alizee44 18.03.10, 15:58 Jaki jest lepszy syrop na kaszel suchy na noc??..bo dziecko sie strasznie męczy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wandalina Re: Lepszy Levopront czy Sinecod 18.03.10, 19:15 Ja dawalam corce Sinecod i jest skuteczny, ale lepszy jest Acodin, tylko, ze jest na recepte Odpowiedz Link Zgłoś
circa.about Re: Lepszy Levopront czy Sinecod 19.03.10, 09:21 Dla dorosłych acodin jest bez recepty - dawka jest dwa razy większa niz w tym dla dzieci, więc łatwo wyliczyć. Jedyny problem, to gorszy smak, bo dzieciecy jest podrasowany Właśnie walcze z potwornym kaszlem u 9-letniej córki - wg pediatry to zaostrzenie astmy oskrzelowej na tle alergicznym. Całą zimę nawet raz nie kaszlnęła, a teraz masakra.. Nic na nią nie działa: acodin, sinecod, nawet tiocoddin, inhalacje (berodual i pulmicort). U niej kaszel jest spowodowany wydzieliną z nosa, która spływa i drażni. Wczoraj lekarka przepisała jej silny steryd do nosa i chyba jest trochę lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Lepszy Levopront czy Sinecod 21.03.10, 23:15 Może zamień berodual na ventolin. Mój syn niedawno też się masakrycznie zaostrzył jak miał totalnie wodnisty katar. Biedak kasłał aż do wymiotów i tylko inhalacje z ventolinu przynosiły odrobinę ulgi. Na szczęście skurcz oskrzeli (bo u nas właśnie to oznacza taki napadowy kaszle) ustąpił po 1 dobie. ale i tak skończyło się antybiotykiem (zapalenie ucha). Odpowiedz Link Zgłoś
dziuba01 Re: Lepszy Levopront czy Sinecod 29.04.10, 14:26 przy umiarkowanym kaszlu działał sinecod, ale gdy kaszel był już bardzo męczący i nie do opanowania dużo lepszy był levopront - dziecko w końcu mogło spokojnie spać. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Lepszy Levopront czy Sinecod 29.04.10, 18:32 na mojego levopront wogóle nie działał, sinecod i owszem tylko nie od razu ale po jakiejś godzinie, co dziwne lepiej tolerował i szybciej działał ten w kroplach niż w syropie hmm Każdy organizm widać inny Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Lepszy Levopront czy Sinecod 30.04.10, 05:57 ale ten capval to pochodna opium, wprawdzie nieuzależniająca ale nie wiem czy zdecydowałabym się to dać małemu dziecku Odpowiedz Link Zgłoś