Dodaj do ulubionych

gorączka bez innych objawów-zajrzyjcie,proszę

15.01.04, 13:17
Witajcie,moja córka ma 9 mies.Od dwóch dni ma gorączkę 38,7,a dziś w nocy 39,4
(mierzone w odbycie).Po czopkach gorączka spada na kilka godzin i znów
narasta.W dzień samopoczucie raczej dobre,ale...wczoraj nie mogłam jej za nic
uspać ,histeria prawie 3 godz.Byłam bezradna.Znam takie ataki u mojej
dwulatki,ale nie u niemowlaczka.
Po prostu nie umiała zasnąć.Nie wiem,ale czuję ,że ma to zw.z
gorączką.Zadnych innych objawów nie ma.Obadał ją lekarz(Dwóch),no ale...zaraz
profilaktycznie antybiotyk...A ja za profilaktycznym podawaniem nie
jestem.Chciałabym poznac przyczynę.
Ma spuchnięte dziąsła,ale podobno od ząbkowania nie ma tak wysokiej
temperatury.
Miesiąc temu,dokładnie,mała przechodziła to samo.Przeszło po trzech
dniach,ale to raczej trzydniówka nie była.Trudno mi określić,bo mała cierpi
na atopowe...i nie mogłam zobaczyć wysypki,bo akurat miała nasienie zmian
skórnych.coś tam było,ale pewna nie jestem.
Badanie mocvzu nic ne wykazało.Czy zapalenie dróg moczowych moze nie być
wykryte w wynikach?
Czy powinnam zrobić jakieś dodatkowe badania?
Pozdrawiam,nata
Obserwuj wątek
    • dosiamamafilipa Re: gorączka bez innych objawów-zajrzyjcie,proszę 15.01.04, 14:02
      hej
      jakbym czytala dokladnie to samo co bylo u nas, stawalismy na glowie mocz,
      krew prywatni lekarze powtorzylo sie to dwa razy taka trzydniowka ale potem
      bez krostek, ewidentnie u nas bylo to ziazane z zebami. Czopki tez dawalismy
      ale czopki dzialaja skutecznie szybko ale na krotko nam polecono syrop ibufen
      duzo skuteczniejszy ale jakie jazdy byly z namowieniam naszego synka aby choc
      to sprobowal , my bylismy cali w syropie z ten lobuziak nic ani kropelki nie
      mial w ustach, no ale jak juz mu zaaplikowalismy t skutecznie na dluzej
      obnizalo temp. Maly bardzo cierpial i bylo nam go b. szkoda na szczescie to
      juz za nami, i jestm pewna ze u was tez tak bedzie. a w pdst. badaniu moczu
      jest ilosc bakteri w moczu co wskazuje na infekcje jesli jest w normie to ok.
      Pzdr.
      dorota
    • chalsia Re: gorączka bez innych objawów-zajrzyjcie,proszę 15.01.04, 23:36
      Bzdety opowiadają. A gdzie są niby normy mówiące o tym do JAKIEJ wysokości
      wzrasta temperatura przy ząbkowaniy?
      Jeśli mocz OK, dziecko zachowuje się OK a ma spuchniete dziąsła - to zęby jak
      nic.
      Mój synek też miewał dość wysoką gorączkę przy ząbkowaniu. Z racji alergii
      podaję mu wyłącznie czopki przeciwgorączkowe np. Efferalgan (trzeba częściej
      aplikować niż syropki).

Przy okazji-tak dla upewnienia się, temperatury, które podałaś - to już po
      odjęciu 0,5 stopnia czy nie ?

Pozdrawiam,
      Chalsia
    • edytaiola Re: gorączka bez innych objawów-zajrzyjcie,proszę 16.01.04, 14:52
      Córeczka szwagierki potwornie gorączkowała
      po 4 m-cach nareszcie wyszły jej 2 ząbki
      potrafiła płakać całą noc,
      podawała Panadol - pomagało
    • fizula Re: gorączka bez innych objawów-zajrzyjcie,proszę 16.01.04, 16:39
      Moja córcia w niemowlęctwie też miałą 3 dni bardzo wysokiej temperatury bez
      innych objawów. Potem minęło jak ręką odjął. Bez żadnych antybiotyków. Nie
      wychodził też akurat żaden ząb. Tyle że ona nie reagowała niepokojem i płaczem
      na gorączkę, tak za to reaguje mój zazwyczaj spokojny 7-miesięczny synek.
    • nata76 Re: gorączka bez innych objawów-zajrzyjcie,proszę 18.01.04, 14:51
      Dziękuję Wam za odp/Niestety,pani w lab.pomyliła się i przez tel.podała mi
      wyniki innego dziecka.Po odebraniu okazało się,zę córka ma leukocyty(8-
      10wpw+dośc liczne zlepy) i bakteire w moczu.Posiew szczegółowy będzie we
      wtorek.Podaje jej zinnat>Pozdrawiam,nata
      • madaso Re: gorączka bez innych objawów-zajrzyjcie,proszę 18.01.04, 22:46
        U mojej małj (14 miesięcy) też pojawiła sie gorączka w nocy z piątku na sobotę
        miała 39 podałam jej czopek pyralginu i przeszło całą sobotę było ok apetyt
        dopisywał, humorek też choć spała trochę niespokojnie
        w niedzielę rano znów temp. tym razem 38 podałam 1/2 czopka pyralginu i temp.
        spadła jak na razie zadnych objawów nie ma jutro ide do lekarza mam nadzieję,
        ze to tylko reakcja na żeby
        Pozdrawiam
    • m_ona Podobne objawy - POMOZCIE 18.01.04, 23:45
      Czesc, ja tez doznalam jakby dejavu. Moj 6-mies. Tomaszek mial dokladnie taka
      sama bezobjawowa goraczke (do 39,4) od srody. Nie spal, prawie cala noc na
      rekach. Udalo nam sie zbic pyralgina,ale poniewaz nadal, choc bez goraczki,
      byl nie swoj,w sobote po raz kolejny zawolalismy pania dr. Dopiero wtedy
      wyszlo zapalenie gardla i infekcja gornych drog. Oczywiscie dostalismy cala
      baterie lekow, ale martwi mnie cos innego-po ustapieniu goraczki a przed
      wystapieniem objawow infekcji strasznie go wysypalo. Ma wlasciwie cale cialko
      w czerwonych krostkach, a pod paszkami luszczaca sie skore, na szczescie nie
      swedzi. Do tej pory nie byl na nic uczulony, nie zmienialismy ostatnio
      zywienia, co to moze byc??? Dzwonilam znow do dr, kazala smarowac pudrem w
      plynie. Czy ktos z Was to przeszedl? Pomozcie, bo mnie peka serce jak na niego
      patrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka