Dodaj do ulubionych

Depresja poporodowa

30.10.20, 08:02
Kto leczy depresję poporodową? Jakie leki brałyście i czy Wam pomogły i kiedy ? Jestem apatyczna, nieobecna, nic mi się nie chce, brak energii, nie chce się zajmować dzieckiem ...masakra po prostu . Zaczęłam brać Zoloft ale czy pomoże
Obserwuj wątek
    • mardaani.74 Re: Depresja poporodowa 30.10.20, 12:02
      Depresję poporodową leczy psychiatra.
      Działanie leków przeciwdepresyjnych rozwija się w kilka tygodni.
      Każdemu pomaga inny lek, nie ma reguł.
      Słuchaj lekarza, jeżeli masz możliwość skorzystaj też z rozmowy z psychoterapeutą.
      Postaraj się o pomoc w opiece nad dzieckiem zanim nie staniesz na nogi
      Będzie dobrze.
      • folami83 Re: Depresja poporodowa 30.10.20, 12:29
        Myślisz, że kiedyś będzie dobrze ? Dziś trudno uwierzyć w to . Leki dopiero zaczęłam brać . Jest tu ktoś kto się borykał z depresją poporodowa?
      • folami83 Re: Depresja poporodowa 30.10.20, 14:34
        Myślisz, że będzie lepiej? Bo ja mam wrażenie, że nigdy nie będzie :( ...Ktoś to leczył jeszcze i opowie o swoich doświadczeniach?
        • vermieter Re: Depresja poporodowa 30.10.20, 15:01
          chcesz rozkręcić wątek?
        • mardaani.74 Re: Depresja poporodowa 30.10.20, 17:19
          Ja się leczyłam, ale to było 24 lata temu, teraz jest inne podejście do tematu, wtedy temat nie istniał, było się po prostu "złą matką".
          Nie ten lek to inny pomoże. To wszystko minie, unormuje się, wiem że trudno w to uwierzyć, ale depresja mija, każda.
          • folami83 Re: Depresja poporodowa 31.10.20, 20:10
            Chcę w to wierzyć...żeby cieszyć zaczęło macierzyństwo. Wszystko jest nowe , jakieś rozlazłe itd. Zaczęłam brać lek ale dopiero trzeci dzień. Wiecie co jest najgorsze...że w tym wszystkim nie mam ochoty dbać o dziecko :( o siebie też nie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka