Dodaj do ulubionych

Trze oczki

11.08.04, 22:45
Moja 4 msczna coreczka od paru dni trze oczki. Czy Wasze maluchy tez tak
robily? Czy powinnam odwiedzic okuliste?
Obserwuj wątek
    • oyate Re: Trze oczki 12.08.04, 07:44
      Sprawdź czy dziecko nie ma zaczerwienionych oczek, jeśli tak to trzeba iść do
      okulisty, to może być podrażnienie lub zapalenie spojówek.
      Sprawdź też czy twoje dziecko nie ma zaropiałych oczek i czy jak płacze lecą
      łzy.
      Brak łez i zaropiałe oczka mogą świadczyć o zatkanym woreczku łzowym, który
      trzeba doprowadzić do prawidłowego funkcjonowania przez zabieg.
      A może po prostu mała trze oczka przy zmęczeniu albo coś ją ugryzło koło oczka.
      • yolak Re: Trze oczki 12.08.04, 11:34
        moja mała też trze oczka. Myślałam, że ze zmęczenia, ale chyba nie, bo trze
        właściwie cały dzień. Łzy lecą. Może to od ostrego światła?
        • blondyneczka20 Re: Trze oczki 12.08.04, 20:09
          u nas bylo to samo,z tym ze gdy mala tarla oczka to od razu kolo uszek
          pojawialy sie czerwone plamy.udalismy sie nie do okulisty,ale do
          alergologa.zalecil nam smarowanie wokol oczek Cortineffem,a plamy na buzi na
          noc Elocomem.Pomoglo smile
          • setia Re: Trze oczki 12.08.04, 22:06
            Szokujące jest to zalecenie: maść z hormonami w okolice oczu i maść sterydowa
            na czerwone plamy?! Rozumiem stosowanie maści ciężkiego kalibru w b.trudnych
            przypadkach, ale ten chyba taki nie był. Jeśli to alergiczne zapalenie spojówek
            (chociaż raczej zdarza się u starszych dzieci reagujących na pyłki) to może
            zastanowić się nad usunięciem poduszek z pierza, wełny, eliminacją roztoczy.
            • niezabutka Re: do setia 13.08.04, 10:30
              no własnie, jak to przeczytalam to od razy mi sie wlosy na glowie
              zjeżyły..takie preparaty dla dzidzi? ja niestety wiem jak to działa i domyslam
              sie czemu lekarz to przepisal. bez obrazy ale z przypadlościa niewiele ma to
              współnego, prosze mi wierzyc. Ja bym zmienila lekarza, serio.
              pozdrawiam
    • kama30 Re: Trze oczki 13.08.04, 13:33
      Też jestem zszokowana tymi zaleceniami. Przecież Elocom to maść sterydowa, nie
      wiem jak ta druga, których absolutnie nie można na twarz. Co to za lekarz?!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka