21.03.11, 16:39
Dzień dobry. Bardzo proszę o radę. Mój 5-letni synek od soboty ma gorączkę, uskarżał sie na ból gardła, było czerwone wiec myślałam, że zapalenie gardła, podałam mu groprinosinę i leki przeciwgoraczkowe. Dzisiaj na gardle pojawiły się białe czopy, na języczku i na ścianie gardła. Obawiam się że może być to angina. Wizytę u lekarza mamy umówiona na jutro popołudniu. Mam więc pytanie, czy znacie jakieś sposoby, aby do czasu wizyty pomóc dziecku w walce z choroba i gorączką, oraz doświadczenia w walce z anginą? Na razie spada po ibumie, ale nie na długo.
Obserwuj wątek
    • pysienka Re: Angina? 21.03.11, 20:11
      jeśli to angina bez antybiotyku się raczej nie obędzie. Jedyne co teraz to zbijanie gorączki, która może być bardzo wysoka, łagodzenie bólu gardła poprzez np tantum verde, tabletki na gardło itp.
      • solaris31 Re: Angina? 23.03.11, 20:47
        dokładnie - możesz jeszcze spróbować płukania gardła czymś antyseptycznym, na przykład szałwią, roztworem wody utelnionej. nie każdy czop to od razu angina, ale może tak być, lekarz oceni. moja córka miewała białe gardła przy różnych infekcjach, czasem nawet byłam zdziwiona, że to nie angina, bo gardło w ciapki wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka