Dodaj do ulubionych

Jaki rodzaj miesa prócz drobiu dla dwulatki???

18.02.05, 08:19
Pytam bo tyle sie slyszy na temat faszerowania hormonami drobiu wiec co Wy dajecie
Obserwuj wątek
    • mami7 Re: Jaki rodzaj miesa prócz drobiu dla dwulatki?? 18.02.05, 09:26
      U nas zamiennie były (bo teraz młody to już 3,5 latek), indyk, polędwica wieprzowa, albo schab, ryby, jaja. Tak wygląda mniej więcej "białko" obiadowe, albo kolacyjne, bo nie przesadzam w tej materii.
      Nie jemy wołowiny, bo u mnie nigdy się nie jadło i nawet nie wiem jak to "ugryźć" wink)))
    • bozena.wrobel Re: Jaki rodzaj miesa prócz drobiu dla dwulatki?? 18.02.05, 09:44
      Witam
      Mój synio (12.5 miesiaca) z dań mięsnych je od dawna mięsko drobiowe,indyka
      gotowane lub pieczona w piekarniku w jarzynach. Od 11 miesiąca to je schab
      (pieczony lub gotowany)rybę (gotowana z kostka rosołową)
      Pozdrawiam
    • izia30 Re: Jaki rodzaj miesa prócz drobiu dla dwulatki?? 18.02.05, 12:40
      dla dzieci generalnie najlepszy jest królik (należy go zamrozić i po ok 2 tyg
      odmrozić gwałtownie bo świeży strasznie długo się gotuje- dzieci b lubią to
      mięsko), jagnięcina, cielęcina (jeżeli dziecko nie jest uczulone na krowę),
      indyk kurczak. schabik też jest dobry, dwuletnie dziecko powinno juz jeść ryby,
      dwa razy w tyg, najlepiej morskie
    • ansla Re: Jaki rodzaj miesa prócz drobiu dla dwulatki?? 18.02.05, 15:53
      Witaj
      moja Zośka (21m) jest alergikiem i niejadkiem (nie może mleka i przetworów +
      wołowiny i cieleciny). Je generalnie drób, wieprzowinę. Ostatnio powoli
      wprowadzam jej rybę. Uwielbia pstrąga pieczonego w warzywach daję jej z ogona
      kawałki mięska (tam nie ości) i bardzo chętnie je co mnie cieszy. Spróbowała już
      także łososiowe paluszki i filety z flądry, jak na razie z powodzeniem jeśli
      chodzi o alergię.
      pozdrawiam
      ania
    • anek.anek Re: Jaki rodzaj miesa prócz drobiu dla dwulatki?? 18.02.05, 21:14
      Indyk pod każdą postacią, cielęcina, wołowina, schab i polędwiczki wieprzowe,
      ryby. Na początku duszone, albo gotowane, teraz wsuwa już i pieczone i smażone
      (zawsze na oliwie)
      • anek.anek P.S. Ryby 18.02.05, 21:16
        z rybai też trzeba uważać, wbrew pozoromsad Na początek najlepiej podawać ryby
        słodkowodne, nie morskie (te drugie, z reguły tłustsze chłoną duzo paskudztw z
        morza - Bałtyk zresztą potwornie jest zanieczyszczony. W hodowlach woda jest o
        wiele czystsza, a mięso ryb słodkowodnych , jest lżej strawne.
        • mami7 Re: P.S. Ryby 18.02.05, 21:32
          Do tego dodam jeszcze, że jak dla nas słodkowodne niby mniej uczulające.
          • anek.anek Re: P.S. Ryby 18.02.05, 22:09
            Bo własnie chodzi o całą chemię jaką słonowodne wchłaniająsad Sama padłam ofiarą
            takiej rybysad Problem był nie lada, bo puchłam i swędziało potwornie, a byłam w
            pierwszym miesiącu ciąży, więc nie wolno było podawać mi sterydów, którymi
            objawy się leczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka