kropka251 18.02.05, 08:19 Pytam bo tyle sie slyszy na temat faszerowania hormonami drobiu wiec co Wy dajecie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mami7 Re: Jaki rodzaj miesa prócz drobiu dla dwulatki?? 18.02.05, 09:26 U nas zamiennie były (bo teraz młody to już 3,5 latek), indyk, polędwica wieprzowa, albo schab, ryby, jaja. Tak wygląda mniej więcej "białko" obiadowe, albo kolacyjne, bo nie przesadzam w tej materii. Nie jemy wołowiny, bo u mnie nigdy się nie jadło i nawet nie wiem jak to "ugryźć" ))) Odpowiedz Link Zgłoś
bozena.wrobel Re: Jaki rodzaj miesa prócz drobiu dla dwulatki?? 18.02.05, 09:44 Witam Mój synio (12.5 miesiaca) z dań mięsnych je od dawna mięsko drobiowe,indyka gotowane lub pieczona w piekarniku w jarzynach. Od 11 miesiąca to je schab (pieczony lub gotowany)rybę (gotowana z kostka rosołową) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: Jaki rodzaj miesa prócz drobiu dla dwulatki?? 18.02.05, 12:40 dla dzieci generalnie najlepszy jest królik (należy go zamrozić i po ok 2 tyg odmrozić gwałtownie bo świeży strasznie długo się gotuje- dzieci b lubią to mięsko), jagnięcina, cielęcina (jeżeli dziecko nie jest uczulone na krowę), indyk kurczak. schabik też jest dobry, dwuletnie dziecko powinno juz jeść ryby, dwa razy w tyg, najlepiej morskie Odpowiedz Link Zgłoś
ansla Re: Jaki rodzaj miesa prócz drobiu dla dwulatki?? 18.02.05, 15:53 Witaj moja Zośka (21m) jest alergikiem i niejadkiem (nie może mleka i przetworów + wołowiny i cieleciny). Je generalnie drób, wieprzowinę. Ostatnio powoli wprowadzam jej rybę. Uwielbia pstrąga pieczonego w warzywach daję jej z ogona kawałki mięska (tam nie ości) i bardzo chętnie je co mnie cieszy. Spróbowała już także łososiowe paluszki i filety z flądry, jak na razie z powodzeniem jeśli chodzi o alergię. pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: Jaki rodzaj miesa prócz drobiu dla dwulatki?? 18.02.05, 21:14 Indyk pod każdą postacią, cielęcina, wołowina, schab i polędwiczki wieprzowe, ryby. Na początku duszone, albo gotowane, teraz wsuwa już i pieczone i smażone (zawsze na oliwie) Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek P.S. Ryby 18.02.05, 21:16 z rybai też trzeba uważać, wbrew pozorom Na początek najlepiej podawać ryby słodkowodne, nie morskie (te drugie, z reguły tłustsze chłoną duzo paskudztw z morza - Bałtyk zresztą potwornie jest zanieczyszczony. W hodowlach woda jest o wiele czystsza, a mięso ryb słodkowodnych , jest lżej strawne. Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: P.S. Ryby 18.02.05, 21:32 Do tego dodam jeszcze, że jak dla nas słodkowodne niby mniej uczulające. Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: P.S. Ryby 18.02.05, 22:09 Bo własnie chodzi o całą chemię jaką słonowodne wchłaniają Sama padłam ofiarą takiej ryby Problem był nie lada, bo puchłam i swędziało potwornie, a byłam w pierwszym miesiącu ciąży, więc nie wolno było podawać mi sterydów, którymi objawy się leczy. Odpowiedz Link Zgłoś