marghot 03.10.10, 08:35 Nie pamiętam, w którym wątku jedna z Forumek napisała o tym, iż stosuje Immulinę. Czy możecie mi powiedzieć jak u Was sprawdza się ten specyfik - drogi jest okrutnie na ile wystarcza taka buteleczka i jaki jest smak płynu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaola Re: Immulina 03.10.10, 12:16 ja daję mojej dwójce córka własnie jest po antybiotyku(2.5l)syn-przedszkolak 5l zdrowy(w zeszłym roku chorował od wrzesnia co 2tyg) nie umiem powiedzić czy dzieki syropkowi wrzesień przechodził i nie zaraził sie od siostry ale tfu tfu jest oki mnie syrop przy codziennym stosowaniu przy dwójce starcza na 2-3msc Odpowiedz Link Zgłoś
cicha77 Re: Immulina 03.10.10, 14:26 ja o immulinie dużo dobrego słyszałam. Sama mie kupiłam, bo w aptekach nie było. Kupiłam immunoglucan - lekarz mi poradził. Nie wiem, czy Młody nie jest na niego uczulony, bo kaszle od dwóch tygodni mimo, ze daję podwójną dawkę preparatu. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: Immulina 04.10.10, 10:35 Ja kupiłam, wydałam kasę, Młody alergik i niestety... może to nie alergia ale jakaś nadwrażliwość i po podaniu Immuliny ma czerwone plamy na buzi Na razie nie podaję, może spróbuję jeszcze za jakiś czas. My na razie używamy engystol i lymphomyosot i widze efekty - wczesniej był chory BEZ PRZERWY przez 3 miesiące, a teraz odkąd to bierze ponad miesiąc - tfu tfu odpukać! - zdrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Immulina 04.10.10, 11:02 ma_niusia napisała: > Ja kupiłam, wydałam kasę, Młody alergik i niestety... może to nie alergia ale j > akaś nadwrażliwość i po podaniu Immuliny ma czerwone plamy na buzi Na razie > nie podaję, może spróbuję jeszcze za jakiś czas. > > My na razie używamy engystol i lymphomyosot i widze efekty - wczesniej był chor > y BEZ PRZERWY przez 3 miesiące, a teraz odkąd to bierze ponad miesiąc - tfu tfu > odpukać! - zdrowy. wymienione przez Ciebie preparaty sa chyba w tabletkach nie sadzę, aby moja córka umiało sobie z tabletka poradzić Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Immulina 04.10.10, 11:23 Ja daję dzieciom, ale w kapsułkach (nie widziałam nigdy w płynie). Chyba skuteczna, bo chodzą do przedszkola od września obydwoje, młodszy pierwszy, rok i nie chorują. Poleciał kiedyś pediatra. Odpowiedz Link Zgłoś
mamomi Re: Immulina 04.10.10, 11:38 Immulina jest w syropie? Ile kosztuje? Czy mozna podać bez konsultacji z pediatrą? Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Immulina 04.10.10, 12:28 jest na allegro także możesz sobie sprawdzić. Bodajże syrop 55 zł i tabsy po 30zł. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Immulina 04.10.10, 12:35 budziku, a jak duże są te kapsułki nie jestem epwna czy dwulatka da radę bez rozgryzania takie cudo połknąć Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: Immulina 04.10.10, 13:15 Engystol jest w tabletkach - lekarka kazała rozgniatać na proszek i mały uwielbia bo to słodkie Lymphomyosot jest w kroplach. Trochę ostry, ziołowy w smaku ale mój Syn akurat lubi i nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Immulina 04.10.10, 14:21 Mój łykał, kładłam mu na końcu języka i przełykał po prostu jak ślinę, bez problemu. Kapsułki są... jak kapsułki, nie wiem, jak określić wielkość, nie mam linijki, żeby zmierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
lee_a Re: Immulina 04.10.10, 13:39 syrop 65 zł w najtańszej znalezionej przeze mnie aptece. Daję mojej dwójce (1,5 i 3 lata). Jedna dostaje 5ml, druga 2,5ml. Łatwo policzyć, że butelka starcza na 33 dni. Moje dostają od początku września. Rozłożyły się w ostatnim tygodniu, angina, ale minęła bardzo szybko i nie była zbyt męcząca. Fakt, że pogorączkowały ostro. Kaszlu i kataru nie miała jeszcze żadna od początku podawania leku. Odpowiedz Link Zgłoś
lee_a Re: Immulina 04.10.10, 13:41 aha - oczywiscie nie podałam pojemnosci butelki - 250ml. Odpowiedz Link Zgłoś
tu_mama Re: Immulina 05.10.10, 20:46 ma_niusia a jaką dawke podajesz dziecku? ja właśnie kupiłam córce, ona ma 23 m-ce, pediatra powiedziała, że moge dawać 1 tabletke dziennie, od poniedziałku do piątku, sb i nd przerwa. córka jest chora cały wrzesień z pzrerwami na przedszkole zapominam jak to było jak nie gorączkowała co 3 dni... tabletke podobno można rozpuścić w wodzie i podać dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: Immulina 05.10.10, 21:05 Mój Radek chorował pełne 3 miesiące z jednodniowymi przerwami i to poważne choroby angina paciorkowcowa, zapalenie płuc i inne. Od początku września podaję rano na czczo 1 tabletkę engystolu i 2 razy dziennie 9 kropli lymphomyosotu. Miał również immulinę dostawać łyżeczkę dziennie ale ma po niej te czerwone plamy, nie wiem alergia nie alergia na razie się wstrzymałam. Mały od początku września zdrowy, owszem miał katarek, ale nic poza tym, no i szybko minął. W czwartek mamy wizytę kontrolną i lekarka zadecyduje co dalej robimy. Ja sama kiedyś brałam oba te leki i nie pamiętam jak engystol ale lymphomyosot brałam miesiącami i u mnie był skuteczny. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś