Dodaj do ulubionych

odnosnie wozka mothercare

06.09.07, 09:46
nie moge znalezc ale czy ktoras z was takowy posiadaß
choszi mi o ten jeden obok drugiego dla starszych dzieci, znaczy nie niemowlakow.
chyba zwie sie duolite
Obserwuj wątek
    • szszpk1 Re: odnosnie wozka mothercare 06.09.07, 10:59
      www.mothercare.com/gp/node/n/42804041/026-0255506-4626870?ie=UTF8&mcb=corepzdr
      • cytrusowa Re: odnosnie wozka mothercare 06.09.07, 12:30
        tak, tak. dzieki za linka, ja znow sie zle wyrazilam.
        mam katalog, siostra mnie namawia ale nie wiem jaki ten wozek jest w codziennej
        obsludze, na zywo. jak sie go prowadzi i takie tam...
        bo musialabym go sciagnac z anglii, bo tu w szwabach nie ma. a tak w ciemno to
        troche nieciekawie....
        • justinka2 Re: odnosnie wozka mothercare 06.09.07, 20:29
          kiedyś, w zamierzchłych czasach wink miałam taki wózek - mothercare urban detuor.
          wg mnie fajny, choć nie idealny.
          prowadzi się naprawdę super - jedną ręką. jest świetnie wyważony, nie ma
          problemu z wjazdami na krawężnik i takie tam. jest stosunkowo lekki - ok. 14kg.
          wadą jest zapewne wielkość. na tylnych osiach ma 83cm - nie przechodzi przez
          standardowe drzwi. po złożeniu też zajmuje duuużo miejsca. buda jest płytka i
          nie chroni przd wiatrem.
          • vercueil Re: odnosnie wozka mothercare 07.09.07, 02:14
            Jak dla mnie super. Fakt, że to nie to samo co jeden za drugim i jak
            czasami ide na zakupy w jakiejś galerii handlowej to przez bramki
            trudno przejechać, ale jestem bardzo zadowolona. Jest b.stabilny - na
            mojej wsi mój M biega z dzieciakami kilka razy w tygodniu i nawet po
            wertepach spokojnie można joggować.
            • cytrusowa vercueil 07.09.07, 09:12
              a mozesz mi powiedziec jakiej szerokosci sa siedziska i sam wozek?

bo mi odpowiada jak najbardziej ale musi miec max 78 cm szerokosci, siedziska
              jak dla mnie powinny miec po ok. 32 i wiecej cm.
              bo inaczej to mi sie nie oplaca....

jesli by mi przypasowal, musialabym sciagac z Anglii, a to juz wole miec
              sprawdzonysmile
              • tusia21 ja mam 07.09.07, 13:26
                on ma 83cm jak pisały dziewczyny. Ja mam i tez jestem zachwycona.
                Kupowalam w Londynie o 500zł taniej niż w Polsce
                • justyna.bia Re: ja mam 15.09.07, 01:16
                  no tak, ale wy piszecie o urban de tour trójkołowym a właścicielce
                  wątku chodzi chyba o ten na 4 kółkack bo nazwa jest inna. Ja urban
                  detour mam od urodzenia do teraz, a moje bliźniaki mają 25 m-cy.
                  Jestem zadowolona. Mam też 2 parasolki kupowane do samolotu ale
                  rozwaliły się prawie całe a mają z pół roku.
                  • cytrusowa Re: ja mam 15.09.07, 10:03
                    dokladnie mowie o czterokolowym.

mam juz sprawdzone, ma szerokosc 74 cm od kola do kolka.
                    • piegoosek Re: ja mam 16.09.07, 14:57
                      widze Magda, ze masz ten sam problem co ja... jakim wozkiem jezdzilas do tej
                      pory? my juz nie miescimy sie w Emmaljundze, a M. nie chce slyszec o wozku jeden
                      za drugim, i juz nie wiem co robic?? tez zastanawiam sie nad spacerowka
                      prarasolka jeden obok drugiego, lub/i o dwoch spacerokach-parasolkach.
                      szukam pomocy na forach, ale nie widze rozwiazania sad jestem w impasie sad
                      • cytrusowa Re: ja mam 16.09.07, 16:52
                        kochana, do tej pory od samego poczatku jezdzilismy Firstwheelsem, super wozek.
                        ale male osiagajac wage po 9 kg i po ubraniu w cielejsze ciuchy maja juz ciasno.

a jak dojda spiworki czy kombineony, to nie ma zmiluj i sie nie zmieszcza.

szukam takiego wozka, ktory bedzie mial szerokosc max. 78cm - miesci sie wtedy
                        we wszystkie drzwi, by nie mial kolek po srodku, bo sie beda obijac o moje nogi,
                        by siedziska sie ladnie rozkladaly.
                        i to wlasciwie moje wymagania.

tu w Niemczech moglam kupic Chicco, ale to typowa parasolka i uwazam, ze kupie
                        wtedy jak male stana na nozki.

ten Mothercare czy inny ale podobny ma mi sluzyc teraz, jedna raczkuje,d ruga
                        dopiero sie przymierza - wiec czas spedzaja w wozku. ale potrzebuja wiecej miejsca.

no wiec wyslalam siostre do sklepu Mothercare u zrodla, czyli w Londynie i
                        wymiary sa zachecajace, poza tym co wazne dla mnie, siedziska nie sa tak osobne
                        jak w moim firstwheelsu i dzieki temu maja wiecej miejsca - wada mojego jest
                        wlasnie rozdzielenie siedzisk. jakby tego nie zrobili, dalej by nam wystarczal.

znalazlam tutaj na niemieckim ebayu firme, kotra nie jest jakas super wypasiona
                        , nie ma jakiejs znanej nazwy ale wozki sa tak jak mothercare, jeden obok
                        drugiego, rozdzielone siedziska tylko przegrodka itp.

wazy tez niewiele, dobrze sie sklada itp.

powiem ci, ze typ jeden za drugim to dla mnie ostatecznosc.
                        wiezs dlaczego?
                        bo ja nie mam sily pchac tak obciazonego wozka. caly ciezar masz do przodu, ja
                        nie mam sily.

w Gdansku musialam cos kupic, jak mi ten zniszczyli, to kupilam wlasnie jeden za
                        drugim - totalna pomylka. wozek wazy ok. 15 kg, male wtedy wazyly ok. 7,5kg
                        kazda. takze sumujac bylo ponad 30 kg i ja nie dawalam rady.

jeden obok drugiego ma te zalete, ze ciezar sie rozklada.
                        moze tego tak nie czuc ale tym wszystkim proponuje wsadzic male do tndemu i
                        sprobowac podjechac pod jakis kraweznik czy manewrowac - mowie ci, porazka. ja
                        po 10 min spaceru bylam mokra!

teraz tylko czekam na odpwoeidz w sprawie palaka przed siedziskami, bo w
                        standardzie maja poleczke a chce palak, no i kolory jakie sa dostepne.

jesli dobrze pamietam wozek ten kosztuje ok. 190 euro
                        • piegoosek Re: ja mam 16.09.07, 17:13
                          dzieki Magda za wyczerpujaca odpowiedz smile ja wlasciwie dopiero zaczelam sie
                          rozgladac za czyms nowym, wiec Twoje rady sa dla mnie bardzo cenne! dlatego tez
                          wozek jeden za drugim odrzucam dzieki Tobie smile latwiej mi tez dlatego, ze moj M.
                          nie akceptuje w ogole pomyslu wozka jeden za drugim!
                          dzieki!
                          • cytrusowa no problem kochana 16.09.07, 21:22
                            ciesze sie ze moglam ci pomoc.

i wiem, ze na pewno ja a ni ty nie bedziemy zalowac decyzji.
    • full_house5 Fajne wózki 16.09.07, 22:11
      Fajne wózki mają tutaj:
      www.babyjungle.nl/english-twinners.htm
      • cytrusowa Re: Fajne wózki 17.09.07, 09:00
        tak, fajne ale drogie a poza ym sa dobre dla dzieci od poczatku, bo duzo waza. a
        la takich juz dziewieciomiesiecznych i wiecej to za ciezki.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka