Dodaj do ulubionych

Jak długo może utrzymywać się gorączka po szczepi

10.03.04, 08:14
Mój 4 miesięczny synek wczoraj około 14 był szczepiony a do dzisiaj ma
gorączkę, jest rozdrażniony i płacze żałośnie. Po wcześniejszych
szczepieniach nie zdażała się gorączka. Może ktoś wie jak długo może ona
występować? Po szczepieniu spał na świeżym powietrzu, więc martwię się czy
nie przeziębił się. Pozdr B.
Obserwuj wątek
    • gunia22 Re: Jak długo może utrzymywać się gorączka po sz 10.03.04, 09:58
      Witam,
      Moja 4 miesięczna córeczka też miała niedawno szczepionkę i też po raz pierwszy
      po szczepieniu dostała temperaturę i to dosyć wysoką. Temperatura utrzymywała
      się przez 2 dni - jest to podobno normalne, ale jeżeli będzie trwała dłużej
      proponuję iść do lekarza. Zawsze po szczepieniu dostajemy ulotkę gdzie są
      opisane skutki uboczne - między innymi jest to gorączka. Moja niunia była też
      bardzo niespokojna.
      Pozdrawiam,
      Agnieszka
      • bomaki Re: Jak długo może utrzymywać się gorączka po sz 10.03.04, 10:29
        dzięki gunia 22, powiedz mi jeszcze czy Twojej córeczce przeszło całkowicie po
        2 dniach czy np. rozdrażnienie czy brak apetytu utrzymywało sie jeszcze jakiś
        czas. B
        • mijuli1 Re: Jak długo może utrzymywać się gorączka po sz 10.03.04, 11:02
          Daj dziecku panadol w czopku dla niemowląt. Tym bardziej jeśli temperatura
          przekracza 38,5.
        • gunia22 Re: Jak długo może utrzymywać się gorączka po sz 10.03.04, 12:47
          Moja córcia ogólnie należy do marudnych dzieci, ale wydaje mi się, że takie
          objawy związane ze szczepieniem ustąpiły całkowice w 3 dniu po szczepionce.
          Jeżeli niunia bardzo się męczy, a tak było po tej ostatniej szczepionce -
          podaję jej "Viburcol" - są to czopki, które właśnie podaje się w stanach
          niepokoju u dzieci. Jest to środek homeopatyczny, a więc na pewno nie jest
          szkodliwy - dostępny w aptece bez recepty.
          Pozdrawiam,
          Agnieszka
    • olivia101 Do bomaki 10.03.04, 14:57
      Dawid po szczepieniu mial goraczke ponad 39 stopni. dawalam mu paracetamol w
      syropku i czopek virbucolu co 12 godzin (na rozdraznienie). Goraczka ustapila
      po jednym dniu, ale rozdraznienie i odmawianie jedzenia trwalo jeszcze 3 dni.
      Teraz wszystko jest ok.

Pozdrawiam
      • bomaki Re: Do bomaki 11.03.04, 09:05
        wielkie dzięki, jest już lepiej. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka