berta88 20.11.10, 12:27 pomocy nie wiem czym, mam pozbyć się pleśniawek u niemowlaka mojemu synowi lekarz wczoraj przepisała gencjane smarowaliśćie tym dziecko jak miało pleśniawki??z góry dzięki za odpowiedz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
budzik11 Re: Gencjana 20.11.10, 13:08 Tak, tylko kup roztwór wodny, nie alkoholowy. Gencjana przed snem i 3x dziennie Nystatyna w zawiesinie. Odpowiedz Link Zgłoś
berta88 Re: Gencjana 20.11.10, 13:12 tak już kupiłam gencjane wodną a nystatyna nam nie pomagała mi lekarka każała stosować 3 lub 4 razy dziennie ale ten fiolet bardzo brudzi i nie będę tyle razy smarować i to trzeba przed czy po karmieniu stosować?? Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Gencjana 20.11.10, 16:30 Ja stosowałam na noc, po karmieniu. Brudzi, trudno, ale jest skuteczna. Uważaj na ciuchy, pościel itp - bo się nie spiera. Odpowiedz Link Zgłoś
marta-zs Re: Gencjana 21.11.10, 19:45 spiera się i to bardzo łatwo. Przerobiłam przy ospie. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-evanelina Re: Gencjana 20.11.10, 19:07 my stosowalysmy robiony lek z nystatyna, po kazdym kamriniu przez kilka dni. problem zniknal bezpowrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
domania80 Re: Gencjana 20.11.10, 20:14 Używałam , brudzi jak diabli ale pomogło a to najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
28majka Re: Gencjana 21.11.10, 18:32 U nas pomógł APHTIN.Ja smarowałam kilka razy na smoczek.Pleśniawki zniknęły. Teraz od czasu do czasu też dam kropelkę na smoczek.Miałam też przepisaną nystatynę ale dzidzia tym pluła. Od fioletu trzymam się z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
zosikizuzik Re: Gencjana 21.11.10, 21:37 U mojej córki pomógł Aphtin zmieszany z Cebionem (wit. C). Mieszałam 4 krople aphtinu z 2 kropelkami Cebionu i smarowałam (tarłam) wackiem (takim do uszu). Pleśniawki nie lubią kwaśnego i dlatego ta witamina C pomaga. Ważne! Naprawdę trzeba systematycznie to robić. U nas starczyły 4 dni (4 razy dziennie)a naprawdę miała tych pleśniawek sporo. Odpowiedz Link Zgłoś