Dodaj do ulubionych

Chrypiące dziecko

18.08.11, 08:05
Tak wiem, że nie to forum, ale na odpowiednim to w ogóle ruchu nie ma. A ematki wiedzą wszystko smile. Do rzeczy.
Mój syn od ponad dwóch tygodni ma chrypę, ze zmiennym nasileniem. Nic poza tym. Zaczęla się na urlopie, na którym korzystaliśmy z zabiegów sanatoryjnych, m.in. inhalacji solankowych. Lekarz żadnej infekcji nie dostrzega. Młodemu chrypa nie przeszkadza. Nie kaszle, nie ma kataru. Co to może być, bo mnie denerwuje jak tak chrypi.
Obserwuj wątek
    • irima2 Re: Chrypiące dziecko 18.08.11, 08:55
      U nas chrypa jest od wrzeszczenia i głosnego mówienia. Czy nie szaleje ostatnio z innymi dziećmi? U nas najgorzej jest w przedszkolu, szczególnie jak dużo wychodzą na dwór.
      • lukas.2004 Re: Chrypiące dziecko 18.08.11, 10:21
        No nie
    • sinusoidaa Re: Chrypiące dziecko 18.08.11, 10:55
      To moze być objaw alergii wziewnej, coś może zaczęło pylic, moze w miejscu, w którym byliście pojawił się nowy alergen. Skonsultuj z lekarzem, albo, jesli masz w domu, podaj zyrtec albo claritinę.
    • gaskama Re: Chrypiące dziecko 18.08.11, 10:58
      Idź do laryngologa (chyba, że już byłaś). Może coś ze strunami głosowymi.
      Może też alergia. Podaj przez kilka/kilkanaście dni Xyzal, czy Zyrtec, czy Clemastyne. Zobaczysz, czy pomoże.
      • verdana Re: Chrypiące dziecko 18.08.11, 11:30
        A w jakiomz jest wieku to dziecię? Małe, czy w wieku dojrzewania?
      • cottonka Re: Chrypiące dziecko 18.08.11, 11:31
        Chrypka jest w chorobach tarczycy też. U mnie synek chrypiał przy pleśniawkach (ale był malutki).
        Mysle ze laryngolog konieczny, skoro już 2 tygodnie chrypi.
    • lukas.2004 Re: Chrypiące dziecko 18.08.11, 13:40
      Dziecko ma lat 7 (więc raczej mutacja odpada). Dostaje na stałe Claritine. Może faktycznie laryngologa trzeba odwiedzić.
      • estelka1 Re: Chrypiące dziecko 18.08.11, 16:23
        Powodem może być refluks. Ale laryngolog, mimo że nie specjalizuje się w żołądku, powinien umieć to ocenić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka