Dodaj do ulubionych

Zamiennik immunotrofiny

26.11.12, 21:52
Witam, czy ktoś stosuje inny syrop niż immunotrofina o podobnym działaniu?
U córy ten syrop sprawdzał się rewelacyjnie (przestała chrapać w nocy) do czasu, gdy nie zaczął wywoływać rewolucji w układzie pokarmowym. Jakiś składnik ewidentnie ją uczulał.
Czekam aktualnie na wizytę u laryngologa, ale zanim coś zaleci, może jakieś sugestie?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • dixi Re: Zamiennik immunotrofiny 29.11.12, 19:05
      imunit;
      to chyba to samo co immunotrofina a w formie kapsułek, podaję synowi bo też jak się da unikam wszelkich syropów z powodów podobnyvh do opisanych przez Ciebie;
      najlepiej kapsułkę wsypać do napoju, nie zmienia smaku jak jest min. 100 ml, u nas działa smile
    • marcyszka Re: Zamiennik immunotrofiny 30.11.12, 20:34
      Imupret, niestety w Polsce niedostępny. Ja sprowadzałam przez znajomego z Niemiec.
      Uwaga w Polsce pojawiają się ogłoszenia o możliwej sprzedaży - o 100% drożej niż w Niemczech...
    • dixi Re: Zamiennik immunotrofiny 30.11.12, 20:56
      imupret to zupełnie co innego niż immunotrofina - to zamiennik sinupretu;
      • busia177 Re: Zamiennik immunotrofiny 01.12.12, 15:57
        Dzięki za odpowiedzi. Żadnego zamiennego syropu nie dostaliśmy. Laryngolog przepisał ismigen. Jakoś nie widzi mi się, aby mała trzymała pod językiem te tabletki, ale trudno.. Może się uda.
        Moje pytanie do bardziej doświadczonych: laryngolog wypisała skierowanie do szpitala na usunięcie trzeciego migdała. O tyle mnie to zdziwiło, że wcześniej go nie oglądała (ani fiberoskopowo ani nawet palcem). Uszy są ładne, migdałki gardłowe także. Czy nie można tego migdała podniebiennego obkurczać? To co? Słuchać lekarza i od razu decydować się na wycięcie??? To nasza druga wizyta u laryngologa i od razu zalecenie usunięcia.
        Jakieś sugestie??
        • marcyszka Re: Zamiennik immunotrofiny 02.12.12, 18:52
          Zdecydowanie nie - w niemieckich aptekach jest zarówno Sinupret jak i Imupret.
          Imupret ma wskazania laryngologiczne. Z resztą na ostatniej wizycie w Instytucie Fizjologii i Patologii Słuchu przyznałam się lekarzowi, że sprowadziłam Imupret i podaję dziecku. Powiedział, że zna lek i wielokrotnie spotkał się z przypadkami kiedy pomógł.
          Mój syn cierpi na wysiękowe zapalenie uszu + przerośnięte migdały podniebienne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka