szarlota1 24.04.07, 17:18 Czy po cesarce potrzebne są: - podkłady poporodowe (ew. ile sztuk) czy też wystarcza większe podpaski i czy też potrzebny jest płyn tantum rosa? Będę wdzięczna za opinie. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiaczek278 Re: podklady poporodowe 24.04.07, 18:46 witam, ja po cesarce miałam podpaski maxi - z 3 paki - bardzo szybko mi się brudziły, więc lepiej zaopatrzyć się albo w podkłady albo w podpaski. ja nie używałam tantum po porodzie, dopiewo po 2 tygodniach zaczęłam go używać. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chrust5 Re: podklady poporodowe 24.04.07, 18:55 U mnie krwawienie skonczylo sie blyskawicznie, wiec nie uzywalam podkladow. Tantum rosa tez nie uzywalam, mialam i uzywalam po prostu plyn do higieny intymnej, bodajze Oceanic. Jakis sprawdzony wkazdym razie, bo czasem reaguje uczuleniami. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiawroclaw5 Re: podklady poporodowe 24.04.07, 22:09 U mnie bardzo się przydały (przez 5 dni intensywne krwawienie, potem w domu też). Polecam podkłady Bella. Tantum Rosa nie było potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: podklady poporodowe 25.04.07, 14:08 ja rowniez w szpitalu uzywalam tylko podkladow, w domu podpasek, ja krwawilam dosc dlugo... rowniez uzywalam tylko plynu do higieny intymnej (Lactacyd femina)... mi odparzyl sie tylek od tych podkladow, ale co robic w domu szybko sie wyleczyl Odpowiedz Link Zgłoś