sierpniowa27 01.01.11, 16:52 u mojej 5 miesiecznej coreczki zdiagnozowano zapalenie krtani.Nie ma goraczki, tylko z rana pokasluje.Kiedy moge wyjsc na dwor? z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zdunia1979 Re: zapalenie krtani 01.01.11, 17:51 Przy krtani świeże powietrze jest bardzo ważne i pomocne. Poczekaj tylko jak wróci mróz! Odpowiedz Link Zgłoś
ivi21 Re: zapalenie krtani 01.01.11, 19:19 a jaki ma ten kaszel? kaszel przy zapaleniu krtani podobno jest szczekący i atakuje głowie w nocy, ostatnio tez zastanawialam się czy nasza nie ma zaplaenia krtani ale lekarz wykluczyl twierdzac ze to zwykly kaszel i przy krtani przerazilabym sie bo ponoc kaszel jest okropny... Odpowiedz Link Zgłoś
emma301 Re: zapalenie krtani 01.01.11, 20:36 przy zapaleniu krtani mroźne powietrze to "lekarstwo", trzeba wychodzić Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowa27 Re: zapalenie krtani 01.01.11, 20:41 Dzieki Dziewczyny, a wiecie moze ile taki kaszel "powinien" trwac? Tz kiedy zaczac sie martwic, ze juz to za dlugo trwa np? Odpowiedz Link Zgłoś
zdunia1979 Re: zapalenie krtani 01.01.11, 21:53 Tu nie ma reguły! Nawilżaj pokój malutkiej, jeżeli masz inhalator to rób inhalacje i będzie ok! Odpowiedz Link Zgłoś
ada_13 Re: zapalenie krtani 06.01.11, 09:56 a ja za doświadczenia dodam, że może warto zasięgnąć opinii u innego lekarza. Niestety co lekarz to inna diagnoza. Odpowiedz Link Zgłoś
blackolive Re: zapalenie krtani 09.01.11, 23:25 Witaj, ja mam niestety spore doświadczenie z zapaleniem krtani u mojego synka. Ma w prawdzie juz 5 lat ale zapalenie krtani miał juz spokojnie z 10 razy. Spacer jest jak najbardziej wskazany! Przy krtani ważne jest nawilżanie gardła (bardzo dobrze działają inhalacje nawet z samej soli fizjologicznej) i chłód. Przy ataku należy dziecko ( jeśli jest zimno na zewnątrz) owinąć w koc i wyjść na balkon albo chociąż wystawić głowę przez otwarte okno. Można tez postac tak przy otwartej lodówce/zamrażarce. Słyszałam też, że można wejśc do zaparowanej łazienki. Ale żeby była zaparowana to musi iśc gorąca woda, a ciepło niestety nie sprzyja krtani bo jeszcze bardziej ją rozpulchnia. Poza tym kaszlu krtaniowego nie sposób pomylić z żadnym innym- ma bardzo charakterystyczny dzwięk, dziecko "szczeka" a nie kaszle. Podsumowując- spacer zimową porą jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
blackolive Re: zapalenie krtani 18.01.11, 20:02 no i właśnie znowu Młody ma zapalenie krtani O 6 rano obudził nas cudnym szczekaniem... www.dzieciaczki-blackolive.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś