olivkaaa1 10.01.04, 09:10 Fantomalt - kto przetestował Moja mała dostała ten specyfik z powodu małego przyrostu wagi czy któraś mama podawała to swojemu dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agniesz76 Re: Fantomalt 12.01.04, 11:23 Już się pytałam ale tylko jedna osoba mi odpowiedziała na forum o jedzeniu. My stosujemy od połowy listopada i w końcu są efekty. Dajemy po miarce do każdego posiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
rossen Re: Fantomalt 12.01.04, 11:39 Hej My stosowalismy Fantomalt w zeszlym roku. Gdy malutka miala 8 miesiecy i wazyla nieco ponad 5 kg. Lekarze w szpitalu (mala zlapala rota wirusa i zaczela jeszcze chudnac) nam to zalecili. Na poczatku dodawalismy do kazdejj porcji mleka apozniej do co drugiej. Efekty byly prawie natychmiastowe. Bogusia zaczela w koncu przybierac!!! Nie wiem jak to jest w Polsce ale tu (mieszkamy w Holandii)lekarze probuje jak najmniej "sztucznych" prob przybierania na wadze. My moglismy uzywac fantomalt tylko 3 miesiace aby dac jej dobra podstawe do wzrostu. Tak wiec po trzech miesiacach skonczylismy podawanie. W tym czasei mala z 5100 doszla do 6300!!!!. Teraz Bogusia ma 18 miesiecy wazy 8300gr wiec nadal malutko. Gdy ma okresy nie jedzenia to i tak (niech lekarze sobie gadaja) to okresowo jej podajemy. A w jaim wieku jest twoj maluch? A zwsze malo przybieral? Pozdrowienia Magda (mama Bogusi 02-07-02) Odpowiedz Link Zgłoś
pipi11 Re: Fantomalt-pytanie do rosssen (Magdy) 12.01.04, 19:27 Magdo, czy Fantomalt nie powoduje czsem zaparć? Zastanawiam się nad podaniem tego dziecku, ale jest to pochodna skrobi, więc może zapierać. Jak było w Waszym przypadku? Pozdrawiam Pipi Odpowiedz Link Zgłoś
rossen Re: Fantomalt-pytanie do rosssen (Magdy) 12.01.04, 22:25 Hej Z tego co pamietam (to juz prawie rok gdy mala przyjmowala przez dluzszy czas fantomalt. Teraz tylko czasami wiec to chyba sie nie liczy) to kupki miala normalne (tzn. normalne jak dla niej = raczej miekkie niz twarde) i tyle samo jak zawsze (5 razy dziennie). Tez problemy z niejadkiem? Pozdrawiam Magda mama Bogusi (02-07-02) Odpowiedz Link Zgłoś
pipi11 Re: Fantomalt-pytanie do rosssen (Magdy) 12.01.04, 22:35 Serdeczne dzięki za szybką odpowiedź!!! Pozdrowienia Pipi Odpowiedz Link Zgłoś
aniamamamif Re: Fantomalt 13.01.04, 13:25 Na ostatniej wizycie w Poradni Gastroenterologicznej CZD lekarz przepisał mojemu synkowi Fantomalt oraz Protifar (produkt wysokobiałkowy)- obydwa produkty marki NUTRICIA oraz Peritol. Peritolu staram się nie podawać (chyba, że już całkiem stracę nadzieję na apetyt syna). Fantomalt podam po przeczytaniu odpowiedzi dziewczyn na Twój post. Podobno nie zmienia to smaku potraw. I dołączę pytanie: Czy ktoś stosował także Protifar? On uzupełnia podobno niedobory białek w organizmie, to białka mleka krowiego. Dawkowanie jak Fantomalt - po 1 miarce do posiłku. Niestety nie wniosłam zbyt wiele swoją odpowiedzią, ale może dowiem się czegoś nowego. Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
edytaiola Re: Fantomalt 15.01.04, 16:14 właśnie po wizycie w CZD (7 stycznia) lekarz zalecił Oli Fantomalt Mała ma teraz 11 m-cy waży 6.500 kg powiedziała że faktycznie nie zmienia on smaku potraw i zaleciła 5 razy dziennie jak na razie to mała jje jeszcze mniej niż przed podaniem leku (chyba że to przez ząbki - jeszcze nie doszłam na 100%) podaje jej ten specyfik od 10 stycznia Lekarz powiedział mi również że narazie zrezygnujemy z Peritolu ponieważ jest silniejszy niż Fantomalt a bardzo zmienia smak i przy takich niejadkach jak Ola to chyba by nie przeszło. Jak na razie idziemy znów na wizyte w CZD pod koniec stycznia były badania krwii - (próba wątrobowa, Fe) zobaczymy co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
edytaiola Re: Fantomalt 15.01.04, 16:15 Rossen czy ten wirus to coś groźnego? I skąd się przyplątał - wiadomo? Odpowiedz Link Zgłoś