Dodaj do ulubionych

Uporczywe odparzenia! Jak się ich pozbyć???

09.04.10, 14:33
Witam
Miesiąc temu wyleczyłam odparzenie u syna i znów do nas wróciłosad
Jak się tego dziadostwa pozbyć-szybko i skutecznie?!
Kilka przydatnych informacji: syn alergik(skaza białkowa,białko
jaja),skłonność do odparzeń od zawsze.Jednak od kiedy jest w ciągłym ruchu
odparzenia stały się większe,gorsze i częstszesadJa wiem, że przy poruszaniu
się pieluszka pociera skórę i stąd może się to brać.Zazwyczaj zaczyna się od
kilku krostek,potem zlewa się to w jedną całość,powiększa,wreszcie powoli
schodzi i po jakimś czasie znowu to samo.Próbowałam wielu rzeczy: wietrzenia
pupy,różnych maści(sudocrem,alatan
plus,bepanthen,gentamycyna,pumaficort)zmieniałam
pampersy,chusteczki,przemywałam rumiankiem,zasypywałam mąką ziemniaczaną i
inne cuda niewidy,a schemat zawsze ten sam!
Doradźcie co jeszcze można zrobić? A może ten typ tak ma uncertain
Obserwuj wątek
    • aga_sama Re: Uporczywe odparzenia! Jak się ich pozbyć??? 09.04.10, 15:28
      Czy próbowałaś maści przeciwgrzybicznych?
    • ammazuko_powrot Re: Uporczywe odparzenia! Jak się ich pozbyć??? 09.04.10, 15:43
      Robi się coraz cieplej więc może zacznij myśleć o odpieluchowaniu małego?
      • beatek626 Re: Uporczywe odparzenia! Jak się ich pozbyć??? 09.04.10, 17:19
        Odpieluchowanie.....chciałabym!
        forum.gazeta.pl/forum/w,566,108960777,108960777,Paniczny_strach_przed_nocnikiem_Dlaczego_Poradzcie.html
        tu opisywałam nasz problem.
        Jeśli chodzi o maści przeciwgrzybicze to nie używaliśmy takich.Moja pediatra
        bagatelizuje problemsad
        Młodego to nie swędzi,ale widać ze szczypie, przy zmianie pieluszki jak tam
        przemywam i widzę jak się wije.
        On cierpi a ja razem z nim sad
        A jakie to maści są przeciwgrzybicze?Na receptę?
        • aneskw Re: Uporczywe odparzenia! Jak się ich pozbyć??? 09.04.10, 19:20
          Clotrimazolum - bez recepty
          • hibcia Re: Uporczywe odparzenia! Jak się ich pozbyć??? 09.04.10, 20:52
            W przypadku moich dzieci zawsze pomagala robiona masc na recepte, przepisywana
            przez pediatre. Kosztowala ok. 5 zł (ryczalt). Moze i Ty sprobuj poprosic swoja
            pediatre?
          • beatek626 zdjęcia !!! 09.04.10, 20:53
            picasaweb.google.pl/Beatek2/100OLYMP03?locked=true#
            picasaweb.google.pl/Beatek2/100OLYMP03?locked=true#5458212665301441234
    • mag2004 Re: Uporczywe odparzenia! Jak się ich pozbyć??? 09.04.10, 20:59
      witaj,
      moja córka miała potworne odparzenia (z rankami włącznie) pomimo wietrzenia,
      smarowania różnymi mazidłami, było też podejrzenie alergii oczywiście; okazało
      się, że ma gronkowca w przew. pok.; na odparzenia próbowałam chyba wszystkich
      możliwych maści/kremów/zasypek; jedyne do pomogło to przemywanie wyciagiem z
      kory dębu (do kupienia w aptece; tylko uwaga - brudzi dość mocno i nie spiera
      się); jeśli u Was to przewlekły problem to proponuję zrobić posiew kału; naszego
      gronka załatwiliśmy 3mcznym podawaniem Enterolu;
      pozdrawiamsmilesmile
      • mewa000 Re: Uporczywe odparzenia! Jak się ich pozbyć??? 10.04.10, 09:51
        U nas na paskudne odparzenia przy biegunce pomógł krem na odparzenia Johnsons
        Baby. Teraz używam tylko pudru tej firmy,bo krem się skończył i nie mogę go
        nigdzie kupić, i też jest dobrze. Nawet jak kilka dni temu znowu pojawiły się
        rzadkie kupy i kilka krostek, zaczęłam sypać więcej pudru i wszystko zniknęło.
        Takie duże odparzenia, z czerwonymi plackami to już coś od grzybka. Nasza
        lekarka radziła też smarować to fioletem, ale sam krem pomógł
        • beatek626 Re: Uporczywe odparzenia! Jak się ich pozbyć??? 10.04.10, 18:27
          Ja obecnie zasypuję mąką ziemniaczaną, ale z marnym skutkiem uncertain Mnie też się
          wydaje,że to jakiś grzyb.Dlatego właśnie w poniedziałek wybieram się do
          dermatologa z małym, bo nasza pediatra jak zwykle nie będzie widziała problemu.
          • frestre Re: Uporczywe odparzenia! Jak się ich pozbyć??? 10.04.10, 21:50
            wodny roztwór gencjany-nam pomaga w 100%, gdy inne maście i kremy
            zawodzą
            koszt niewielki, gencjana sprawdzona przez latasmile poradziła nam
            pediatra, gdy już było kiepsko
            delikatnie smaruję wacikiem do uszu (tym dla maluszków)
            • eliszka22 Re: Uporczywe odparzenia! Jak się ich pozbyć??? 11.04.10, 11:58
              u nas zawsze pomagał tormientol bez recepty, a moja mała podobnie co chwilę
              miała krostki i zaczerwienienia na pupci
              • aga1506 Re: Uporczywe odparzenia! Jak się ich pozbyć??? 11.04.10, 15:36
                zdjęć nie widzę ale u Nas pomagała jedynie ta maść żadne sudokremy, clotrimazole itp. Wydałam kupę kasy na maści i kremy które nie pomogły. Dopiero lekarka dała mi receptę na tą maść można kupić też bez recepty jednak druga opcja ok 25zł pierwsza 5zł. Napewno pomoże,

EUCERINI 60,0
                LANOLINI 80,0
                3% SOL. ACIDI BORICI
                AD 200.0

Mała miała takie odparzenia że aż prawie skóra jej zchodziła, maść stosowałam 2-3 dni i skóra jak nowa. Nic innego obecnie do smarowania pupy nie używamy.
                • aga1506 Re: Uporczywe odparzenia! Jak się ich pozbyć??? 11.04.10, 15:37
                  to jest podwójna dawka.
                  • meg.123 Re: Uporczywe odparzenia! Jak się ich pozbyć??? 12.04.10, 13:49
                    Naukę sikania zacznij wtedy gdy dziecko bedzie bez odparzeń, może oddawanie
                    moczu kojarzy mu się z bólem bo przecież gdy ma ciałko odparzone to go szczypie.
                    Zwalcz to odparzenie i zdejmij pampersa na stałe(zakładaj tylko na noc jeśli
                    jest potrzeba) niech zmoczy 1000spodenek ale jak się nauczy będzie wam dużo
                    lżej. Ewentualnie choć to może głupie gdy widzisz, że chce siusiu to załóż mu
                    pampersa niech się załatwi i zaraz zdejmij.
                    • meg.123 Re: Uporczywe odparzenia! Jak się ich pozbyć??? 12.04.10, 13:49
                      Naukę sikania do nocnika oczywiście smile
                      • beatek626 Re: Uporczywe odparzenia! Jak się ich pozbyć??? 12.04.10, 21:35
                        Dziś dermatolog postawiła diagnozę: Odpieluszkowe zapalenia skóry, w dodatku z
                        grzybem.Na razie przepisała Imazol plus-krem.
                        Oczywiśćcie jedyne skuteczne rozwiązanie,by się pozbyć tych odparzeń raz na
                        zawsze to ODPIELUCHOWAĆ.Hmmm...tylko jak???Patrząc na mojego synka jakoś nie
                        bardzo sobie to wyobrażam.W każdym razie na pewno spróbuję.Dziś chodził 4 godz
                        bez pampersa,zrobił 3 razy siku w spodenki,ale nie wywarło to na nim żadnego
                        wrażeniauncertain
                        • beatek626 Re: Uporczywe odparzenia! Jak się ich pozbyć??? 16.04.10, 21:11
                          Pomyliłam nazwę Imazol plus wink
    • lidek0 Re: Uporczywe odparzenia! Jak się ich pozbyć??? 12.04.10, 21:45
      Rivanol do przemywania.
      • ewkka Re: Uporczywe odparzenia! Jak się ich pozbyć??? 13.04.10, 06:21
        A pieluchy - jakie uzywacie. To też jest ważne.
        • beatek626 Re: Uporczywe odparzenia! Jak się ich pozbyć??? 13.04.10, 15:21
          Najpierw używałam haggisów na zmianę z Pampersami,później dada z Pampersami,
          zawsze było ok Minimalne odparzenia.Ostatnio znów kupiłam haggisy...nie wiem
          może to zbieg, ale odstawiłam haggisy i kupiłam Pampersy.
          Dziś już poprawa,chyba maść zaczyna działać smile
          • kaczuszkaka Re: Uporczywe odparzenia! Jak się ich pozbyć??? 15.04.10, 10:43
            Ja kiedyś też miałam problem z odparzeniem i polecicła mi znajoma
            zeby posmarować dziecku tyłek aloesem, to znaczy żywą rośliną która
            rośnie w doniczce tylko zeby łodyga była jak najstarsza, trzeba
            przekroić i smarować, u nas sie sprawdziło. Tylko nie wiem czy to
            pomoże w waszym przypadku jak macie juz coś wiecej niż samo
            odparzenie.
    • nikamika Re: Uporczywe odparzenia! Jak się ich pozbyć??? 15.04.10, 22:03
      zrob badanie : POSIEW KAŁU !!!
      moze ma gronkowca lub jakas bakterie!!
      u nas odparzenie pupy to wzrost drozdzakow sad
      a jakie robi kupy???
      bobkowate, ''nocnikowe'', papkowate, kremowe-czyli jak smietana lub
      jogurt , luzne ?????
      • lidek0 Re: Uporczywe odparzenia! Jak się ich pozbyć??? 16.04.10, 20:36
        może być też objawem alergii pokarmowej
    • beatek626 Re: Uporczywe odparzenia! Jak się ich pozbyć??? 16.04.10, 21:10
      Również brałam pod uwagę,że jest to objaw alergii....tylko z obserwacji jakoś mi
      nie pasowało.
      Kupy robi raczej papkowate,czasami bokowate i kremowe czasem też się zdarzą.
      Obecnie po zastosowaniu kremu Iznanol plus ładnie schodzi smile
      • wilgga Re: Uporczywe odparzenia! Jak się ich pozbyć??? 17.04.10, 12:46
        Na odparzenia gencjana na wodzie najlepsza. Szybka tania i skuteczna.
    • 2-magda Re: Uporczywe odparzenia! Jak się ich pozbyć??? 28.04.10, 22:32
      U mojego dziecka też było straszne odparzenie,pomogło wietrzenie ok
      4 razy po 20 minut,podleczenie clotrimazolem,po umyciu pupy
      smarowałam oliwką mocno,i linomag (z zielonym napisem!)super
      najlepszy,chroni skórę przed wilgocią,pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka