lidka1000 09.08.06, 21:24 Lekarz stwierdził u mnie j.w.Czy może mi ktoś opowiedzieć więcej na ten temat? Np:jak powstają,jak je leczyć(czy tylko operacyjnie),jakie może byc zagrożenie,itp? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidka1000 Re: Zylaki macicy 19.08.06, 12:31 Dzięki.Z tego co widzę to nikt nie ma o tym pojęcia.Czyli-WIELKA LIPA Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
tigerness.74 Re: Zylaki macicy 10.08.06, 12:56 twoja-ciaza.com.pl/odpowiedzi-pol2.html "Justyna W. Po cesarce Jestem 9 dni po cesarce. Wszystko ładnie się goi, amnie boli wyraźnie z prawej strony podbrzusza (tak jak czasami boli jajnik). Mój lekarz przy zdjęciu szwów powiedział tylko, że mam bardzo dużo żylaków macicy (co to w ogóle jest?!) szczególnie z prawej strony więc to pewnie przez to. Kiedy mi to przejdzie, czy w ogóle przejdzie? I drugie pytanie, czego nie wolno po cesarce robić i jak długo. Zylaki macicy, sa to powiekszone , czasem zapalnie naczynia na macicy i stad ten bol, teraz jstes po zabiegu operacyjnym, wiec jeszcze wszystko jest swieze, bol, poza tym macica w ciazy jest duzo bardzie ukrwiona i jest o wiele wieksza, niz normalnie, teraz bedziesz odczuwala bol, bo macica zwija sie do prawidlowych rozmiarow, caly polog bedzie "pracowac", wracac do stanu z przed ciazy, ale tyle czasu nie bedzie Cie bolec. Najlepiej jak po pologu poprosisz o kontrole u lekarza. Sadze, ze to po pologu ustanie. Po cieciu nie wolno dzwigac, przesilac sie, na poczatku musisz sie oszczedzac, zadnych dlugich , wyczerpujacych spacerow, czy sportu, wszystko umiarkowanie, w miare mozliwosci odpoczywaj, choc wiem, ze przy mautkim dziecku nie jest to takie mozliwe." Odpowiedz Link Zgłoś