asiau00 17.05.04, 13:18 Czy ktoś z was zna może przepis na syrop z cebuli? pozdrawiam Aska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzek2 Re: syrop z cebuli 17.05.04, 13:47 Mój przepis: Dużą cebulę kroję w talarki, wkładam do jakiegoś garnuszka i zasypuję po prostu cukrem (tak żeby była przykryta). Przykrywam spodeczkiem i zostawiam na noc. Rano jest już syropek ) Moje wariacje to dodawanie miodu a ostatnio soku z cytryny, wcale nie było tak kwaśne, jakby co można jeszcze dosłodzić albo "domiodzić". Moja 4 latka piła bez problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: syrop z cebuli 17.05.04, 13:51 A ja jestem leniwa i kupuję w aptece gotowy syrop z cebuli za całe 4zł pod nazwą "Alcep" Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.ktm Re: syrop z cebuli 17.05.04, 14:49 Mój przepis: Kroję cebulę w talarki, i na przemian wsypuje do słoiczka cebula - cukier, dodaję również łyżkę prawdziwego miodu i sok z połówki cytryny( troche mniej śmierdzoi cebulką) Odpowiedz Link Zgłoś
janowa O boszszszsz... 17.05.04, 14:04 To moj koszmar z dziecinstwa! Sorki, ze nie na temat, ale az sie wzdrygnelam! Wolalam juz najgorsze swinstwo z apteki. Pozdrawiam cieplo Dorota --- Jezeli czegos nie mozna zrobic, to nalezy poprosic o to kogos, kto zwyczajnie nie wie, ze to nie jest mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
lizbetka Re: O boszszszsz... 17.05.04, 14:24 I ja dorzucę coś nie na temat . Moja dwulatka po tym specjale za przeproszeniem " rzygała jak kot " . Wywróciło ją dosłownie na " lewą stronę " . W dzieciństwie reagowałam tak samo . Pa Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: O boszszszsz... 17.05.04, 14:31 Hm... a mój mały uwielbia syrop z cebuli, sam o niego prosi Odpowiedz Link Zgłoś
squaw1 Re: syrop z cebuli 17.05.04, 15:06 Moja corcia tez uwielbia syropek z cebuli, gdyby mogla wypilaby od razu caly kubek, ja sama w dziecinstwie rowniez go bardzo lubilam, zreszta lubie do teraz ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorcias Re: syrop z cebuli 17.05.04, 15:42 Ja robię tak: kroję cebulę w talarki, wkładam do słoika po warstwie przesypując cukrem i dodaję jeszcze roztarty ząbek czosnku. Zakręcam i na drug dzień syropek gotowy. Pozdrawiam Dorcias Odpowiedz Link Zgłoś
asiau00 Re: syrop z cebuli 17.05.04, 20:59 dziękuję za wszystkie rady mój Krzys nieładnie kaszle od jakiegoś czasu (po katarze) i chciałam coś mu na to poradzić. Aska Odpowiedz Link Zgłoś