Dodaj do ulubionych

o szczepieniach

12.11.11, 21:29
Na forum juz zapewne wiele napisano o szczepieniach dzieci, dzis natknęłam sie na to:
tiny.pl/h12kf
Moje dzieci są juz dorosłe,na forum jest wiele mam małych dzieci, może więc komuś sie przydasmile

Obserwuj wątek
    • sanrio Re: o szczepieniach 12.11.11, 21:32
      zaraz podniosą chórem głos zwolenniczki szczepień, że to demagogia, teorie spiskowe i w ogóle głupoty. Lepiej nie zaczynać tematutongue_out
      a mnie takie artykuły tylko utwierdzają w przekonaniach.
      • nangaparbat3 Re: o szczepieniach 12.11.11, 21:39
        A co? Masz dziecię Indygo?
        • violon-czela Re: o szczepieniach 12.11.11, 21:50
          no, to nie wiedziałaś ze one mają dzieci które każdą chorobę pokonają małym paluszkiem - zjedzą jabłko i już po niej a my głupie się boimy.
          • nangaparbat3 Re: o szczepieniach 12.11.11, 22:12
            Ale czytałaś to? Podobnego bełkotu dawno nie widziałam.
      • kawka74 Re: o szczepieniach 12.11.11, 22:43
        Wiesz, że Twój telewizor patrzy na Ciebie?
      • jarek.kefir eksperymenty na ludziach w III RP (szczepionki) 14.04.12, 17:17
        są to dowody z federalnej bazy danych USA na temat testów szczepionek nowej generacji, powodujących koszmarne skutki uboczne. te barbarzyńskie testy trwają od początku 2011 roku głównie w Akademii Medycznej w Poznaniu:
        kefir2010.wordpress.com/niebezpieczne-szczepionki-testowane-na-polskich-dzieciach/
        nie są to teorie spiskowe, bo informacje o eksperymentach na ludziach w Poznaniu są wzięte z rządowych baz danych NCBI PubMed i VAERS. doniesienia i raporty są także od organizacji pozarządowych, wolontariuszy czy lekarzy którzy badają te afery.
        na teorie spiskowe typu UFO zwyczajnie nie mam czasu, na swoim blogu kefir 2010 zajmuję się wyłącznie tym, co można w prosty i jasny sposób udowodnić.
    • nangaparbat3 Re: o szczepieniach 12.11.11, 21:39
      Piekny przykład kompletnej schizy. Dziękuję.
      • zefirek1612 Re: o szczepieniach 13.11.11, 14:24
        wariat?
        • nangaparbat3 Re: o szczepieniach 13.11.11, 15:57
          pewnie że wariat.
    • marzeka1 Re: o szczepieniach 12.11.11, 21:41
      Bzdety, dzieci szczepiłam.
      • landora Re: o szczepieniach 13.11.11, 13:35
        "Na trop tej mega afery wpadła profesor Dorota Majewska, niezależny Polski naukowiec o wybitnym dorobku naukowym. "
        hahahaaaaaaa
    • violon-czela Re: o szczepieniach 12.11.11, 21:43
      nie ma to jak rzucić takie " coś" idiotkom które uznają to za świętą prawdę i nie będą szczepić dzieci.
      szkoda czasu.
    • krejzimama ja pier..... n/t 12.11.11, 21:45
    • deszcz.ryb Re: o szczepieniach 12.11.11, 21:52
      No proszę cię, pan pisze na blogu też o tym, że z morza wyłania się Atlantyda. W to też wierzysz? big_grin

I o tym, że "Judeopolonia" zaczęła panować nad krajem, bo usunęli orzełki z koszulek reprezentacji.

Ciekawe, co jeszcze mądry pan odkrył, pośmieję się trochę. smile
      • violon-czela Re: o szczepieniach 12.11.11, 21:56
        nie wierzysz? no przecież napisał? to cie powinno utwierdzić, przekonać. jak to? nie? ja wierze.
        • deszcz.ryb Re: o szczepieniach 12.11.11, 21:59
          No tak, nawet obrazki Atlantydy wstawił. Tymi obrazkami przekonał mnie całkowicie tongue_out
          • nanuk24 Re: o szczepieniach 12.11.11, 22:03
            skoro pisze, to prawde pisze, nie? Inaczej jaki bylby sens pisania. No pomysl troche!
            tongue_out
      • tosterowa Re: o szczepieniach 12.11.11, 22:03
        wejdź w dział "spisek" big_grin
        • deszcz.ryb Re: o szczepieniach 12.11.11, 22:10
          O kurde, mało brakowało, a byłby u nas drugi stan wojenny! big_grin
    • nanuk24 Re: o szczepieniach 12.11.11, 22:01
      Utwiedzam sie w przekonaniu, ze jednak szczepionki szkodza...na glowe, zwlaszcza starszym pokoleniom
      • nangaparbat3 Re: o szczepieniach 12.11.11, 22:21
        Dlaczego uważasz, że to jest "starsze pokolenie"?
        • nanuk24 Re: o szczepieniach 13.11.11, 00:48
          starsze pokolenie, w tym znaczeniu, ze starsze od pokolenia moich dzieci, czyli 2004 - 2011wink
      • tinka07 Re: o szczepieniach 12.11.11, 22:23
        Starsze pokolenia szczepiły swoje dzieci, nie miały wyboru, nie miały tej wiedzy która teraz jest ogólnie dostępna.
        Rozumiem, że "jednak szczepionki szkodza...na glowe, zwlaszcz
        > a starszym pokoleniom

to była aluzja do mnie, bo napisałam ze mam dorosłe dzieci.Niepotrzebnie mnie obrazasz.
        Mozesz zaszczepic sie Ty i cała rodzina na co tylko chcesz, nie zapomnij o szczepionce na HPV.

Teraz bym sie zastanowiła, wiem napewno, że lekarze i pielęgniarki
        ( oczywiscie nie wszyscy) dzieci swoich nie szczepią.

--
        "Nazwiesz psem człeka,to gniew go poruszy,a niewart jest człowiek atomu psiej duszy"
        • malgosiek2 Re: o szczepieniach 12.11.11, 22:32
          tinka07 napisała:

> Teraz bym sie zastanowiła, wiem napewno, że lekarze i pielęgniarki
          > ( oczywiscie nie wszyscy) dzieci swoich nie szczepią.

No to jesteś w dużym błędzie.
          Jestem położną mam 2 dzieci i szczepiłam obowiązkowymi oraz na pneumokoki, młodszego dodatkowo na ospę.
          Pracuję w przychodni rodzinnej i zapewniam Cię, że szczepią swoje dzieci jak i wnuki.
          Jedna P.doktor obowiązkowymi, a Pan dr.swego wnuka skojarzonymi.
          Osobiście nie znam lekarzy i pielęgniarek, które nie szczepią swoich dzieci czy wnuków.
          Więc nie siej schizy.
          A P.Majewskiej już nie jeden raz się "oberwało" za artykuły wprowadzjące w błąd.
        • krejzimama Re: o szczepieniach 12.11.11, 22:32

Jak to wygląda statystycznie?
        • deszcz.ryb Re: o szczepieniach 12.11.11, 22:37
          Ale ty nie masz wiedzy - dotarłaś do jednej informacji i nie zadałaś sobie trudu, żebyy zweryfikować wiarygodność osoby, na którą się powołujesz [i wiarygodnośc Majewskiej, na którą powołuje się bloger]. A ta jest żadna - nie odpowiedziałaś na pytanie: JAK MOŻNA WIERZYĆ osobie, która na poważnie uważa, że Atlantyda wyłania się z morza? Po tym wyraźnie widać, że ten bloger uwierzy we wszystko; skoro uwierzył w Atlantydę to da się go przekonać o każdej głupocie, na przykład o tym, że w Krakowie na Skałce co noc ląduje UFO. Wystarczy wysmażyć artykuł wyglądający na odpowiednio "naukowy".

A Majewska oszukuje - świadomie naciąga dane tak, żeby potwierdzić swoją teorię. Możesz sobie o tym poczytać np. tutaj: blogdebart.pl/tag/majewska/ Polecam TEGO blogera, świetnie rozprawia się z różnej maści szarlatanami. I - w przeciwieństwie do Jarka Kefirka - on DOCIERA do żródeł, nie wierzy bezkrytycznie w to, co przeczyta w Internecie.
        • nangaparbat3 Re: o szczepieniach 12.11.11, 22:56
          >
          >

Szczepią szczepią.
          Oczywiście są wyjątki.
          Młodzi lekarze niektórych rzeczy nie widzieli - na przykład powikłań po odrze. Zobaczą, to zaczną szczepić.
        • landora Re: o szczepieniach 13.11.11, 13:40
          Trudno nie śmiać się z kogoś, kto wierzy w takie bzdury.
          Oczywiście, że zaszczepię, HPV też - siebie też szczepiłam.
    • woman_in_love twórca szczepionki na HBV* napisał po latach: 12.11.11, 22:21
      "To przełomowe odkrycie nie spotkało się z zainteresowaniem przemysłu farmaceutycznego, którego pomoc była niezbędna, aby móc produkować szczepionkę na dużą skalę. Szczepionki nie stanowią atrakcyjnego produktu dla koncernów farmaceutycznych, gdyż często stosuje się je tylko raz lub parę razy, a więc nie generują zazwyczaj takich dochodów jak leki na choroby przewlekłe, które wymagają stosowania przez wiele lat".

Kasa przede wszystkim i dlatego ona, czyli względy fiansowe są bardziej przekonywujące niż twój artykuł. Ba, zaczynam podejrzewać, że obecna nagonka na szczepionki to dzieło działów marketigu konkurencyjnych firm farmaceutycznych, które produkują leki na choroby zwalczane przez te szczepionki.

To nie byłoby nic nowego. Podobnie nieetyczny marketing prowadziła firma Nestlé - przedstawiając rzekome dowody, że mleko matki jest mniej zdrowe niż odżywki dla niemowląt. Nestlé znane jest z finansowania "konferencji naukowych", które mają na celu udowodnienie, że wirus HIV przenosi się z mlekiem matki (co w rzeczywistości jest prawdziwe tylko u ok. 3% prawidłowo leczonych matek), a jedynym sposobem ochrony jest sztuczne karmienie.

Dlatego mnie w pierwszej kolejności interesowałoby, kto:
      1) finansuje badania na temat szkodliwości szczepionek,
      2) kto finansuje organizacje pozarządowe, które prowadzą akcje "uświadamiajace" na temat szczepionek,
      3) a także IP ludzi wrzucających na YT filmiki o szczepionkach - żeby wykluczyć, że to nie jest IP działów marketingu pewnych firm farmaceutycznych lub firm z nimi powiązanych.

* HBV - wirusowe zapalenie wątroby typu B (HBV)
    • malgosiek2 A to do przeciwniczek szczepień czyli Tinki07 12.11.11, 22:42
      min.
      forum.gazeta.pl/forum/w,572,130544316,130544316,dla_fanatyczek_nieszczepienia.html
    • woman_in_love dodam jeszcze bardzo ciekawy fakt 12.11.11, 22:47
      Swojego czasu twierdzono, że przyczyną epidemii AIDS na świecie były wynalezione przez Hilarego Koprowskiego szczepionki przeciwko wirusowi polio. Oskarżenia te zostały obalone przez naukowców.

Jednak mit ten jest nadal popularny w krajach Afryki. Efekty widać bardzo wyraźnie np. w RPA, gdzie od czasów apartheidu średnia długość życia ludności spadła z 68 lat do 53. Znacząco wzrosła także śmiertelność dzieci do 1 roku życia. Oczywiście to wynik w dużej mierze AIDS i upadku jakości służby zdrowia, ale także takich chorób jak gruźlica, na które są niedoskonałe szczepionki, ale jednak są i które 20 lat wcześniej dawały trochę radę.
    • madziulec Re: o szczepieniach 12.11.11, 23:03
      A ja się dziwię, że ludzie wierzą w słowa kefira nei wiedząc nawet kto to jest.

Przy okazji ja poszukałam statystyk, na które powołuje się ten bełkot, tych niemieckich. Ogromu trupów z powodu szczepień nie znalazłam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka