze jeszcze troche minie czasu zanim beda sie maluchy pchaly na swiat. Dzisiaj bylamna USG i wszytsko jest dobrze, a dodatkowo pierwszy raz ukazaly sie klejnoty jednego bobasa, czyli chlopaka mamy napewno :)) natomiast czy ma dwie siostry czy brata i siostre to sie okaze przy innej okazji. Napisz skad jestes, bo w zasadzie wiem ze Jurek jest ze Szczecina no i my z Wroclawia.Z pozdrowieniami Kamilap.s. Czyli masz dwoch chlopakow i dziewczynke (wg USG) ???
            • Gość: MR Re: TROJACZKI IP: *.* 03.10.02, 15:55
              Tak to wyglada - dwoch chlopcow i dziewczynka - pani na USG powiedziala, ze chlopcy sie w ogole nie wstydza i wszystko widac, jak na dloni. A my teraz jestesmy w Kanadzie - wiec teskni sie nam do Polski... Ale znalezlismy tu polska rodzine z trojaczkami. Wybieramy sie do nich z wizyta - zobaczyc, "na zywo" - jak to jest. Trzymam za Ciebie kciuki -oby Maluszki jeszcze poczekaly.Pozdrowienia. Marta.
    • Gość: Agnieszka_J. Re: TROJACZKI IP: *.* 19.09.02, 22:08
      Hej! Gratulacje!Już półmetek za Tobą - jak samopoczucie? Nie mam doświadczenia z trojaczkami, tylko z bliźniakami + 1 i muszę przyznać, że lekko to nie jest. Ale ile radości!A tak w ogóle co słychać u innych trojaczków - odezwijcie się! Pozdrawiam, AgnieszkaJ.
    • Gość: kasienkkaa Re: TROJACZKI IP: *.* 20.09.02, 11:32
      witaj! to super ze nosisz pod sercem az 3 malenstwa! ja mam 3 dzieci i jestem w 13 tyg. ciazy z bliznietami, lekko nam na pewno nie bedzie! zycze ci wszystkiego dobrego i dbaj o was! kasienka
    • Gość: monik111 Re: TROJACZKI IP: *.* 20.09.02, 11:45
      gratulacje trojaczki ufffff, życze wszystkiego dobrego i powodzenia, mam tylko 2+1 więc nie wiem czy coś ci pomogę ale widziałam super wózki dla trójeczki, firmy inglesma
    • Gość: asia_t Re: TROJACZKI IP: *.* 20.09.02, 11:58
      Hej, witamy i GRATULUJEMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Matko święta, trojaczki... o wózkach dla trojaczków czytałam na stronach niemieckich, jest taka www.drillis.de. Tam proponują wózek Peg Perego. Ja mam taki dla bliźniaków, jest dłuuuugi,ale wąski! i skrętny! Dla trojaczków jst... pół metra dłuższy. :crazy:PozdrowionkaasiaT
      • Gość: Kamila_wroc Re: TROJACZKI IP: *.* 24.09.02, 23:13
        > Tam proponują wózek Peg Perego. Ja mam taki dla > bliźniaków, jest dłuuuugi,ale wąski! i skrętny! Dla > trojaczków jst... pół metra dłuższy. :crazy:Peg Perego jest fajny, ale oprocz wysokiej ceny ma jeszcze jeden podstawowy mankament przy trojce podjechanie pod kraweznik stanowi nie lada wyzwanie, a niestety w Polsce obnizone krawezniki to jeszcze rarytas :(( Podniesienie do gory dwoch bobasow (trzeci siedzi na tylnej osi) przy tak malej dzwigni to nie lada wysilek, wiec trzeba sie powaznie zastanowic.Pomysl tez czy jestes w stanie sama wyjsc na spacer z trojka ??? My doszlismy do wniosku ze nie, wiec dlatego wybralismy wariant 2+1 co daje wozek dla tatusia i dla mamusi :( szkoda ze nie beda jechaly razem, ale w moim przypadku to jedyne wyjscie. Inglesina jest jeszcze bardziej niedostosowana do naszych warunkow, szerokos 105 cm jest zbyt duza do windy, bramy itp. a male podwozie (adapracja ze standartowego) nie gwarantuje komfotru jazdy.Przemysl wszystko na spokojnie, jeszcze masz troszeczke czasu :)Z pozdrowieniami Piotrek czekajacy na trojeczke - (techniczne podejscie to tematu ;) i Kamila (Wroclaw)
    • Gość: ulcik Re: TROJACZKI IP: *.* 20.09.02, 12:04
      Hej !!!!!Gratuluję !!!!!!!!!! super !!!!!!!ulcik
    • Gość: Jerzu Re: TROJACZKI IP: *.* 20.09.02, 22:20
      Przede wszystkim ogromne gratulacje!Choć wiem, że tych nasłuchasz się jeszcze co niemiara.Prawdę powiedziawszy powinnaś teraz maksymalnie odpoczywać i oszczędzać się! Poźniej nie będziesz miała na to czasu.Jeśli masz oprócz męża kogoś do pomocy to super, jeśli nie, to będzie bardzo ciężko (przynajmniej u nas jest dość ciężko). Wszystko zależy od tego jakie dzieci będą.Poza tym przygotuj się psychicznie do wcześniejszego porodu.Nasze urodziły się w 34 tygodniu.Szczególnie uważaj na zatrucie ciążowe i inne jakieś niepokojące objawy.Żona sugeruje aby się zaopatrzyć w laktator (my mamy elektryczny, bo ręcznym to żona by się zamęczyła).Po porodzie poweno będziesz musiała zaraz zacząć odciągać - to zależy jakie dzieci się urodzą i czy będą miały dobry odruch ssania. Poza tym nie przejmuj się za bardzo i jak napisałem odszczędzaj się jak najwięcej.Jeśli chodzi o poród to nastaw się na cesarkę. Mało prawdopodobne (wręcz nikła szansa) jest aby się zgodzili na poród odbył się drogami naturalnymi. Po porodzie możesz też być bardzo zmęczona (tak było w przypadku mojej żony).Więcej szczegółów na adres, na który już napisałaś (trojaczkiszcz...).Jeśli chodzi o wózek: my dostaliśmy od innej mamy trojaczków ze Szczecina, więc nie mieliśmy z tym problemu.Nastaw się na duży wydatek na to użądzenie (może nawet ponad 2tyś).My mamy Inglesina Trio. Można też (ponoć) dostać na zamówienie.Poza tym Twój mąż może dostać zwolnienie lekarskie opieki nad Tobą dwa tygodnie. Wypisuje to lekaż prowadzący ciążę albo może to zrobić położnik odbierający poród.Nich on będzie bardzo zaangażowany w pomocy Tobie, bo pracy po powrocie do domu może być dużo (jak pisałem wcześniej).Ojej, przydługo mi wyszło...Na tym forum pojawię się dopiero w październiku.Życzę dużo wytrwałości, cierpliwości i zdrowia (tego również dla Twoich maleństw).Pozdrawiam serdecznie,Tata trojaczków ze Szczecina :) Jurek.
      • Gość: AgaJot Re: TROJACZKI IP: *.* 24.09.02, 13:51
        Cześć! Od 3 miesięcy jestem mamą trojaczków. W sumie Jerzu -super tata napisał Ci troszkę. Potwierdzam, uważaj na siebie bardzo i oszczędzaj się. Wyśpij się, bo po porodzie raczej będzie trudno. Na pewno do opieki potrzebne są minimum dwie osoby, czyli pomoc konieczna. Jeśli chodzi o wózek to mam Inglesina TRIO ale moim zdaniem nie sprawdza się przy trójce: ciężki, trudno skręca i trudno wjechać na krawężnik. Na początek wystarczy jedno łóżeczko, ciuchy rozmiar 56 wystarczyły na 2 miesiące i jeszcze są dla jednego synusia. Ogólnie służę radą! Trzymaj się! Życzę dużo spokoju! Agnieszka
        • Gość: MR Re: TROJACZKI IP: *.* 01.10.02, 19:01
          Dzieki Agnieszko! Ja czuje sie calkiem dobrze, Maluszki rosna bardzo ladnie i mam nadzieje, ze bede mogla donosic je, jak najdluzej. Powoli planujemy co mamy kupic, co przestawic w mieszkaniu - bo zdaje sie na ostatnia chwile nie mozna tego zostawic. Pozdrawiam,Marta.
          • Gość: AgaJot Re: TROJACZKI IP: *.* 02.10.02, 08:45
            Ja zostawiłam wszystko na ostatnią chwilę, czyli w sumie jak dzieci się urodziły. Zakupami zajęli się mąż i mama. Mieli czas, bo po porodzie spędziłam w szpitalu dwa tygodnie. Mąż pomimo, że się starał URZĄDZIŁ NAM SYPIALNIĘ TAK, ŻE NIE DA SIĘ RUSZYĆ W ŻADNĄ STRONĘ. A i tak czeka nas przeprowadzka. Na czwartym piętrze bez windy z trojaczkami ani rusz!!! Pozdrawiam! Agnieszka
            • Gość: Jerzu Re: TROJACZKI IP: *.* 02.10.02, 12:57
              U nas mimo usilnych starań moich i żony na 15 m.kw. nie dało się nic specjalnie wykombinować aby miejsca było dość. I tak aktualnie dziewczynki są w dwóch łóżeczkach złączonych razem bokiem.A zakupy robiliśmy i przed porodem i po porodzie (np. laktator elektryczny, bo ręcznym żona nie miała siły odciągać pokarm).Pozdrawiam,Jerzu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka