edelstein 09.01.12, 16:24 Nasenne dla dzieci,sa jakies?recepty trzeba czy sa jakies bez niej?stosowala ktoras u potomstwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edelstein Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 16:37 A cos w temacie,tak bije sie w piers,popelnilam blad.Jest ci lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 16:42 mojej corce podawalam kiedys melisal, zostal mi polecony przez pediatre, jako srodek nasenny, niestety na nia tak nie dzialal Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 16:48 Sama poprawiasz innych, w związu z tym powinnaś się cieszyć, że ktoś Cię poprawił... Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 17:34 A ty jak zwykle nie masz nic dopowiedzenia,juz wylalas jad czy jeszcze cos?zaloz sliniak,by ci klawiatury nie przepalilo Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 16:40 atarax, diphergan. Oba chyba na receptę. Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 16:41 diphergan bywa zapisywany jako przeciwkaszlowy. Ale po co chcesz uspokajac sama? jak cos faktycznei to lekarz przepisze a tak? mozesz melise zaparzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
paartycja Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 17:02 ale z dipherganem bym uważała-na moje dziecko działa bardzo pobudzająco.. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 17:06 szklanka piwa albo potrzymaj nad gazem Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 18:04 Piwa nie lubi,nie tknie wiec,a gazu nie mam zapale przy nim trawke,tylko by to nie mialo skutku odwrotnego od zamierzonego Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 17:21 Z jakiego powodu chcesz podawać dziecku leki nasenne? Jeżeli jest poważny problem to wybierz sie do lekarza, a jeżeli tylko problemy z dłuższym zasypianiem to albo zmień rozkład dnia i zabaw albo zaakceptuj to że masz małe dziecko do którego ty masz sie dostosować, a nie ono do ciebie . Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 17:37 Nie prosilam o rady na temat planowania rozkladu dnia,gdybym potrzebowala pojsc z dzieckiem do lekarza to bym poszla.Pytam o nazwy i ktp stosowal. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 17:48 Skoro nie potrzebujesz wizyty u lekarza to środki uspakajające zapodaj sobie , bo jak widać problem masz ze sobą, a nie z dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 17:57 skonczylas juz swoj wywod?strzel baranka o klawiature,tak samo interesujace bedzie przeczytanie iyyoljbvogxgoogogohv jak czytanie twoich postow nie na temat Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 18:02 nie podaje sie uspokajajacych/nasennych lekarstw dzieciom BEZ wskazan lekarskich. Odpowiedz Link Zgłoś
annaa77 Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 18:12 Moja corka brala hydroxyzyne, jest oczywiscie na recepte. Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 20:49 Hydroksyzyna się długo kumuluje i długo wydala. Jako szybko działający środek uspokajający się nie sprawdzi, chyba żeby podać kilkukrotną dawkę, czego lepiej nie robić. Mleko z miodem, a jeszcze lepiej słodki twaróg (nie homogenizowany). Można też pierogi leniwe (naprawdę rozleniwiają), generalnie coś słodkomącznojajowotwarogowo (ciężkostrawne). Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 20:55 no, ciężkostrawne na drogę i bedziecie stawa nie na bieganie a na rzyganie Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 21:40 wymiotujesz po pierogach leniwych czy naleśnikach z twarogiem??? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 22:35 jak mam jechac po nich samochodem? tak Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: srodki uspakajajace 10.01.12, 12:59 Tak, no chyba że ma naprawdę wrażliwy żołądek. Ale generalnie musi się najeść, ja mam też chorobę komunikacyjną i mdli mnie, gdy jestem na czczo. Zapełnienie żołądka pomaga. Natomiast, jak JUŻ atak ruszy, to jest gorzej- mdli wszystko: czy się jest najedzony, czy nie. Chodzi o to, by ZASNĄŁ i nie miał ataku (bo nie zawsze się ma). Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 18:20 Nie przesadzasz troche,to nie musi byc lekarstwo,ma uspokajac,a czy to bedzie jakas herbata czy inny specyfik obojetne.Nie umrzw od dwoch razy. Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 19:12 to tak jak napisalam wyzej - zrób melise Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 18:19 Twoje komentarze świadczą tylko o twoim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 20:19 A twoje o tym,ze lubisz sie wymadrzac mimo,ze nie znasz sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 20:54 ale czy to nie jest to samo dziecko ktore z zainteresowaniem chodzi po muzeach i 2 godziny wpatruje sie w akwarium? a tu nagle tauzen autobanem go przerosnie, no wez ty bedziesz prowadzic? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 20:58 nie tyle jego co ją, i mnie to nie dziwi, z moją sie cięzko jedzie bodaj i 30km Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 21:57 Poki nie jest przywiazane w jednym miejscu wszystko super,siedzenie na tylku i niemozliwosc wstania po 30minutach powoduje atak niezadowolenia Tak ja bede prowadzic,spowrotem wezme nianke w postaci mojej siostry,ale w ta musze sama walczyc Odpowiedz Link Zgłoś
krecik Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 18:24 Jak moja mala jest chora, zaparzam jej mocna herbate ziolowa z zawartoscia melisy, korzenia waleriany i jeszcze jakichs tam innych rzeczy. Z kolei podczas ospy lekarka polecila syrop antyhistaminowy dla dzieci, ktory rowniez mial lekkie dzialanie nasenne. Ag Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 18:35 jak stare dziecko? bez wzgledu na wiek pomaga: wietrzenie, obnizenie temperatury w sypialni, uspakajacy kolor poscieli i pokoju, porzadek w sypialni, kapiel z dodatkiem lawendy, spryskanie poscieli lawendowym olejkiem, szklanka cieplego mleka albo kakao, piernik do zagryzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio edelstein 10.01.12, 09:31 JP jakie rady! Przewietrz samochód przed drogą i polej lawendą, na bank dzieciak zaśnie Mówię ci zapodaj mu diphergan albo chociaż Zyrtek (niekiedy działa uspokajająco) a poza tym jedź w nocy, co za problem? Albo daj mu maku! też podziała Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 19:10 kobiety, mozliwe ze dziecko trzeba uspokoic w związku z silnym tresem, w stylu zdechł ukochany piesek albo cos. nie zawsze chodzi tylko o to zeby zamknęło gębę, albo szybciej poszło spac. autorko - przydałoby sie znac wiek dziecka. jesli ma ponad 6 lat to mzoesz doraźnie poda lyżeczkę Neospasminy albo Passispasminy (obecnie pod nazwą Senospasmina). teoretycznie to dla starszych, ale jak raz dasz to sie nic nie stanie. ze srodków słabszych, do stosowania częstszego jest Melisal w syropie i syrop homeopatyczny z Dagomedu, Sonna bodajże, nie pamietam - jesli stosujesz homeopatię to mozesz to dac. w ostatecznosci zostaje herbata z melissy, ale wątpie czy ci dziecko wypije. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 20:18 Dzieki wielkie,3latek jest,potrzebuje czegos co go uspokoi przez dluga droge 1000km,nie jestem w stanie co pol godziny sie zatrzymywac,bo bedzie chcial pobiegac,a zabawiac go moge jedynie rozmowa o ile beda dobre warunki drogowe.Bede zadowolona jak postoje po 15min zrobie co dwie godziny.I nie,nie moge jechac ma noc jakby ktos pytal. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 20:35 eeee, kobieto, daj mu Aviomarin i masz z głowy i bieganie, i ewetualną chorobę lokomocyjną i nie, nic mu sie po nim nie stanie moja kolezanka ma jeszcze takie samochodowe DVD i puszcza corce bajki (inaczej mała nawet sie nie da w foteliku posadzic), moze tez wypróbujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 21:32 edelstein napisała: > Dzieki wielkie,3latek jest,potrzebuje czegos co go uspokoi przez dluga droge 10 > 00km,nie jestem w stanie co pol godziny sie zatrzymywac,bo bedzie chcial pobieg > ac,a zabawiac go moge jedynie rozmowa o ile beda dobre warunki drogowe.Bede zad > owolona jak postoje po 15min zrobie co dwie godziny.I nie,nie moge jechac ma no > c jakby ktos pytal. Idź do lekarza. Musiabyś dzieciaka w melisie wykąpać i podawac dożylnie, żeby cokolwiek toto dało. Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 19:13 leki na alergie jak Benadryl dzialaja tez uspokajajaco i nasennie. Moja dostaje je przed snem (na alergie, kupowane bez recepty ale z zalecenia jej pediatry), wlasnie dlatego ze dzialaja nasennie. Znajoma, ktorej wnuczka ma alergie gorsza od alergii mojej corki, musiala podawac leki antyalergiczne dwa razy dziennie-dziecko bylo senne caly czas.... Ja tez czasem jak nie moge zasnac, biore to samo tylko dla doroslych i szybko scina z nog... Odpowiedz Link Zgłoś
noemi29 Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 20:40 Na receptę znam Hydroksyzynę, w syropie. Przepisał lekarz z zastrzeżeniem, że maksymalnie 7 dni stosować, żeby nie uzależnić. Zastosowałam tylko raz. Efekt piorunujący. Odpowiedz Link Zgłoś
mika77ka Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 21:31 Z bezpiecznych specyfików polecic mogę syrop melissed, dostępny bez recepty. Niemniej jednak jeśli nie jedziesz już, zapodaj w domu i zobacz jak dziecko reaguje. W jeden dzień 1x5ml, w drugi 2x5ml w trzeci 3xpo 5ml. Więcej u takiego dziecka nie można. Piszę to dlatego, że na mnie działał świetnie, a na sen u dziecka mego małośpiącego /9lat/ nie zadziałał, aczkolwiek w wieku 3-5lat skuteczny był. Pozdr. Mika Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 21:34 noemi29 napisała: > Na receptę znam Hydroksyzynę, w syropie. Przepisał lekarz z zastrzeżeniem, że m > aksymalnie 7 dni stosować, żeby nie uzależnić. Zastosowałam tylko raz. Efekt pi > orunujący. niektórzy dostają po tym specyfiku niezłego kopa.. efekt odwrotny do spodziewanego Na szczęscie jest na receptę Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 22:11 Jak dla mnie hydroksyzyna jest za bardzo nieprzewidywalna czasowo. Wzięłam kiedyś na uspokojenie przed wizytą u dentysty. Łyżeczkę. Trzęsłam się przez cały czas planowanej wizyty (do której w końcu nie doszło), a już po fakcie nagle zadziałało i ścięło mnie z nóg na 18 godzin. Pamiętam, że wzięłam do nakarmienia płaczące niemowlę, nakarmiłam je i kiedy zbierałam się wstać z materaca odbić je i uśpić, kiedy zasnęłam, z miauczącym niemowlakiem pod pachą. Utrzymanie oczu otwartych było niemożliwe. Niemowlica też pewnie w końcu zasnęła. Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: srodki uspakajajace 10.01.12, 13:02 Własnie o to chodzi w hydroksyzynie - że się później uaktywnia Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: srodki uspakajajace 09.01.12, 22:00 na basen albo na lodowisko na 3-4 godziny ostrego treningu cięgiem i uspokoi się Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: srodki uspakajajace 10.01.12, 12:49 stosowałam tylko melisal lub melisę zioła parzone, oba bez recepty ale w porozumieniu z lekarzem... mnie hydroxyzyna usypia skutecznie ale dziecku chyba bym nie podała bez wyraźnych zaleceń lekarskich... aviomarin też usypia chyba, ale to chemia....może masz możliwość konsultacji z pediatrą... Odpowiedz Link Zgłoś