r_lara 30.10.04, 21:09 dziecko po 2 dniach wysokiej goraczki dostalo wysypki - czerwone drobne plamki na brzuchu, plecach i raczkach. Jest zaszczepione na odre, rozyczke. Co to moze byc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
verdana Re: wysypka po goraczce 30.10.04, 21:39 Prawdopodobnie tzw. trzydniówka - szczególnie jeśli dziecku nagle spadła gorączka i czuje się znacznie lepiej. Ale oczywiscie koniecznie zapytaj lekarza. Trzydniówka jest zupełnie niegroźna. Odpowiedz Link Zgłoś
saraanna Re: wysypka po goraczce 30.10.04, 22:11 Jezeli tez na raczkach to szybko skontaktuj sie z lekarzem.Po normalnych infekcjach wirusowych wysypka jest tylko na brzuszku,plecach szyji albo buzi.Moja coreczka czesto lapie infekcje z wysypkami ale lekarz mnie uczulal ze jezeli bedzie na raczkach to zeby sie skontaktowac.Moze to byc szkarlatyna ale przy tym jest tez "malinowy jezyk" a moze to nic groznego ale lepiej zadzwon do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
saraanna Re: wysypka po goraczce 30.10.04, 22:14 Jezeli pojawia sie coraz wiecej plamek to moze to byc tez ospa wietrzna. Odpowiedz Link Zgłoś
madeyowa Re: wysypka po goraczce 31.10.04, 13:01 Moim zdaniem to trzydniówka(po dwóch dniach wysypka powinna ustąpić). Odpowiedz Link Zgłoś
amama2 Re: wysypka po goraczce 31.10.04, 22:10 Myślę, ze jest to trzydniówka. Krostki po jednym góra dwóch dniach powinny zniknąć. pozdrawiam amama2 Odpowiedz Link Zgłoś
yen74 Re: wysypka po goraczce 01.11.04, 00:01 Być może jest to trzydniówka Lekarz mi mówił że krostki przy 3-dniówce "schodzą" w dół na nózki i znikają dopiero. Odpowiedz Link Zgłoś