Dodaj do ulubionych

WIZYTA U NEUROLOGA

03.11.04, 10:10
Witajcie,
czeka nas wizyta u neurologa (mały ma prawie 9 m-cy). Bdzie to nasz pierwszy
kontakt z lekarzem tej specjalności. Proszę, opiszcie jak wygląda taka
wizyta, na czym polega badanie, jak długo trwa i przede wszystkim, czy jest
nieprzyjemna/bolesna dla malucha.
A tak apropos- czy są tu 9-czniaki, kóre jeszcze same nie siadają, nie
raczkują i ZUPEŁNIE nie lubią leżeć na brzuszku? Właśnie z tego powodu
dostaliśmy skierowanie. Mikołaj na razie opiera siena rączkach, wypina pupę,
albo po prostu klęczy, ale nie rusza do przodu i niedługo potem ląduje buziką
na podłodze.
dziękuję smile
Obserwuj wątek
    • asialub1 Re: WIZYTA U NEUROLOGA 03.11.04, 12:00
      Neurolog tylko tak brzmi strasznie ale to normalny lekarz i nie ma co sie bac.
      Ja juz zaliczyłam 2 wizyty u neurologa i badanie nie jest trakie straszne.
      Lekarz ostukał, opukal dziecko, porozciagał i zlecil troche badan bo maluch
      mial drzenia. Kiedy badania okazały sie w porzadku to przepisal 5 wizyt u
      rehabilitanta bo synek jest lekko spiety i ma mała asymetrię. W przyszłym tyg
      kończy 3 miesiące a pierwszy raz bylismy u specjalisty gdy mial 6 tygodni,
      pediatra skierowała.
      Dziwie sie ze nie poszłas szybciej z maluszkiem do neurologa, 9 miesięcy to
      troche póżno ale wszystko da sie nadrobić. Z tego co piszesz dziecko może miec
      wzmozone napięcie mięśniowe a spora grupa pediatrów to bagatelizuje mówiąc ze z
      czasem wszystko sie unormuje. Widac twoj pediatra do takich lekarzy należy.
      Proponuje abys weszla na forum prywatne tam jest watek pt rehabilitacja dzieci.
      Tam pisza mamy doswiadczone w kwestii napięcia i uzyskasz tam dokladniejsze
      informacje.
    • alo76 Re: WIZYTA U NEUROLOGA 03.11.04, 12:44
      dziękuję asiu - szczerze mówiąc sugerowałam lekarzowi, że warto byłoby pójść do
      neurologa, ale odpowiedź była jedna: wszystko jest ok., każde dziecko ma swoje
      tempo, nie ma potrzeby qwizyty u neurologa. dopiero wczoraj będąc u innej pani
      doktor taka wizyta zostałą nam zalecona. mam jednak nadzieję, że wszystko jest
      i będzie w porządku, bo inaczej nie darowałabym sobie, że nie nalegałam na taką
      wizytę wcześniej. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka