Dodaj do ulubionych

IGF-1 norma dla 9 latki

28.10.10, 17:13
odebrałam wynik córki, normy na wykresie podano w przedziale 75 do ok 380. jej wynik to 96,3 (brak jakichkolwiek jednostek). widzę, że zgodnie z wykresem jest ok, ale z reguły laboratoria podają normy dla dorosłych. także moje pytanie dotyczy tego, czy któraś z mądrych mam orientuje się czy ten wynik jest ok dla jej wieku? czy może dla dzieci normy są całkiem inne? jeśli tak to bardzo proszę o jakieś podpowiedzi. internet przeszukałam i nic nie znalazłam. tylko ogólne info. oczywiście do lekarza idziemy, ale za jakiś czas (uprzedzam odpowiedzi typu: idź do lekarza)wink
Obserwuj wątek
    • yula Re: IGF-1 norma dla 9 latki 29.10.10, 08:53
      a co pisze na wynikach? U nas pisze wyraźnie "norma dostosowana do wieku" lub "norma dla dorosłych", tak że nie zawsze podawane są normy dla dorosłych.
      • olifra1 Re: IGF-1 norma dla 9 latki 29.10.10, 19:29
        gdyby było na wynikach coś napisane nie zadawałabym pytania na forum. ale dziękuję za odpowiedź. na szczęście pogrzebałam dokładniej i znalazłam normy odpowiednie dla każdego od 1 roku do 18 lat. także wiem już, że podane normy na wyniku są akurat dla 9 letniego dziecka. czyli wynik ok smile
        ps. wiem, że "nie zawsze" podawane są normy dla dorosłych, dlatego też napisałam "z reguły"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka