Dodaj do ulubionych

Katar-jak sie go pozbyc???

29.11.10, 18:38
Moj maluszek zlapal katar-ja kicham, maz kicha wiec maly nie chcial sie wyrozniac-ale jak mu ulzyc??
ma 4,5 miesiaca. Czyszce nosek marimerem, psikam sola fizjologiczna, posmarowalam pod noskiem mascia majerankowa, podnisoslam materac pod glowa. Co moge jeszcze zrobic???taki maluch to zadnych kropli nie moze pewnie?? Goraczki na szczescie nie ma.
Obserwuj wątek
    • banga2 Re: Katar-jak sie go pozbyc??? 29.11.10, 18:55
      Na pewno może Nasivin Soft 0,01 - mnie poleciła lekarka, gdy synek miał miesiąc.Ja jeszcze odciągałam wydzielinę aspiratorem i raz na jakiś czas wkraplałam do noska kroplę mleka, oczywiście jeśli karmisz piersią smileA katar młody złapał bodajże trzeci raz 9ma dwa miesiące) od starszego brata...Powodzenia!
    • w_miare_normalna Re: Katar-jak sie go pozbyc??? 29.11.10, 18:56
      najważniejsze to odciągnąc katarek, najlepiej fridą. Pózniej jakieś dobre krople, na do dzisiejszego dnia podaję Nasivin (jestem bardzo zadowolona), pózniej maśc majerankowa i koniec.
      • anna090481 Re: Katar-jak sie go pozbyc??? 29.11.10, 18:59
        ja polecam inhalator. warto się w niego zaopatrzyć. po co łądowac dziecku do nosa krople??
        sól fizjologiczna, marimer itp
    • carmelaxxx Re: Katar-jak sie go pozbyc??? 29.11.10, 19:35
      krople do nosa dzialaja wysuszajaco co moze na dluzsza mete prowadzic doi odwrotnego skutkui. Najlepiej zakraplac sola fizjologiczna (np sterimar) i odciagac ale nie za czesto, zamiast odciagania mozna dzuiecko polozyc na brzuszku i samo wyleci.
      • dagfis Re: Katar-jak sie go pozbyc??? 29.11.10, 20:05
        Odciagam i wpuszczam sol fizjologoczna-najbardziej sie boje zeby nie zeszlo mu na oskrzela. Jak sie nie popraw to zawolam lekarke zeby go osluchala
        Dzieki za pomoc
        • lupikowo Re: Katar-jak sie go pozbyc??? 29.11.10, 20:30
          Moja 4m-czna córeczka też miała katar pomogły inhalacje z soli fizjologicznej i oklepywanie, oklepywanie bo katar spływał strasznie i pół plecków było zaflegmionych, oprócz tego sterimar i niezawodna frida.
    • boo-boo Euphorbium spray 29.11.10, 21:29
      kupić- szybko i skutecznie walczy z katarem- można stosować od urodzenia. Lepszy niż nasivin-nie wysusza śluzówki.
      • inesska-pinezka Re: Euphorbium spray 29.11.10, 21:56
        aktualnie tez teraz walczymy z katarem. oczyszczamy nos frida, masc majerankowa pod nos plus inhalacje z olejku olbas.
    • gag-nes Re: Katar-jak sie go pozbyc??? 30.11.10, 21:11
      Nam lekarka kazala najpierw wpuszczac sol fizjologiczna, pozniej odciagac wydzieline frida, a nastepnie wkrapiac nasivin soft 0,01 (ale tylko przez 3-4 dni, 2 razy dziennie). Dodatkowo zalecila dawac elofen (lek przeciwzapalny), zeby nie przerodzilo sie w cos powazniejszego i deflegmin, zeby ulatwic mu odkrztuszanie splywajacego katarku. Daje tez wit. C i sanosvit. Troche tego duzo, ale zawsze pomaga smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka