dragica 04.10.05, 15:11 Mam pytanie - czy herpes simplex moze byc przyczyna przedwczesnego odklejenia lozyska? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
egiptorka Re: herpes 07.10.05, 22:03 Może być! Moja ania zmarła w 6 m-cu ciązy. po wylkuczeniu wszelkich innych powodów ( genetyczne , fizyczne, baktereiitd) lekarze stwierdzili , ze w takim razie byl to wirus opryszczki , który osłabił naczynia łozyska-powstał kwriak powodujacy jego dklejenie.pzdr. Odpowiedz Link
tosia66 Re: herpes 07.10.05, 22:08 Napisz na jakiej podstawie lekarze stwierdzli ,że to był wirus opryszczki? Nie słyszałam nigdy o badaniach w tym kierunku. Odpowiedz Link
dragica Re: herpes 10.10.05, 13:38 hmmm...nie stwierdzil, przypuszcza...toxo, cytomeg.,rozyczka odpada, nie mialam nic oprocz herpes... Odpowiedz Link
egiptorka Re: herpes 14.10.05, 22:34 ja tez dostałam opryszczke w 2 miesiacu ciazy. wysypało mnie okropnie. tak jak napisałam , po wyeliminowaniu innych przyvzyn ( brak wad genetycznych- amniopunkcja, brak urazow fizycznych, brak bakteri i zakazen - badanie lozyska histopatologivczne - status normalis tid) lekarze stwierdzili , ze winny byl tu wirus opryszczki Odpowiedz Link