Dodaj do ulubionych

Gorączka bez objawow

06.06.16, 17:03
Błagam o pomoc. Syn wczoraj dużo zjadł nad morzem, jakaś ryba, pizza bo dzieci znajomych jadła, potem lody. Rano wymiotowal ale żółcią i od 5 rano ma cały czas gorączkę ok. 38. Zum wykluczony. Co robić?

Proszę..
Obserwuj wątek
    • juuuu7 Re: Gorączka bez objawow 06.06.16, 17:28
      Isc do lekarza.
      • in-of-s Re: Gorączka bez objawow 06.06.16, 17:34
        Byłam.
        Lekarka nie wie, każe czekać, zleciła tylko mocz
        • kosa.bar Re: Gorączka bez objawow 06.06.16, 17:51
          Nic nie robić, przeczekać, ewentualnie można podać probiotyk. Jelitówki same przechodzą.
          • in-of-s Re: Gorączka bez objawow 06.06.16, 18:09
            Ale wymiotowal tylko rano żółtym płynem, teraz nic nie chce jesc, ale humor ok. Może być jelitowka bez bólu, biegunki i tylko temperatura? Okropnie się martwię
        • juuuu7 Re: Gorączka bez objawow 06.06.16, 18:45
          Lekarka nie wie, a my mamy wiedziec? Moze sie jakas infekcja wykluwac, moze zatrucie itp... na pewno niedlugo sie wyjasni.
          • in-of-s Re: Gorączka bez objawow 06.06.16, 18:48
            Wiem juuuu7 że jesteś na mnie cięta ale pytając tu chciałam wiedzieć czy tak się zdarza, że jakieś zatrucie niby minęło a gorączka się utrzymuje. Pytałam, bo nigdy syn tak nie miał, zawsze do tego katar/kaszel a jak się przejął to wymiotowal lub miał biegunke ale bez gorączki
            • juuuu7 Re: Gorączka bez objawow 06.06.16, 19:36
              Az przeczytalam to co napisalam-naprawde to bylo takie "ciete"? Jesli tak, to przepraszam, bo nie mialam takiego zamiaru. Stwierdzilam tylko fakt, ze ciezko stwierdzic. Mozesz crp oznaczyc?
              • in-of-s Re: Gorączka bez objawow 06.06.16, 20:18
                Nie bardzo chce go kluc, miał 2 miesiące temu robiona morfologie i lekarka stwierdziła, że nie na potrzeby. A na własną rękę nie chce...
                • kosa.bar Re: Gorączka bez objawow 06.06.16, 21:02
                  Bo nie ma potrzeby. Dlaczego tak panikujesz z powodu niewielkiej gorączki trwającej od kilku godzin?
    • kjut Re: Gorączka bez objawow 06.06.16, 20:17
      Dajcie spokoj, jedna doba z goraczka 38 i Wy juz po lekarzach biegacie, ktos crp podpowiada zrobic, panika jak stad nad morze... Bez jaj, nie meczcie dzieciaka, dajcie mu odpoczac. Infekcja go jakas lekka meczy, pewnie nie pierwsza i na pewno nie ostatnia.
    • yoma Re: Gorączka bez objawow 07.06.16, 09:14
      Przegrzał się?
    • camel_3d poczekaj i obserwuj.. 07.06.16, 09:16
      moze sie czyms strul... nie bieglbym od razu do lekarza..a 38 to zadna wielka goraczka
      • in-of-s Re: poczekaj i obserwuj.. 07.06.16, 10:26
        Dziękuję za odpowiedzi.

Nie przegrzal się, na pewno zjadł duzo rzeczy.

W nocy znów miał temperaturę, po nurofenie o północy spadła i na razie jest ok.
        • in-of-s Re: poczekaj i obserwuj.. 07.06.16, 14:24
          Znów mu wzrasta, po 14 h od podania leku sad myślałam, że minelo
          • q_fla Re: poczekaj i obserwuj.. 08.06.16, 08:50
            Bo lek działa do 8 godzin. 38 stopni? To żadna gorączka, jeszcze przyjdzie ci walczyć z wyższymi. Podwyższona temperatura jest reakcją obronną organizmu i nawet wskazaną - szybciej wybije wirusa.
            Jak dziecko się ogólnie dobrze czuje zostw go w spokoju i dawaj dużo pić. Nic sie złego nie dzieje, normalna infekcja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka