Dodaj do ulubionych

drżenie nóżek

20.02.14, 11:52
Hej
dziewczyny mam do was pytanie, Zauważyłam u mojego 6 tygodniowego synka drżenie obu nóżek. Nie występuje to często, ale jest. Drży mu też bródka, ale wiem, że to zazwyczaj naturalny objaw u maluchów. Ale martwię mnie te nóżki. Zastanawiam się, czy iść z nim do neurologa, czy jeszcze poczekać i obserwować. Czy wasze dzieci też tak miały?
Obserwuj wątek
    • hahaja Re: drżenie nóżek 20.02.14, 12:25
      Przy najbliższej okazji zapytaj pediatrę, położną (kogo będziesz miała pod ręką). U mojego synka pojawiło się to jak miał kilka tygodni ze 2-3 razy. Akurat była w tym czasie u nas położna i powiedziała, że to "niedojrzałość układu nerwowego". Teraz już faktycznie nic takiego się nie zdarza. Ale zawsze warto się pytać i konsultować.
    • az-82 Re: drżenie nóżek 20.02.14, 12:48
      Moja tak nie miała, ale to nie znaczy, że jak twoje ma to coś złego. Ma 6 tygodni, czyli jakoś tak powinnaś iść szczepić? Przy okazji spytaj pediatry.
      • aleksandrajurek Re: drżenie nóżek 20.02.14, 16:15
        Mojemu synkowi drzaly nozki, zazwyczaj jedna, bylo to wyczuwalne np podczas przewijania. Przeszlo napewno ok 3 miesiaca. Brodka tez mu drzala, nawet chyba nieco dluzej. Wszystko sie unormowalo, to niedojrzalosc ukladu nerwowego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka