Gość: rozana IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.13, 17:19 Do czego używać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropkaa Re: Lemon curd 16.03.13, 17:24 Łyżeczkami można jeść samo;-) Z ciastem drożdżowym, naleśnikami jako składnik sernika z lc, bezy z lc etc. Do lodów. Robiłam też orange curd ale brak tego czegoś. Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: Lemon curd 16.03.13, 17:24 Gość portalu: rozana napisał(a): > Do czego używać? Cytuję Dorotuś - "Możliwości, co z nim zrobić jest wiele. Najprościej jako dodatek do owoców w pucharkach, jako polewa do ciast, do sernika, nadzienie do kruchych babeczek, itp. Ja po prostu smaruję sobie łyżeczką po kruchych ciastkach i podjadam." :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozana Re: Lemon curd IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.13, 18:34 Aaaa Dzięki. Obstawiałam, że to jako składnik cytrynowego kremu do przełożenia ciasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasqda Re: Lemon curd IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.13, 19:44 Gość portalu: rozana napisał(a): > Aaaa > Dzięki. > Obstawiałam, że to jako składnik cytrynowego kremu do przełożenia ciasta. Zmieszany z bitą śmietaną. Bardzo fajny krem, np. do tortu bezowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozana Re: Lemon curd IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.13, 19:53 Trudno uwierzyć, ale wyrzuciłam pół słoika tego cuda z powodu braku zaufania i pomysłu- dostałam w prezencie z UK Gdzie to można u nas dostać?- tak w ramach rehabilitacji ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hazo Re: Lemon curd 16.03.13, 20:44 Zrobić samemu? fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,28000079,28000079.html?wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś