Dodaj do ulubionych

WYMIOTY U 9-CIO MIESIĘCZNEGO DZIECKA

01.02.04, 08:33

Obserwuj wątek
    • agus_78 Re: WYMIOTY U 9-CIO MIESIĘCZNEGO DZIECKA 01.02.04, 12:40
      A jak było wcześniej?? Jadł kaszki i zupki?? I czy podajesz je przez butelkę
      czy z łyżeczki?? Bo jak swojemu podaję przez butelkę to potrafi też zwrócić to
      co zjadł zwłaszcza jak jest za gęste, widocznie się krztusi. MOże sporóbuj
      karmić łyżeczką albo rób rzadsze pokarmy. jeżeli to nie pomoże to idż lepiej na
      konsultację do pediatry, może to jakaś alergia?? Ząbek tez może być tutaj
      powodem. Jeżeli będzie dużo wymiotował w ciągu dnia to podaj mu gastrolit do
      picia bo zapobiega on odwodnieniu organizmu, mozesz go kupić w aptece i
      oczywiście koniecznie do lekarza. Po za tym musisz zaobserować czy są to typowo
      wymioty czy poprostu zwracanie pokarmu który połknął, może je za dużo na raz a
      brzuszek nie jest jeszcze taki pojemny??
    • ww1978 Re: WYMIOTY U 9-CIO MIESIĘCZNEGO DZIECKA 01.02.04, 16:34
      ww1978 napisała:
      KARMIĘ łyżeczka butelki wcale nie chce zwraca tylko zjedzony pokarm czy po
      jednych wymiotach muszę mu podać lek przeciwko odwodnienu?Przeważnie zaraz po
      oddaniu chce spać i dostaje cyca.przeważnie wymiotuje po serku Danio wczesniej
      objadał śię nim wcinał dwie porcje po160 gram .Ma odruch wymiotny przy zupkach
      gdy trafi się większy kęs nie je moich zupek tylko Gerbera odpowiednio do m-ca
      i mimo to ma ten odruch.czy to mu przejdzie ?
      >

• ww1978 Re: WYMIOTY U 9-CIO MIESIĘCZNEGO DZIECKA 01.02.04, 16:41
      ww1978 napisała:
      jeszcze jedno czy potem dokarmiać tak po 1h czy lepiej zrezygnować bo budzi
      się w nocy i jest głodny i cyc mu nie wystarcza.wcześnie nigdy nie wymiotował
      dopiero teraz wiem że ząbek sie wyrzyna bo strasznie sie ślini .Kiedy wiadomo
      że już dosyć jedzenia skoro on sam je a potem zwraca ile gram powinien wynosic
      jeden posiłek . Zamartwiam sie bo wcześniej było dobrze.
      >
    • basha Re: WYMIOTY U 9-CIO MIESIĘCZNEGO DZIECKA 01.02.04, 23:46
      Hej!
      Zdaje się że mam podobny problem. Maja ma 8,5 miesiąca. Od niedawna ma jednego
      zęba. Jeśli powodem są ząbki to uspokoiłoby mnie to znacznie ale ja też jestem
      w kropce. Na razie zdarzyła się to dwa razy w tym tygodniu. Zwróciła prawie
      cały obiadek i nie wiem czy ja może robie za krótkie przerwy miedzy posiłkami?
      Czasem jest to tylko 1,5 godz ale myślałam, że to wystarczajaco a Maja wcale
      dużo nie zjada. Zobaczymy czy sytuacja się powtórzy.
      pozdrawiam
    • andzia001 Re: WYMIOTY U 9-CIO MIESIĘCZNEGO DZIECKA 02.02.04, 08:05
      Hej!
      Proponuję jak najwcześniej udać się do lekarza pediatry. Ja z moim 9,5
      miesięcznym Marcinkiem przechodziłam podobne sensacje na początku grudnia.
      Też podejrzewałam ząbkowanie, a okazało się, że wśród dzieci panuje wirus, i
      stąd te wymioty.

pozdrawiam cieplutko
      Anka, mama Marcinka
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10458885

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka