agusiak.1 06.10.09, 22:28 Czy macie jakies doświadczenia z pobytem w grotach solnych? W ostatnich czasach powstaja jak "grzyby po deszczu". Zastanawiam się czy jest sens jeżdzić z dwulatkiem. Trzy, cztery razy do roku ma problemy z kaszlem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagabaga92 Re: Groty solne - opinie. 06.10.09, 23:22 Moja sąsiadka, której córka często chorowała na zapalenie krtani, bardzo chwaliła wizyty w grocie solnej. Co do trwałych pozytywnych efektów takiego leczenia jej córki nie jestem zorientowana, bo rok temu wyprowadzili się Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Groty solne - opinie. 06.10.09, 23:49 Mojemu wizyty w grocie pomagały a jak był zakatarzony to po takim pobycie nos oczyszczał się świetnie. Z własnego doświadczenia polecam Odpowiedz Link Zgłoś
angela10086 Re: Groty solne - opinie. 07.10.09, 10:43 moj mały ma astme, wiec grote solna ma za darmo jako rehebilitacje. Powiem szczerze ze od kiedy zesmy zaczeli chodzi to maly mial 2 mieisace kataru i caly czas chory byl, zreszta ja tez jak to lekarze mowia: jednemu pomoze drugiem zaszkodzi, zalezy od organizmu Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: Groty solne - opinie. 07.10.09, 11:51 Sama się nad tym zastanawiam.Byłam ostatnio z moim dwulatkiem w takiej grocie (podczas pobytu w kotlinie kłodzkiej).Seans trwał 45 min co odpowiadało 3 dniom pobytu nad morzem.Kusiło mnie aby pójść jeszcze raz ale już nie zdążyliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalas Re: Groty solne - opinie. 07.10.09, 19:32 chodziliśmy w zeszłym roku z 2 letnią córką, po zapaleniu płuc. mam wrażenie że pomogło, na pewno nie zaszkodziło. właśnie dzisiaj zastanawialiśmy się z mężem czy by nie zrobić sesji jeszcze w październiku. Nam też się to przydaje. Poza tym jest to cudowny relaks i 45 minut odpoczynku. Polecam zwłaszcza, że koszty nie są duże. Odpowiedz Link Zgłoś
naszaheidi Re: Groy solne - opinie. 07.10.09, 20:42 Syn chodzil 2Xpo 10 seansow.Dla nas porazka,nie pomoglo nic-nie na kazde dziecko dziala.Poza tym dla mnie to nie relaks,bo nie lubie zamknietych pomieszczen,wiec wysylalam babke.Druga strona to taka, iz mozna w takiej "klatce" wlasnie zostac zamknietym z chorym dzieckiem i wtedy klapa,bo kazdy zaplacil i chce skorzystac. Odpowiedz Link Zgłoś
karolaa79 Re: Groty solne - opinie. 11.11.09, 18:58 Od jakiegoś czasu inhaluję się w Grotach Solnych Rakusu w Warszawie i powiem szczerze, że jak co roku chorowałam o tej porze roku tak w tym roku nic mi nie jest. Więc jak najbardziej polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
szumewa76 Re: Groty solne - opinie. 13.11.09, 13:51 A moja lekarka twierdzi, że takie groty to siedlisko bakterii i wirusów, bo w większości przychodzące tam dzieci są chore. No, a wiatr nie rozwieje tych wirusów jak nad morzem. Odpowiedz Link Zgłoś
bureszare Re: Groty solne - opinie. 17.11.09, 20:12 A ja polecam grotę solną w Krynicy Zdroju - panuje w niej klimat taki jak w Wieliczce. To co tam zobaczyłam co robi się z dziećmi po 3 seansach to aż niemożliwe. Moja córeczka cały czas miała katar tylny a ja zatoki. Po 3 seansach wszystko popuściło. Mała kichała, kaszlała - najpierw chciała stamtąd uciec. Zresztą inne dzieci, które tam były to samo. Przyjeżdżają tam z całej Polski. Właśnie tam zakupiłam specjalny inhalator z kryształkami soli. I teraz kiedy mała jest chora to wdycha kilka minut dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
ania-292 Re: Groty solne - opinie. 21.05.14, 16:56 Bardzo fajna jest grota Solana we Wrocławiu na Grabiszyńskiej ( na stronie solana.pl są też adresy innych miast z tymi grotami) . Maja tam również sklep solny , w którym każdy może znaleźć coś dla siebie , nawet przepyszne i zdrowe cukierki solne!!! Dzieci chętnie chodzą na takie seanse , bo w Solanie mają dla maluchów zabawki , więc nasze pociechy się bawią , a my możemy się zrelaksować na leżaczkach przy przepięknej muzyce z odgłosami ptaszków czy szumem morza . Polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkalorenz00 Re: Groty solne - opinie. 08.04.18, 21:41 Grota solna w Łodzi www.grotasolnalodz.pl maja tam halogenerator urządzenie wytwarzające suchy pył solny. Wielu dzieciom i dorosłym pomogły te inhalacje w Łodzi szczególnie zimą. Odpowiedz Link Zgłoś
anialaska100 Re: Groty solne - opinie. 15.05.18, 09:20 o tą grotę solną w Łodzi chodzi co na tym forum piszą opinie bo nie bardzo wiadomo która to bo jest kilka? grota solna lodz opinie forum Odpowiedz Link Zgłoś