mada33 19.04.04, 17:21 Czy znacie jakieś leki homeopatyczne, które działają wzmacniająco na zęby zaatakowane próchnicą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beba2 Re: homeopatia a próchnica 19.04.04, 18:39 Taki lek nazywa się REXORUBIA (lek złożony).Jest to granulat (350g w opakowaniu). Jednymi ze wskazań tego leku są właśnie: demineralizacja kośćca,niedobory mikroelementów i soli mineralnych i in. Lek przeważnie stosuje się następująco: - małe dzieci - 1 łyżeczka granulatu rozpuszczona w niewielkiej ilości wody 3 x dziennie 1 godzinę przed posiłkami. Profilaktycznie stosuje się na wiosnę i jesienią przez 2-3 miesiące. Lek ma doskonałą tolerancję i brak skutków ubocznych. Odpowiedz Link Zgłoś
dorti Re: homeopatia a próchnica 23.04.04, 00:37 Obawiam się,że homeopatia co najwyżej może nasilić próchnicę.Częste podawanie granulek z glukozy może z dużym prawdopodobieństwem wywołać taki skutek. Poza tym homeopatia to największy zabobon XXI wieku. pozdrawiam Dorota. Odpowiedz Link Zgłoś
ledum Re: homeopatia a próchnica 25.04.04, 21:43 Wybacz, Dori, ale mam do Ciebie jedną sprawę. Jesteśmy na forum dyskusyjnym, a podstawowa zasada dyskusji, to wyrażanie swoich opinii w kulturalny, uprzejmy sposób i co najważniejsze poprzedzonych zwrotem "moim zdaniem...", "według mnie...", "uważam, że...". Przykro mi, że muszę to pisać. Tymczasem Ty (wierzę, że nie celowo), jednym niefortunnym zdaniem o homeopatii skwitowałaś wypowiedzi wcześniejszych mam, nie podsuwając żadnego alternatywnego rozwiązania. A czy wiesz coś więcej na temat homeopatii? Nie sądzę. Nie wysuwaj więc pochopnych wniosków, jeśli nie masz na to dowodów. Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam, bo potwornie nie lubię czytać konfliktów na forum )))) Odpowiedz Link Zgłoś
m_a_r_u_d_a Re: homeopatia a próchnica 24.04.04, 17:13 Cześć, a może idź po prostu do dentysty? Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: homeopatia a próchnica 25.04.04, 10:17 Fakt.Nie pomoże żaden lek jeśli próchnica już jest.Najpierw należy ząbki wyleczyć,a potem mozna pomyśleć o wzmocnieniu przed kolejnymi atakami próchnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
mada33 Re: homeopatia a próchnica 26.04.04, 22:26 Dzięki, zwłaszcza za rady dotyczące wizyty u stomatologa. Odpowiedz Link Zgłoś
dentystka2 Re: homeopatia a próchnica 26.04.04, 00:17 Szczotka i pasta- byle nie w dawce homeopatycznej, ale w makroskopowej Odpowiedz Link Zgłoś
dentystka2 Re: homeopatia a próchnica 26.04.04, 00:19 I jeszcze nitka dentystyczna, i płukanki. Odpowiedz Link Zgłoś