mamanikoli 11.08.04, 22:45 Moja 4 msczna coreczka od paru dni trze oczki. Czy Wasze maluchy tez tak robily? Czy powinnam odwiedzic okuliste? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oyate Re: Trze oczki 12.08.04, 07:44 Sprawdź czy dziecko nie ma zaczerwienionych oczek, jeśli tak to trzeba iść do okulisty, to może być podrażnienie lub zapalenie spojówek. Sprawdź też czy twoje dziecko nie ma zaropiałych oczek i czy jak płacze lecą łzy. Brak łez i zaropiałe oczka mogą świadczyć o zatkanym woreczku łzowym, który trzeba doprowadzić do prawidłowego funkcjonowania przez zabieg. A może po prostu mała trze oczka przy zmęczeniu albo coś ją ugryzło koło oczka. Odpowiedz Link Zgłoś
yolak Re: Trze oczki 12.08.04, 11:34 moja mała też trze oczka. Myślałam, że ze zmęczenia, ale chyba nie, bo trze właściwie cały dzień. Łzy lecą. Może to od ostrego światła? Odpowiedz Link Zgłoś
blondyneczka20 Re: Trze oczki 12.08.04, 20:09 u nas bylo to samo,z tym ze gdy mala tarla oczka to od razu kolo uszek pojawialy sie czerwone plamy.udalismy sie nie do okulisty,ale do alergologa.zalecil nam smarowanie wokol oczek Cortineffem,a plamy na buzi na noc Elocomem.Pomoglo Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: Trze oczki 12.08.04, 22:06 Szokujące jest to zalecenie: maść z hormonami w okolice oczu i maść sterydowa na czerwone plamy?! Rozumiem stosowanie maści ciężkiego kalibru w b.trudnych przypadkach, ale ten chyba taki nie był. Jeśli to alergiczne zapalenie spojówek (chociaż raczej zdarza się u starszych dzieci reagujących na pyłki) to może zastanowić się nad usunięciem poduszek z pierza, wełny, eliminacją roztoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
niezabutka Re: do setia 13.08.04, 10:30 no własnie, jak to przeczytalam to od razy mi sie wlosy na glowie zjeżyły..takie preparaty dla dzidzi? ja niestety wiem jak to działa i domyslam sie czemu lekarz to przepisal. bez obrazy ale z przypadlościa niewiele ma to współnego, prosze mi wierzyc. Ja bym zmienila lekarza, serio. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kama30 Re: Trze oczki 13.08.04, 13:33 Też jestem zszokowana tymi zaleceniami. Przecież Elocom to maść sterydowa, nie wiem jak ta druga, których absolutnie nie można na twarz. Co to za lekarz?! Odpowiedz Link Zgłoś