Dodaj do ulubionych

Podwójne kostki u stóp! co to jest?

30.03.04, 00:22
MOJA CÓRKA [6 LAT]MA tj.dwie kostki na wewnętrznych stronach stóp tz.kostę
taką jak u wszystkich oraz poniżej kostę,która się uwidacznia w pozycji
stojącej.Córka nosi wkładki na płaskostopie ,a wystające kostki lekarze
twierdzą, że to albo od płaskostopia albo dlatego że jest chuda?!!JUŻ -sama
nie wiem -ma oszpecone stopy-a lekarzy to nie interesuje!Inne dzieci mają
płaskostopie ,ale nie widziałam u żadnego TYCH WYSTAJĄCYCH KOSTEK.Może ma
ktoś podobny problem i mi doradzi bo według mnie to nie w płaskostopiu leży
problem! Napiszcie plisssssssssssss!!
Obserwuj wątek
    • anek.anek Re: Podwójne kostki u stóp! co to jest? 30.03.04, 15:08
      Wydaje mi sie, że przy poważnym płaskostopiu i jeśli dodatkowo Twoje dziecko
      faktycznie jst szczuplutkie, to lekarze mogą mieć rację. jesli jesteś z w-wy to
      mogę ci polecić dr Wichłacza, który jest specjalistą ortopedą własnie w
      zakresie wad stóp. Przyjmuje w szpitalu na ul. Kopernika w poradni
      ortopedycznej w każdy wtorek.
      • kaldko Re: Podwójne kostki u stóp! co to jest? 30.03.04, 21:10
        Czy trzeba się zapisywać wcześniej, czy wystarczy pójść i jest się przyjętym?
        Możesz podać nr telefonu do tej poradni? Rozumiem, że potrzebne jest
        skierowanie?
        • anek.anek Re: Podwójne kostki u stóp! co to jest? 31.03.04, 00:11
          ja dzwonię zawsze na Centralę i proszę z poradnią ortopedyczną tel.: 826 80 21.
          Do tej pory było tak, że nie musiałaś się zapisywać, tylko niestety
          przychodzisz i czekasz w kolejce do dr Wichłacza. Sposób na to jest taki, że my
          przyjeżdżaliśmy zawsze 10 min przed planowaną godziną przyjęć (a do tej pory
          zaczynał przyjmować od 15). Warto zadzwonić i upewnić się czy nic się nie
          zmieniło, bo my ostatni raz byliśmy u niego pó roku temu. i fajnie, bo ten
          temat uprzytomnił mi, że mieliśmy w marcu przyjść na kolejną kontrolę!
          Acha, skierowanie od lekarza i. kontaktu niestety musisz mieć, jak w każdym
          przypadku ortopedy przyjmującego publicznie. Ale ja nawet nie szłam z dzieckiem
          do pediatry, tylko poszłam sama, żeby malucha nie męczyć, powiediałam, że mamy
          problem był zdiagnozowany wcześniej prywatnie, więć wiedziałam już o czym mówię)
          i od razu poprosiłam o skierowanie STAŁE, bo wiedziałam, że co tydzień będziemy
          chodzili przez długi czas do ortopedy, i nie wyobrażam sobie żebym przed każdą
          wizytą musiała latać do przychodni po skierowanie.
      • medyczka Re:do anek.anek 30.03.04, 21:12
        Dzięki ale niestety nie jestem z w-wy.Czy spotkałeś[aś]się z takim czymś czy są
        to tylko przypuszczenia.Bo znalazłam w inter że mogą to być dodatkowe kostki
        łudkowate i chciałabym żeby napisał ktoś kto ma albo zna dziecko z takimi
        objawami.Bo tak jak już pisałam nie widziałam u żadnego dziecka takich
        wystających kostek mimo że też miały płaskostopie,a zaznaczam że mam na tym
        punkcie obsesje!Piszcie plisssssssssssssssssssssssssssss.
    • stella8 Re: Podwójne kostki u stóp! co to jest? 02.04.04, 22:42
      WITAJ MOJA 8 LETNIA CÓRKA MA TEN SAM PROBLEM BYŁAM Z NIA U CHIRURGA POWIEDZIAL
      ZE WSZYSTKO JEST OK TAKA JEJ NATURA TEZ JEST BARDZO CHUDA NIE WIEM JAKI KOLOR
      MA W TYCH MIEJSCACH NA KOSTKACH SKÓRA U TWOJEJ CÓRKI ALE U MOJEJ JEST
      ZABARWIONA NA BRAZOWO OD NOSZENIA BUTÓW (KOSTKI OBCIERAJA SIE O BUTY) LEKARZ
      POWIEDZIAŁ ZE JAK BEDZIE STARSZA I BEDĄ JEJ PRZESZKADZAC MOZE SAMA ZDECYDOWAC
      SIE NA ZABIEG CHIRURGICZNO-KOSMETYCZNY POZDRAWIAM
      • medyczka Re: Podwójne kostki u stóp! co to jest? 13.04.04, 23:27
        O dzięki ze napisałaś!Nigdzie nie dostałam na ten problem konkretnej odpowiedzi
        już zaczełam watpić że ktoś jeszcze oprócz mnie ma taki kłopot.Niedługo
        wybieram sie do kolejnego ortopedy jak chcesz to zaglądnij tu bo nieomiszkam
        napisać jaką diagnoze postawił.Pozdrówka!
    • medyczka Re: Podwójne kostki u stóp! co to jest? 16.04.04, 23:13
      Byłam u ortopedy i stwierdził u córki koślawość stóp.A te kostki ponoć z powodu
      jej chudosci.Był to już czwarty ortopeda który tak to umotywował więc chyba dam
      sobie spokój.Pozdrówka jak ktoś ma taki sam kłopot to niech napisze .
    • agagoszcz Re: Podwójne kostki u stóp! co to jest? 16.04.04, 23:50
      Cześć!
      Uważam, że jeśli 4 lekarzy powiedziało to samo, to nie powinnaś się sppecjalnie
      przejmjować.
      Ja mam co prawda 23 lata i także po dwie kostki na każdej nodze. Nigdy mi to
      nie przeszkadzało. Aha i płaskostopia też nie miała. Aha i chuda też nie byłam.
      Więc taka chyba uroda.
      Pozdrawiam ciepło Agata
      • medyczka Re: Podwójne kostki u stóp! co to jest? 20.04.04, 00:01
        Dzięki że napisałaś!Może jestem przewrazliwiona na tym punkcie ale to jeszcze
        małe dziecko .Już widze oczami wyobrazni jak z powodu tych kostek popada w
        kompleksy.Chociaż skoro tobie nie przeszkadzaja to moze i moja córka nie będzie
        robić z tego powodu tragedi!Mówiąc szczeże to pocieszyłaś mnie!Jeszcze raz
        dzięki !!
        • medyczka Re: Podwójne kostki u stóp! co to jest? 02.05.04, 23:03
          może jeszcze ktoś napisze???
          • verdana Re: Podwójne kostki u stóp! co to jest? 02.05.04, 23:14
            W nic nie popadaj! Nadchodzi lato, przypatrz się na ulicy młodym dziewczynom w
            sandałach. Co trzecia tak ma. Mnie się to zawsze podobało... A zwróciłam na to
            uwagę, bo moją znajomą też to zaniepokoiło. Pomacałam siebie i córkę - obie
            mamy płaskostopie i takie kostki, ale raczej niewidoczne, bo zbyt szczupłe nie
            jesteśmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka